2022. április 5.
Szép győzelem - kilenccel múltuk felül a Siófokot
Emily Bölk kilencszer talált be a vendégek kapujába, a csapat pedig magabiztosan tartotta itthon a két pontot.

Néhány évvel ezelőtt rendkívül feszült rangadókat vívtunk a Siófok ellen, s bár a mostani idénynek valamivel vékonyabb kerettel vágtak neki a Balaton-partiak, az őszi edzőváltás óta megtáltosodott a csapat. Vagy inkább mondjuk úgy, a valós tudásának megfelelően teljesít, mert azért dán, horvát, szlovák és magyar válogatott játékosa is maradt még, így pedig nem meglepetés, hogy a honi mezőnyben csak a legjobbak ellen veszített pontot. A Danyi Gábortól az irányítást átvevő Uros Bregarral tizennégy meccsen csupán a Győrtől és a Debrecentől kapott ki az SKC, vagyis felszabadultan, önbizalommal telve érkezhetett a Népligetbe.

Nekünk ellenben a Bajnokok Ligája-kiesés miatti csalódottságot kellett eltüntetni három nap alatt, és lehetőleg lendületből behúzni az újabb bajnokit – elvégre a bajnoki címért, illetve majd május végén a Magyar Kupáért még küzdhetünk. A kedd esti összecsapáson aztán jól is kezdtünk, főként Emily Bölk volt elemében, szórta a gólokat, a védelmünk pedig szerencsére ezúttal is igazán jól állt a lábán. Előbb két góllal (4-2), majd a játékrész közepén egy csaknem tizenkétperces vendég gólcsendet kihasználva hattal léptünk el (11-5), és úgy tűnt, a játék minden elemében a vendégek fölé nővünk. Sajnálhattuk, hogy a következő három támadásunkat elrontottuk, merthogy a Siófok megtalálta a rést a pajzsunkon, és így két perc alatt megfelezte a hátrányát (11-8). A szünetig azonban sikerült még egyszer ritmust váltanunk, és a 13-9-es részeredménnyel azért nem lehettünk elégedetlenek.

Pláne úgy, hogy a szünet után gyorsan megdupláztuk a különbséget, sőt, a harminchatodik percben a legendás kilences szektor szurkolói már jó szokásukhoz híven kilencig számolhattak (19-10). Nem sokkal ez előtt időt kért Uros Bregar, és a pályán történtek alapján ez komolyabb meglepetést nem okozhatott, de az már annál inkább, hogy 21-13-nál Elek Gábor is letette a zsűriasztalra a kis zöld táblácskát. Hiába a jelentős, magabiztos előny és az igencsak jónak mondható védekezés, mégsem volt elégedett, s ez alighanem már az április 14-én következő Győr elleni rangadónak szólt.

A játék képe, illetve a különbség se sokat változott, csendesen csordogáltak a percek, egyszer-egyszer hatra közeledett ellenfelünk, de aztán mindig visszaállítottuk a nyolc, kilencgólos differenciát. Emily Bölk kilencszer, Szöllősi-Zácsik Szandra hatszor volt eredményes, a csapat pedig az előzmények ismeretében talán a várakozásoknál könnyebben tartottuk itthon a két pontot.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
20. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC 30-21 (13-9)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. április 5., kedd, 18 óra
Játékvezetők: Bóna Szabolcs és Földesi Csaba
Gólszerzők: Bölk 9, Szöllősi-Zácsik 6 (1), Kovács A. 3, Klujber 3, Edwige 3, Márton 2, Malestein 2, Hársfalvi 2, ill. Böhme 4, Kiss N. 4 (1), Wald 3 (1), Szarková 2, Debreczeni-Klivinyi 2, Sirián 1, Juhász 1, Jezic 1, Such 1, Lapos 1, Janjusevic 1.

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin