2019. március 24.
Sok hibával játszottunk, de könnyedén nyertünk
Horváth Dóra és Klujber Katrin is debütált a felnőtt válogatottban a Japán ellen simán megnyert találkozón.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar női kézilabda-válogatott kihozta a maximumot ebből a hétből – legalábbis edzésmunkában biztosan. Elvégre hétfőn kora délután már a konditeremben volt jelenése a lányoknak, vasárnap pedig még a japán elleni felkészülési mérkőzés is szerepelt a programban. Stílszerűen megállapíthatjuk, hogy ez így nem egy leányálom, főleg arra tekintettel, hogy a keret jelentős részének múlt vasárnap még a Magyar Kupa helyosztóin volt jelenése, szerdán pedig már újra bajnoki fordulót rendeznek.

A hétzáró meccs első félideje aztán tökéletes lenyomata volt a fent leírtaknak, fáradtan, lassan, rengeteg hibával játszott Kim Rasmussen együttese a nem túl veretes Japán ellen, amelyet pénteken a B-válogatottunk is kilenc góllal múlt felül. Tiszta helyzetek tömkelegét hibáztuk el, miként a labdák is sorban landoltak a reklámtábla mögött, úgyhogy ha a kapusunk, Triffa Ágnes nem véd olyan hatékonysággal, ahogyan azt tette, könnyedén jelentősen hátrányba kerülhettünk volna (Bíró Blankának ezúttal pihenőt adott a szövetségi kapitány). Így viszont csak egyszer, 3-2-nél jegyezhettünk fel japán vezetést, de épp ezután jó szériát futottunk, és 6-3-nál már három volt az előnyünk. Innen még egyenlíteni tudott az egészen speciális, gyakorlatilag csak az ázsiai kézilabdára jellemző nyitott védekezést alkalmazó Japán (tíz-tizenkét méterig is bátran fellépnek a játékosaik), később azonban már nem volt visszaút számára. A szünetben 12-8-ra vezettünk, s az még feltétlenül az első játékrész krónikájához tartozik, hogy góllal debütált a felnőtt válogatottban a Ferencváros 19 éves jobbátlövője, Klujber Katrin, a szintén most először válogatott Horváth Dóra pedig a kispadon foglalt helyet.

A második félidőt jóval pontosabban kezdtük, 5-2-es szériát futottunk és 17-10-nél úgy tűnt, ennél közelebb már nem is engedjük ellenfelünket. A japánok azonban nem akarták elengedni a meccset, próbáltak kapaszkodni, és kissé váratlanul jó tíz percen át sikerült is tartaniuk, illetve egy-egy támadás erejéig szűkíteniük a differenciát. Klivinyi Kinga villogott nálunk ebben a periódusban – egyik leggyorsabb játékosunk kiválóan élt a nyitott védekezéssel szemben, és rendre okosan tette el a labdát a vendégek kapusa mellett. A második félidőben megérkezett a pályára Horváth Dóra is, közben pedig az utolsó tíz percben már valóban nyílt az olló, a blokkolt lövések és a lelesett átadások után jó ritmusban indultunk, nem is nagyon hibáztunk már helyzetet, így végül kiütöttük a japánokat.

Vagyis játékosaink pozitív szájízzel térhetnek vissza klubjukhoz, amellyel szerdán már Debrecenben van jelenésük.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 33–21 (12–8)
Siófok, 1000 néző. V: Bíró Á, Kiss O.
MAGYARORSZÁG: Triffa – Lukács V. 2, Háfra N. 1, Kovacsics 2, Tóvizi 6, Tomori, Schatzl Nadine 2 (1).
Csere: Kiss É. (kapus), Puhalák 1, Klivinyi 6, Klujber 5 (2), Szabó L. 3, Lakatos R., Faluvégi D. 3, Mészáros R. 1, Kopecz 1, Horváth D.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
JAPÁN: Kametani – Fudzsita, Szunami J. 3, Kavamura 2, Szunami K. 3, Hara 5, Kacuren 1.
Csere: Itano (kapus), Josida 1, Nagata, Isi 1, Tada 2, Kitahara 3, Isikava.
Szövetségi kapitány: Ulrik Kirkely
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–0. 8. p.: 2–3. 14. p.: 6–4. 24. p.: 8–6. 32. p.: 12–9. 36. p.: 16–9. 43. p.: 18–13. 47. p.: 21–14. 53. p.: 26–16
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/–
Kim Rasmussen: Koncentráltan védekeztünk, de kaptunk néhány könnyű gólt, főleg a második félidőben. Az energiaszinttel nem vagyok teljesen megelégedve, kihagytunk könnyű helyzeteket, tegnap talán kicsit keményebben edzettünk a szokásosnál, de ez az én felelősségem. Mindenkinek játéklehetőséget adtam, és ez talán a ritmust is megtöri, megnehezíti a kiegyensúlyozott játékot, de Háfrát, Kovacsicsot vagy épp Tomorit nem akartam túljátszatni. Összességében a hatékonyság nem volt jó ma. Nagy különbséget láttam az első és a második félidő között, a másodikban talán többet futottunk, felgyorsítottuk a játékot, ezért voltunk eredményesebbek. Jó hét volt ez a felkészülés kapcsán, sok játékost láttam a két keretben, remek hetet zártunk és megismerkedtünk az ázsiai kézilabdastílussal is.

Klivinyi Kinga: Elégedett vagyok a tejesítménnyel, talán az első félidővel nem, de hatott a szüneten kapott fejmosás. A védekezésünk már az első harminc percben is rendben volt, de a támadásaink befejezésén és a lerohanásokon javítanunk kellett. A másodikban sikerült gyorsabban játszani, többet mozogtunk labda nélkül, jöttek a helyzeteink és ki is használtuk őket. Nem figyeltem még arra, hogy fontos időszak jön a klubunkban, ilyenkor mindig csak az adott meccsre koncentrálunk.

Cikkajánló

Kiütöttük a lilákat - közte húsz!

Húsz perc kellett, hogy belelendüljünk, de utána ellenállhatatlan kézilabdával szórtuk meg a Békéscsabát.

Boldog születésnapot Párduc!

Ma ünnepli 49. születésnapját korábbi kiváló kézilabdázónk, Pádár Ildikó.

Békéscsabán folytatjuk, immáron bajnokival

A bajnokság 22. fordulójával folytatjuk a szezont, amelyben még komoly rangadók várnak ránk a közeljövőben.

Tóth Nikolett a BL-forduló újonca!

Bár női kéziseink nem jutottak be a Final Fourba, fiatal tehetségünk nagy elismerésben részesült – VIDEÓ!

Élre állt az NB II-ben a Fradi ifi!

Másodszor is legyőzte riválisát a Ferencváros női kézilabda ificsapata, és közel került a feljutáshoz!

Húsz percig élt a remény, aztán megtört a lendület

Biztatóan kezdtünk, de az első játékrész utolsó harmada eldöntötte a továbbjutást - búcsúztunk a BL-től.

Nagyon nehéz, de nem reménytelen a helyzet

Épp az előző mérkőzés adhatja a legtöbb hitet, erőt és bátorságot az oroszországi visszavágó előtt!

„Nem azért megyünk, amiért a marha a vágóhídra!”

„Sokkal precízebb és pontosabb támadójátékra lesz szükség” – Elek Gábor a rosztovi visszavágóról – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most