2020. augusztus 28.
Szenzációs teljesítménnyel hangoltunk a szezonra
Végig vezetve és elképesztően jól védekezve vertük meg az utolsó felkészülési meccsünkön a Győri ETO-t!

Bajnoki főpróbát tartott női kézilabdacsapatunk pénteken délután a Népligetben a legutóbbi BL-győztes Győri ETO ellen – vagyis ennél komolyabb erőfelmérőt nem igazán lehetett volna összehozni a felkszülés zárásaként. Ahogyan a két fél győri találkozóján (34-31), úgy most is voltak hiányzók, nálunk Alicia Stolle, a vendégeknél pedig Puhalák Szidónia, Görbicz Anita és Stine Bredal Oftedal nem léphetett pályára.

Mi kezdtünk jobban, dinamikusabban és pontosabban, de az első percekben a Győr egyenlíteni tudott, mígnem szépen lassan növeltük az előnyünket. Háfra Noémi, Kovacsics Anikó és Schatzl Nadine volt a legaktívabb a mieink közül, de a védekezés érdemelt leginkább dicséretet, na meg a hatos falunk mögött remekül védő Bíró Blanka. A 14. percben Danyi Gábor segítője, Görbicz Anita kért időt, amikor az addigi legnagyobb, négy gólos előny alakult ki (9-5). Picit megakasztotta ezzel a lendületünket, emberelőnyben sem sikerült gólt szereznünk, pedig háromszor is esélyünk volt rá, hogy növeljük a különbséget. A vendégek se találtak azonban a kapunkba, vagyis jó darabig befagyott az eredmény. Aztán újra mi találtuk meg a kulcsot a gólhoz, és mert a védekezésünk továbbra is parádés volt, szépen lassan öt gólra távolodtunk (12-7). Mindkét edző forgatta a játékosait, és nemcsak a lejátszott percek alapján, tehát ez már nem az a meccs volt, ahol csak a terhelés volt a lényeg. Nagy nehezen kikecmergett a gödörből az ETO, így a hajrában visszakapaszkodott, de így is négygólos vezetéssel mehettünk szünetre – s ami extrának számít, csupán kilenc kapott góllal (13-9)!

Első gól a miénk volt a térfélcsere után, de a Győr látszólag más ritmusban jött ki, keményebben védekezett, Solberg is bravúrokkal kezdett – csakhogy nálunk meg Janurik Kinga folytatta ott, ahol Bíró abbahagyta, és így nyolc perc alatt megint csak egy gólt kaptunk (17-10). Nem igazán tudott mit kezdeni a falunkkal az ETO, vagy ha mégis helyzetbe került, a kapusaink hoztak rengeteg bravúrt. Vártuk, hogy kicsit majd megint gödörbe kerülünk, netán a vendégek találnak megoldást, de ahogy telt az idő, a különbség egyáltalán nem csökkent, sőt, hét, nyolc, majd kilenc gólosra is nőtt.

A játék képe a hajrára is hasonló maradt, annyi különbséggel, hogy amint eldőlt a meccs, a mieink felszabadultan, lazán kézilabdáztak tovább. 24-16-ra győztünk végül, s még ha edzőmeccsen is, ez óriási fegyvertény. Pontot vagy továbbjutást nem ért természetesen, de a játékosoknak, a csapatnak hitet adhat a rendkívül nehéz és összetett szezon előtt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO 24-16 (13-9)
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Háfra Noémi 6, Kovacsics Anikó 5, Emily Bölk 3, Klujber Katrin 2, Tóth Nikolett 2, Schatz Nadine 2, Angela Malestein 1, Szucsánszki Zita 1, Kovács Anett 1, Márton Gréta 1, ill. Eduarda Amorim 4, Estelle Nze Minko 3, Fodor Csenge 3, Veronica Kristiansen 3, Kari Brattset 2, Anna Mette Hansen 1. 

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin