2020. január 25.
SZENZÁCIÓ! Tízzel vertük a CSM Bucuresti-et!
Hihetetlenül jó egyéni teljesítmények mellett a csapat és a szív diadala ez!

Sok mindenre számíthattunk a Fradi – CSM Bucuresti meccsel kapcsolatban, várhattuk, hogy a világklasszisokkal felálló románok majd nekiugranak a szerdai kiszenvedett győzelem, illetve a kőkemény január után elgyötörtnek tűnő mieinknek, de olyan, ami történt, nem sokak képzeletében lehetett.

Varázslatos kézilabdát húztunk elő, ki tudja honnan? Háfra Noémi kezdte a sort, s bár erre még válaszolt Cvijics, a következő öt gólt a mi lányaink szerezték. Nem volt más választása Adrian Vasilénak, időt kért már 4-1-nél, a hatodik percben, de sokat nem ért el vele. Talán picit tompának, lassúnak tűntek az ellenfél játékosai, de olyan védekezéssel találták szemben magukat, amellyel vélhetően csúcsformában is meggyűlt volna a bajuk. A mieink küzdöttek, harcoltak, ezzel pedig eltüntették az akár 10-20 centis és/vagy kilós különbséget, ha valakin túl jutott Neagu, Lekic vagy Omoregie, akkor a következő védőnkkel találta szemben magát. Vagy, ha úgy alakult, akkor az extra formában védő Bíró Blankával.

Támadásban Háfra Noémi, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és Schatzl Nadine is remekelt, szinte minden lövésük ült, és ha üres kapura nem vétünk háromszor is, már az első félidőben tizet számolhatott volna a Fradi-tábor a románokra. Igen, tizet, merthogy a huszadik percben 14-5-nél már kilenc volt az előnyünk!

Nehezen hittük, amit látunk, de nem volt még vége, 19-10-es előny tudatában mehettünk a szünetre, a csarnokban már ekkor mindenki talpon volt, úgy űzte-hajtotta a csapatot. Nagy volt a különbség, de elhinni talán senki sem merte még, hogy meglehet a győzelem. Nem úgy néhány perccel később...

Arra gondoltunk, hogy az öltözőből kijőve a Bucuresti nekünk ugrik majd, de hét perc kellett neki a gólhoz, eddigre mi négyet lőttünk, és... Írd és mondd: tizenháromra növeltük a különbséget. És igen, itt már elhihettük, hogy ezen a délutánon a mieink kisebb csodát tesznek, és a huszonegy nap alatt lejátszott hetedik mérkőzésen legyőzik a FINAL4-ba igyekvő CSM Bucuresti-et. Gyors gólok kellettek a románoknak, és rohantak is, de ha fogyott is az erő a mieinkből, mindig volt valaki, aki egyet-egyet azért bepiszkált. Jött Szucsánszk Zita, illetve a rég látott jó formában játszó Debreczeni-Klivinyi Kinga is, és nem hagytuk közeledni ellenfelünket. Elképesztő hangulat, elképesztő játék, és hihetetlen győzelem lett a vége - na meg óriási ünneplés.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
1. csoport

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–CSM BUCURESTI (román) 33–23 (19–10)
Érd, 2200 néző. V: J. Álvarez, Y. López (spanyolok)
FTC: BÍRÓ B. – Lukács V. 4, KLUJBER 7 (1),KOVACSICS 4, SNELDER 1, HÁFRA N. 6, SCHATZL NADINE 8. Csere: Szemerey (kapus), CSISZÁR-SZEKERES, Pásztor N., Szucsánszki, Debreczeni-Klivinyi 3, Christiensen, Bánfai. Edző: Elek Gábor
CSM: J. Grubisic – LEKICS 6 (2), A. Klikovac, Cvijics 3,Torstensson 1, NEAGU 7, Grbics. Csere: Dedu (kapus), Omoregie, Pintea 4, Curea 2, Perianu. Edző: Adrian Vasile
Az eredmény alakulása. 11. perc: 7–1. 15. p.: 10–3. 20. p.: 14–5. 25. p.: 18–9. 37. p.: 23–10. 43. p.: 27–13. 49. p.: 29–16. 53. p.: 29–19. 58. p.: 33–21
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Iszonyatosan rég nem látott módon harcoltunk, és jól teljesítettünk. A védekezésünk az első húsz-huszonöt percben remek volt, szenzációs kapusteljesítménnyel, és támadásban is látványosan játszottunk. Ez az időszak el is döntötte a mérkőzést. A második félidőben rendkívül fegyelmezetten és taktikusan kézilabdáztunk. Álmaimban nem gondoltam volna, hogy így játszunk és győzünk.
Adrian Vasile: – A Ferencváros topformában kézilabdázott, Bíró Blanka pedig kiválóan védett, ez is megnehezítette a dolgunkat. A lendületbe jött ellenfelet később már képtelenek voltunk megfékezni. Megérdemelt a rivális sikere.

Cikkajánló

A fiatal tehetségünkkel lett teljes a keret

A félbeszakadt idényben az NB I/B-ben legtöbb gólt szerző játékosunk a felnőttek között kezdte a felkészülést.

Nyílt edzéseken láthatják a csapatot

Női kézilabdacsapatunk két edzését is élőben nézhetik szurkolóink - előbb online, majd személyesen.

1978: a Fradi és az Elek család első nemzetközi aranya

Elek Gyula 600. mérkőzése, az iskola miatt elmulasztott KEK-elődöntő, és köszönet a Vasasnak.

Túl az első héten

Nem ez volt a felkészülés legmegterhelőbb hete, de így is volt már néhány kemény edzés is.

Zsiborás Luca kölcsönben Érden folytatja

A tizenkilenc éves beálló a sérüléséből felépülve az átalakuló érdi együttesben lendülhet játékba.

Nem akárhogyan mutatkoztak be a Fradi új sztárkézisei!

Három új német női kézilabdázónk körbejárta új otthonát, majd váratlant húztak az interjú elején – VIDEÓ!

Bombák még nincsenek, cunderek már vannak - VIDEÓ!

A 2020/2021-es idényre készülő női kézilabdacsapatunk első labdás edzésén a Fradi Média is ott járt!

Nem folytatja a munkáját a Fradinál Tord Ellingsen

Tord Ellingsen öt éven át dolgozott a Ferencváros női kézilabdacsapata mellett.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most