2020. február 18.
Szinte végig üldöztük a Siófokot, de mindhiába
Szurkolóink óriási támogatást adtak a csapatnak, de így sem tudtunk pontot szerezni a Siófok ellen.

Őrületes hangulat fogadta a csapatokat a kedd esti Fradi-Siófok rangadón. Mondhatjuk azt is, hogy a tétnek megfelelő, hiszen az eredmények alakulása miatt gyakorlatilag a szezon meccsévé nőtte ki magát ez az összecsapás, amely döntő jelentőséggel bírt a második hely megszerzéséért folytatott harcban, s ezzel együtt a jövő évi Bajnokok Ligája-indulásban is. Legtöbbször az összes szektorból egyszerre jöttek a rigmusok, de például a két válogatott labdarúgónk, Sigér Dávid és Varga Roland is igyekezett segíteni a hangjával.

A magával ragadó atmoszférában a pályán is óriási küzdelem vette kezdetét, a mieinknél a szokásos kezdő hetest küldte pályára Elek Gábor, a Siófoknál pedig a sérülésből visszatérő korábbi ferencvárosi Nerea Pena a padon kezdett. Igen szerencsétlenül indult a találkozó számunkra, ugyanis a siófoki gólok rendre ki-, vagy megpattanó labdákból estek. Ezzel együtt is fej-fej mellett haladt a két fél, jobbára a vendégeknél volt az előny, de egyszer-egyszer mi is álltunk jobban. A vendégek lassítani próbálták a játékot, a mieink pedig gyorsítani. Ők rendre kilépegettek a támadásainkat szövögető játékosainkra, s ezekből a szituációkból sajnos jó néhányszor labdát szereztek, illetve egyszer-egyszer késtek egy ütemet, és rendre sárgalapot, majd kiállítást érően szabálytalankodtak. A 22. percben Andjela Janjusevic a fején találta el Kovacsics Anikót, így a siófoki légiós piros lapot kapott, de sajnos akárcsak az őszi „odavágón”, úgy ezúttal is inkább minket zavart meg a végleges kiállítás. Épp előnyben voltunk, de négy vendég gól következett, így aztán kapaszkodhattunk a játékrész végén – mínusz kettőig sikerült (14-16).

A fordulás után is hasonlóan alakult a játék képe, csak az első percekben háromra növelte az előnyét a Siófok és iszonyatosan nehezen tudtunk közeledni. Gigászi csata dúlt, előbb Szikora Melinda hozott két-három bravúrt, majd Bíró Blanka mutatta meg, miért választották az előző év legjobb kapusának. 21-21-nél sikerült először egyenlíteni a második játékrészben, de a vezetést nem tudtuk átvenni. A hajrához közeledve némileg bízhattunk benne, vagy talán csak remélhettük, hogy a vendégek rutinos játékosai kevésbé bírják majd a hajrát, mint a mi fiataljaink, miközben azt is tudtuk, hogy a rutin rengeteget számít egy ilyen rangadó utolsó perceiben.

Hiába volt esélyünk többször is egyenlíteni, vagy akár a vezetést is átvenni 21-22 után, sajnos kimaradtak a lehetőségeink, és kilenc perccel a vége előtt megint háromra hízott a hátrányunk. Hit még volt a maradék percekben, hogy újra feltápászkodjunk, de kulcs szituációkban megint mi hibáztunk többet.

Vereséget szenvedtünk a helyzeteivel jobban sáfárkodó Siófoktól, vagyis komoly lépéshátrányba kerültünk a második helyért folytatott harcban, pedig ezen az estén megint olyan támogatás jött a szurkolóktól, amelyre nem igazán van péda kézilabdapályákon. A szezon hátralévő részére a recept egyszerűen levezethető, de rettenetesen nehezen kivitelezhető: több pontot kell szereznünk, mint az eddig eggyel kevesebb meccset játszó Siófok.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
17. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–SIÓFOK KC 24–26 (14–16)

Budapest, Elek Gyula Aréna, 1300 néző. Vezette: Horváth P., Marton B.

FTC: BÍRÓ B. – Lukács 1, HÁFRA N. 7, Snelder 2, Csiszár-Szekeres, Kovacsics 4, Schatzl N. 2. Csere: Szemerey (kapus), Klujber 4 (3), Pásztor N. 1, Szucsánszki, Márton 3, Klivinyi. Edző: Elek Gábor

SIÓFOK: Szikora – Böhme, Tomori 5, Jezic 3, Niombla 5 (4), Kobetic 8, Aoustin 2. Csere: Drabik, Pena, Janjusevics, Hársfalvi, Such 3. Edző: Tor Odvar Moen

Az eredmény alakulása. 12. p.: 4–6. 17. p.: 9–9. 20. p.: 11–10. 28. p.: 12–15. 37. p.: 16–19. 44. p.: 21–21. 53. p.: 22–25

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4

Cikkajánló

Indul a „Ki van a képen?” nyereményjáték

Ötezer forintos vásárlási utalványt nyerhet, aki ötből legalább háromszor eltalálja, ki látható a fotón!

Gyász: életének 58. évében elhunyt Hemela Zsolt

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt az FTC kézilabda szakosztályának korábbi ügyvezetője, Hemela Zsolt.

Nyertek a fiataljaink, szűkült az élmezőny

Folytatta parádés szereplését a felnőtt NB I/B-ben a Ferencváros U19-es női kézilabdacsapata.

Jobb volt a Rosztov-Don, nem tudtuk igazán megszorítani

Mindkét játékrészt jól indítottuk, de az oroszok ezzel együtt is magabiztosan nyertek.

Nem volt gondtalan a felkészülés

Szombaton játssza női kézilabdacsapatunk a szezonban az utolsó Bajnokok Ligája mérkőzését.

Kilenc Fradi-játékos küzdhet az olimpiáért

A szövetségi kapitányi páros szűkítette a magyar női kézilabda-válogatott keretét az olimpiai selejtezőre.

Itt a végleges keret!

Női kézilabdacsapatunk a 2020/2021-es szezonnak hét új játékossal vág neki, kilencen pedig távoznak.

Világbajnok szélsőt igazolunk!

Kétszeres német bajnok, világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes csatlakozott a Fradihoz.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most