2020. augusztus 28.
Szenzációs teljesítménnyel hangoltunk a szezonra
Végig vezetve és elképesztően jól védekezve vertük meg az utolsó felkészülési meccsünkön a Győri ETO-t!

Bajnoki főpróbát tartott női kézilabdacsapatunk pénteken délután a Népligetben a legutóbbi BL-győztes Győri ETO ellen – vagyis ennél komolyabb erőfelmérőt nem igazán lehetett volna összehozni a felkszülés zárásaként. Ahogyan a két fél győri találkozóján (34-31), úgy most is voltak hiányzók, nálunk Alicia Stolle, a vendégeknél pedig Puhalák Szidónia, Görbicz Anita és Stine Bredal Oftedal nem léphetett pályára.

Mi kezdtünk jobban, dinamikusabban és pontosabban, de az első percekben a Győr egyenlíteni tudott, mígnem szépen lassan növeltük az előnyünket. Háfra Noémi, Kovacsics Anikó és Schatzl Nadine volt a legaktívabb a mieink közül, de a védekezés érdemelt leginkább dicséretet, na meg a hatos falunk mögött remekül védő Bíró Blanka. A 14. percben Danyi Gábor segítője, Görbicz Anita kért időt, amikor az addigi legnagyobb, négy gólos előny alakult ki (9-5). Picit megakasztotta ezzel a lendületünket, emberelőnyben sem sikerült gólt szereznünk, pedig háromszor is esélyünk volt rá, hogy növeljük a különbséget. A vendégek se találtak azonban a kapunkba, vagyis jó darabig befagyott az eredmény. Aztán újra mi találtuk meg a kulcsot a gólhoz, és mert a védekezésünk továbbra is parádés volt, szépen lassan öt gólra távolodtunk (12-7). Mindkét edző forgatta a játékosait, és nemcsak a lejátszott percek alapján, tehát ez már nem az a meccs volt, ahol csak a terhelés volt a lényeg. Nagy nehezen kikecmergett a gödörből az ETO, így a hajrában visszakapaszkodott, de így is négygólos vezetéssel mehettünk szünetre – s ami extrának számít, csupán kilenc kapott góllal (13-9)!

Első gól a miénk volt a térfélcsere után, de a Győr látszólag más ritmusban jött ki, keményebben védekezett, Solberg is bravúrokkal kezdett – csakhogy nálunk meg Janurik Kinga folytatta ott, ahol Bíró abbahagyta, és így nyolc perc alatt megint csak egy gólt kaptunk (17-10). Nem igazán tudott mit kezdeni a falunkkal az ETO, vagy ha mégis helyzetbe került, a kapusaink hoztak rengeteg bravúrt. Vártuk, hogy kicsit majd megint gödörbe kerülünk, netán a vendégek találnak megoldást, de ahogy telt az idő, a különbség egyáltalán nem csökkent, sőt, hét, nyolc, majd kilenc gólosra is nőtt.

A játék képe a hajrára is hasonló maradt, annyi különbséggel, hogy amint eldőlt a meccs, a mieink felszabadultan, lazán kézilabdáztak tovább. 24-16-ra győztünk végül, s még ha edzőmeccsen is, ez óriási fegyvertény. Pontot vagy továbbjutást nem ért természetesen, de a játékosoknak, a csapatnak hitet adhat a rendkívül nehéz és összetett szezon előtt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO 24-16 (13-9)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Háfra Noémi 6, Kovacsics Anikó 5, Emily Bölk 3, Klujber Katrin 2, Tóth Nikolett 2, Schatz Nadine 2, Angela Malestein 1, Szucsánszki Zita 1, Kovács Anett 1, Márton Gréta 1, ill. Eduarda Amorim 4, Estelle Nze Minko 3, Fodor Csenge 3, Veronica Kristiansen 3, Kari Brattset 2, Anna Mette Hansen 1. 

Cikkajánló

A csend ezúttal jót jelentett

Extrát nyújtott, aki pályára lépett, de az is lehet, hogy csak fiataljaink jelenléte számított a sikerben.

Szenzációs győzelem a Rosztov-Don ellen!

Bíró Blanka extraklasszis teljesítménnyel alapozta meg a hihetetlen sikert!

A legnehezebb BL-csoportmeccs jön

Szombaton idegenben lépünk pályára az idei szezonra több világklasszissal is erősítő Rosztov-Don ellen.

Fölényesen győztünk az érdi bajnokin

Az első félidőben komoly erődemonstrációt tartottunk, a második félidőre így már nem sok kérdés maradt.

Kihirdette első keretét Golovin Vlagyimir

Hat játékosunk kapott meghívót az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott keretébe.

Megint Érden, de ezúttal vendégként

A szombati Bajnokok Ligája-meccshez hasonlóan most is két pontot remélünk, s talán kevesebb izgalmat is.

Kapusedzőnk a válogatott stábjában

A magyar női kézilabda-válogatott új szakmai stábjában kapott helyet Duleba Norbert.

„Nem is tudom szavakba önteni, milyen atmoszféra volt!"

A remeklő Janurik Kinga kiemelte, sokat jelentett a szurkolók támogatása a győztes hazai BL-meccsen – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most