2022. szeptember 18.
Sokkoló vereséget szenvedtünk a német bajnok otthonában
Mélyen tudása alatt teljesített a három kulcsemberét nélkülöző csapatunk a Bietigheim ellen.

Szűk fél óra volt még a kezdésig, amikor a műsorközlő a Bietigheim-Fradi meccs érdekességeinek felsorolásába kezdett, s néhány percet bizony kitöltöttek a mondatai. Kezdte azzal, hogy a mieinknél Emily Bölk és Alicia Stolle személyében két német válogatott kézilabdázó is található, majd úgy folytatta, hogy a korábban hat éven át itt szereplő Angela Malestein is ellenfélnél lesz ezúttal, a szurkolók pedig a rivalizálás ellenére is dörgő tapssal fogadták a helyzetjelentést. Szóba került aztán az is, hogy a most a Bietigheim sikeréért küzdő Szikora Melinda a Fradi kapuját védte hosszú időn keresztül, és minden bizonnyal Danick Snelder neve is elhangzott volna, ha korábbi beállónk a sérülése miatt nem a lelátón foglalt volna helyet – szívmelengető volt ugyanakkor, hogy tökéletes magyarsággal mesélte, miközben a melegítést figyelte, hogy Budapest bizony a szívéhez nőtt. Különleges volt egyébként a lelátón körbe nézni – és nem csak azért, mert például Julia Behnke is feltűnt ott –, hiszen túl azon, hogy a vendégszektorban mintegy száz szurkolónk készülődött, szinte a csarnok minden pontján ültek zöld-fehérbe, Fradi-címeres ruhákba öltözött emberek, családok.

Akadt hiányzó sajnos nálunk is, Dragana Cvijics, Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsanna betegsége miatt csak otthonról szurkolhatott, így a többiekre jóval nagyobb teher hárult.

Emily Bölk gólja nyitotta a meccset, de az első tíz percben ezzel együtt is főként támadásban akadtak gondjaink. Lassan járt a labda és kevés volt a labda nélküli mozgás, a németek pedig rendkívül jól léptek ki a mieinkre, helyzetbe is nehezen kerültünk. Közben hátul hiába volt látszólag megfelelő a visszarendeződésünk, hiába késztettük rendre hosszú támadásra a hazaiakat, legtöbbször a végén csak megtalálták a megoldást. 4-3 után négy gólt kaptunk zsinórban, a hátrányunk ötre nőtt, és az se sok jót jelentett ránk nézve, hogy Szikora elkapta a fonalat.

A hibák után nehezen tudtunk higgadtak maradni, elöl többször is elkapkodtuk a támadásokat, hátul pedig teljesen felesleges kiállításokat gyűjtöttünk – magunk alatt vágtuk a fát. Rémálomszerűen alakult minden: az elején még csak-csak működő védekezésünk is elemeire hullott, miután a kihagyott helyzetek teljesen szétzúzták előbb az önbizalmat, majd talán a hitet is. Hiába tudtuk, hogy a Bietigheim ötvenhét meccse veretlen, hogy megnyerte az Európa-ligát, hogy az utóbbi évek kétségkívül legerősebb német csapata, nehezen hittük, amit láttunk: a szünetig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Kilenc góllal, 18-9-re vezettek a hazaiak, vagyis nemhogy fordulat, egyenesen csoda kellett volna ahhoz, hogy pontot mentsünk az MHP Arénában.

De nem jött, egy hajszálnyit se tudtunk előrébb lépni, sőt, még mélyebbre löktük magunkat. Mélyen tudása alatt teljesített a csapatunk, egyedül Klujber Katrin egy-egy villanása emlékeztetett arra, amit ettől a csapattól megszoktunk, a Bietigheim pedig nem tartalékolt sehova, annyit tett közé, amennyit csak bírt.

Sokkoló vereséget szenvedtünk, s bár nyilvánvalóan nem ez a realitás, ezen a napon a játék minden elemében elmaradtunk az elvárhatótól és a fantasztikus formát futó Bietigheimtől is. Feltétlenül tanulni kell ebből a pofonból, majd a lehető leggyorsabban elfelejteni ezt a napot és ezt a mérkőzést, és visszatérni arra az útra, amelyen egy héttel ezelőtt felülmúltuk az Odensét…

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 2. forduló

SG BBM BIETIGHEIM (német)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 40–20 (18–9)
Ludwigsburg, 1721 néző. V: Carmaux, Mursch (franciák)
BIETIGHEIM: Szikora – Östergaard 3, Kudlacz-Gloc 5, Gassama 4, Dulfer 4, X. Smits 4, Mala 3. Csere: Moreschi (kapus), I. Smits 3, Maidhof 9 (8), Meyer 3, Naidzinavicius 1, Döll 1, Behrend. Edző: Markus Gaugisch
FTC: Janurik – Malestein 1, Klujber 6 (1), Lekics, Edwige, Bölk 3, Márton G. 1. Csere: Sass (kapus), Stolle, Szöllősi-Zácsik 2, Kukely 1, Kisfaludy 2, Kovács Anett 2, Hársfalvi 2. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 10. p.: 4–3. 15. p.: 8–3. 19. p.: 11–5. 22. p.: 12–7. 28. p.: 16–7. 38. p.: 22–12. 45. p.: 28–13. 50. p.: 33–14. 57. p.: 38–16.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 1/1
Elek Gábor: - Gratulálok a Bietigheimnek, félelmetes formában kézilabdáztak, a játék minden elemében kreatív és modern kézilabdát játszottak. Megérdemelt a mai győzelmük, bár nem ez a reális különbség a két csapat között. Vannak betegeink, de ez nem magyarázza a mai teljesítményt. Mentális erőben is alulmaradtunk a jól teljesítő Bietigheim ellen.

Cikkajánló

Már a Krim ellen készülünk a válogatott hét után

A válogatott felkészülési meccseket követően kedden edzett először együtt a teljes keret.

Szoros vereség a második felkészülési mérkőzésen

A magyar női kézilabda-válogatott két góllal kikapott Szlovéniától Ljubljanában.

Döntetlen lett a szlovénok elleni felkészülési meccs

Fordulatos hatvan percet hozott a magyar-szlovén edzőmérkőzés, amely döntetlennel zárult.

Drámai meccsen maradtunk alul a Bresttel szemben

Rossz kezdés után talpra álltunk, az utolsó percben a vezetést is átvehettük volna, de nem éltünk az eséllyel.

Többet érne szimpla két pontnál a Brest elleni győzelem

A francia ezüstérmes ellen szeretne a szurkolóknak és önmagának is bizonyítani női kézilabdacsapatunk.

Hosszú kihagyás vár Stolléra, rövidebb Kukelyre

Német válogatott kézilabdázónknak a keze, fiatal tehetségünknek a bokája sérült meg a Bietigheim ellen.

Elnöki elismerést kaptak ifjúsági olimpiai bajnokaink

Klubunk vezetősége az EYOF-on aranyérmet szerző női kéziseinket díjazta - VIDEÓ!

Nyolc góllal múltuk felül az Érdet a hétközi bajnokin

Már a meccs elején megnyugtató vezetést szereztünk, és ezt nem is adtuk ki egy pillanatra sem a kezünkből.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin