2021. szeptember 8.
Szerdán este rajt – a címvédésért harcolunk!
Kezdődik a K&H Női kézilabda liga 2021/22-es idénye, elsőként a Mosonmagyaróvár ellen játszik bajnokcsapatunk.

Különös érzésekkel készülődhet minden ferencvárosi kézilabda szurkoló a női bajnokság nyitányára. Mondhatjuk, hogy végre kezdődik, elvégre bő három hónap eltelt a mámorító emlékű bajnoki ünneplés óta, de a 2021-es nyári sportnaptár igencsak sűrű volt, s ezért nagyon elrohant az idő. Arról nem is beszélve, hogy női kézilabdacsapatunk 2021/2022-es idényre megálmodott kerete augusztus 16-án találkozott először, teljes létszámmal pedig még egyszer sem edzhetett – és erre még sokáig nem is kerülhet sor. Mert bár Hársfalvi Júlia bemutatkozására akár már szerdán is sor kerülhet, Szucsánszki Zita elszántan edz és közeledik a visszatérés felé, valamint a diagnózis alapján Tóth Nikolett talp-, illetve Kisfaludy Anett térdfájdalma is belátható időn belül elmúlhat, Kovacsics Anikó bő fél éven át biztosan harcképtelen lesz a vállműtéte után.

Bevethető ugyanakkor Itana Grbics, a montenegrói válogatottal az olimpiát is megjárt irányító, aki a Buducsnoszt Podgoricát hagyta el a sérülések miatt szorult helyzetbe kerülő klubunk kedvéért, és az elmúlt hetekben a vártnál gyorsabban és könnyebben illeszkedett a csapatba. A pályán egyelőre csak edzőmeccsen mutathatta meg, hogy erőssége lehet együttesünknek, szerdától azonban élesben is megvillanthatja tudását. Bízunk benne, hogy sok örömet szerez majd fradisták ezreinek, illetve, hogy az első hivatalos Fradi-meccsén szurkolóink is „bemutatkoznak” neki – még akkor is, ha ellenfélként számos alaklommal tapasztalhatta már a fradisták különlegességét.

Szöllősi-Zácsik Szandra még nála is többször, ráadásul jobbára a zöld-fehérbe öltözött szurkolókkal a háta mögött bombázhatott az ellenfelek kapujába, mégis különleges lesz számára a szerdai mérkőzés, amelyen 2017. után húzza majd magára először a Fradi-címeres mezt.

Méghozzá rangadónak beillő bajnokin, elvégre címvédő csapatunk a tavalyi bronzérmes Mosonmagyaróvárt fogadja. Az MKC még akkor is veszélyes ellenfél, ha egy hete felkészülési találkozón biztosan győztük le (40-29), hiszen nyomás nélkül kézilabdázhat, és keretében számos minőségi játékos található. Tóth Eszter és Kovács Patrícia előkelő helyen zárta az előző évi góllövő listát, az új igazolások közül pedig Tóth Gabriella és a Népligetből az ország északnyugati sarkába költöző Pásztor Noémi is válogatott játékosnak vallhatja magát. Ettől függetlenül, természetesen csak a győzelem az elfogadható eredmény a mieinktől, de ehhez jó teljesítményre lesz szükség.

Az elmúlt évek viszontagságai után örömteli, hogy szurkolóink előtt indíthatjuk az évet, ezért nagyon várunk mindenkit az Elek Gyula Arénába! Belépők és szezonbérletek is kaphatóak – a pénztár 16 órakor nyit, de jegyet akár kényelmesen, otthonról is lehet vásárolni.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson Mosonmagyaróvár
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2021. szeptember 8., 18 óra
Játékvezetők: Altmár Kristóf és Horváth Márton
Jegyár: 1500-2500 Ft
TV: A Fradi Média Youtube-csatornáján élőben közvetítünk.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin