2021. május 5.
SZENZÁCIÓ! Kiütöttük a Győrt!!!
Hihetetlen energiával, végig extázisban játszva kilenc góllal legyőztük a Győrt!

Február 3-án hatgólos, 33-27-es vereséget szenvedett női kézilabdacsapatunk a minden fronton címvédő Győri ETO ellen, s a mérkőzés sok mindenre rávilágított: megmutatta, hogy (legalább negyvenöt percen keresztül) az idei Ferencváros képes a győri színvonalon teljesíteni, és azt is, hogy ezen a szinten tízpercnyi hullámvölgy sem fér bele.

A visszavágón, szerdán délután hétgólos siker kellett volna az előzéshez, miközben a két csapat formája, valamint Kovacsics Anikó és Janurik Kinga hiányzása miatt a minimális, egygólos győzelem is az extra bravúr kategóriába tartozott volna.

Az előző mérkőzéseinken a kispadok kiosztása miatt is Alicia Stolle kezdett jobbátlövőben, ezúttal azonban Klujber Katrin jött támadásba a padról, míg védekezésben Csiszár-Szekeres Klára volt Julia Behnke társa a belső poszton. Mindkét döntés viszonylag gyorsan igazolta helyességét, hiszen Keti szórta a gólokat, Szeki pedig kiválóan irányította a falunkat. Noha kétgólos előnybe először a vendégek kerültek (2-4), a következő győri gólra hat percet kellett várni, míg mi ebben a periódusban ötször is bevettük Amandine Leynaud kapuját (három Klujber- és két Malestein-gól született). Szűk tíz percen át a két-három gólos különbség állandósult, de felettébb pozitív volt, hogy nem tudott a Győr átrohanni rajtunk, hiszen koncentráltan, pontosan szőttük a támadásainkat és kevés labdát adtunk riválisunk kezébe.

A következő dobbantás az első félidő hajrájában jött, újabb hat percre blokkoltuk a győrieket, Bíró Blanka sorban hozta a bravúrokat, de a védelmünk minden tagja extázisban tette a dolgát, Kisfaludy Anett, Márton Gréta vagy épp Angela Malestein is úgy vetődött a labdákért, mintha az élete múlna rajta. A közönség hálás is volt a megalkuvást nem tűrő játékért, az elképesztő hitért, amely a játékosok szeméből áradt, s  valójában talán sokan nem is hitték, amit látnak. A harmincadik percre ugyanis ledolgoztuk a hatgólos hátrányt (17-11), s ráadásul Bíró Blanka még az akkor először pályára lépő Görbicz Anita időn túli hetesét is leszedte.

Sőt, a fordulás után a közte hét is meglett, csak aztán három erősen véleményes ítélet a vendégeknek kedvezett, és ezt kihasználva ötre közeledett az ETO. De nem fogyott a lendületünk, megtörni nem tudta az extázist ez a néhány perc, és miközben attól féltünk, hogy szempillantás alatt szorossá válik a meccs, inkább mi növeltük a differenciát.

Ember nem volt, aki ezt elhitte, a negyvenkettedik percben tíz (!) góllal vertük a Győrt! Ó, bárcsak itt megszólalt volna a duda, vagy hirtelen lepergett volna a hátralévő tizennyolc perc… Mert tudhattuk, hogy az ETO bármikor képes feltámadni, bárki ellen képes vert helyzetből is visszakapaszkodni. És kérdés volt az is, hogy a csapatkapitány, az elsőszámú irányító és vezér nélkül a hajrát miként bírjuk majd.

Látszólag a negyvenötödik perc után jött a holtpont, de az eddigi zseniális teljesítménnyel megteremtettük az esélyt, hogy a bajnoki címért küzdhettünk.

Hét gól kellett az előzéshez…

Bíró Blanka mindenesetre tartotta a szintet és a lelket is, újabb hetest, majd újabb ziccert fogott, míg elöl vért izzadtunk minden gólért. De amíg jöttek a gólok, kit érdekelt, hogy milyen nehezen vánszorog át a labda a győri gólvonalon. És újra tízre távolodtunk (26-16). Tíz gólra. A Győri ETO ellen. Minden ült, minden sikerült, már csak Estelle Nze-Minkot kellett volna megállítani valahogy. A francia szállította az utolsó tíz percben a győri gólokat, de ezzel együtt is őriztük a kilenc-tízgólos előnyt.

Hat perc maradt, 28-19 állt az eredményjelzőn, a győzelem már nem volt kérdés, csak a különbsége, de így, ilyen állásnál az is fontossá vált. Lassan támadtunk, a Győr nyitott védekezésre váltott, és értelemszerűen gyorsabban próbálta befejezni az akcióit.

De ezen a délutánon nem történhetett más! Amikor Emily Bölk az utolsó percben megint tízre lőtte a különbséget, akkor már elhitte mindenki, hogy meglesz! Döbbenetes, lenyűgöző, elképesztő siker, amellyel a Ferencváros a K&H Női Kézilabda Liga tabellájának élére állt!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
23. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 31-22 (17-11)
Elek Gyula Aréna, 600 néző, vezette: Andorka Miklós és Hucker Róbert
FTC-Rail Cargo Hungaria: Bíró – Schatzl 1, Szucsánszki 3, Csiszár-Szekeres, Bölk 8, Malestein 10(2), Benhke.
Csere: Kisfaludy, Stolle, Márton 1, Klujber 5, Háfra 3.
Vezetőedző: Elek Gábor
Győri AUDI ETO KC: Leynaud – Lukács, Nze-Minko 3, Oftedal 3, Amorim 2, Fodor 3, Edwidge.
Csere: Solberg (kapus), Brattset 1, Hansen 1, Görbicz 2(2), Kristiansen 5, Faluvégi 2.
Kiállítások: 2 perc ill. 10 perc.
Büntetők: 3/2 ill. 4/2.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin