2024. március 10.
Sorozatban harmadszor: KUPAGYŐZTES!
A hajrában fordított, és sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát női kézilabdacsapatunk!

Az ETO ellen játszottunk a Magyar Kupa döntőjében, s ez a büszkeségen túl önbizalmat is kellett, hogy adjon. „Ez nemcsak Magyarország, talán az egész világ legnagyobb klasszikusa női kézilabdában” – mondta a sérülése után szombaton visszatérő Andrea Lekics, és a hangulat már a kezdésnél ennek megfelelő volt a közel teltházas Tatabányai Multifunkciós Csarnokban.

Tomori Zsuzsanna orrsérülése miatt át kellett szervezni a játékunkat, de hátul ennek ellenére rendben voltunk a kezdésnél – támadásban ugyanakkor nem találtuk a ritmust. Emily Bölk első lövései nem sikerültek, és a visszahúzódó győri falban Dragana Cvijicset sem tudtuk megjátszani. Tíz perc alatt egyetlen gólt lőttünk, miközben ötöt kaptunk, nem is várhatott tovább Allan Heine, időt kért. Létfontosságú volt ebben a szituációban, hogy Böde-Bíró Blanka már az elején elkapja a fonalat, a csapatkapitány védéseinek köszönhetően „csak” öt góllal szakadtunk le, negyedórányi játékhoz közeledve pedig éledeztünk. Márton Gréta és Simon Petra góljával egyaránt kettőre tudtunk zárkózni, a folytatás pedig kiegyenlített játékot hozott. A Győrnek 8-5-nél esélye volt újra négyre távolodni, de nemhogy négy nem lett, 9-9-nél Simon találatával egyenlítettünk. Aztán 10-10-nél a meccs során először a vezetésért indulhattunk előre, Hársfalvi Júlia lövését azonban védte Toft, és végül a szünetig Klujber Katrin kiállítását is kihasználva két góllal újra ellépett az ETO (13-11).

A fordulás után hasonlóan a meccs elejéhez, támadásban küszködtünk, de két újabb Simon-gól egyenlítést ért, mert Böde-Bíró közben lehúzta a rolót. Továbblépni innen ugyanakkor ezúttal sem sikerült, és félő volt, hogy átlövések nélkül nem is nagyon lehet majd, ezért nagyon reméltük, hogy Bölk a hajrára tartogatja bombáit. Csakhogy megint mínusz háromról kellett kapaszkodni (19-16) Allan Heine időkérése után, vagyis a legjobbkor jött zsinórban két gól az imént említett német átlövőnktől. Majd Lekics is betalált, ezzel pedig egyenlőnél érkeztünk az utolsó tíz perc közelébe (20-20).

Óriási csata dúlt, győri időkérés után kilencperces mini meccs kezdődött döntetlenről (22-22). Böde-Bíró védései után végre átvettük a vezetést (22-23), majd Dragana Cvijics első találata plusz kettőt jelentett öt perccel a lefújás előtt. Sőt, Bölk is betalált, így 25-22-nél már úgy támadhattunk, hogy egy újabb találat akár eldöntheti a kupát. Malestein lövése kimaradt, de már csak szűk három perc maradt, ezt pedig már tökéletesen menedzseltük.

A hajrában fordítva, óriásit kézilabdázva sorozatban harmadszor, összességében tizenötödször Magyar Kupa-győztes a Ferencváros női kézilabdacsapata!

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
DÖNTŐ, TATABÁNYA
GYŐRI AUDI ETO KC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 23–25 (13–11)
Tatabánya, Multifunkcionális Sportcsarnok. 4500 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
GYŐR: Sandra Toft – Győri-Lukács 1, Nze Minko 4, Brattset 2, Haugsted, V. Kristiansen 6 (3), Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Duijndam (kapus), S. Oftedal 3, Gros 5 (1), Blohm, Fodor Cs., Hovden, De Paula. Edző: Ulrik Kirkely
FTC: Böde-Bíró B. – Malestein, Klujber 4, Lekics 7 (3), Cvijics 1, Bölk 3, Márton G. 6. Csere: Janurik (kapus), Edwige, Simon P. 4, Hársfalvi J., Kovács Anett, Kisfaludy. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–0. 11. p.: 6–1. 15. p.: 6–4. 21. p.: 9–6. 24. p.: 9–9. 36. p.: 13–13. 43. p.: 18–15. 47. p.: 19–18. 51. p.: 22–21. 57. p.: 22–25
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Ulrik Kirkely: – Mindannyian feltettük magunknak a kérdést, hogy mi történt az utolsó nyolc-tíz percben, és mindannyian csalódottak vagyunk, amiért nem sikerült jobb helyzeteket kialakítanunk támadásban. Amikor sikerült ziccerbe kerülnünk, sokat hibáztunk. Csupán huszonöt gólt kaptunk, ennek elégnek kellett volna lennie a mérkőzés megnyeréséhez.
Allan Heine: – Sokat beszéltünk róla, fontos lesz, hogy amikor az utolsó tíz perchez érünk, még versenyben legyünk, hiszen a Győr hihetetlenül erős együttes világklasszis játékosokkal. Amikor váltott, ott kellett lennünk a nyakában a végjátékban, és szükség volt a hitünkre is. Volt egy forgatókönyvünk erre a meccsre, és hihetetlenül büszke vagyok a lányokra, hogy megvalósították. Eddig mindig veszítettem a döntőkben, úgyhogy ez az első trófeám, nagyon büszke vagyok rá!

Cikkajánló

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin