2022. február 9.
Szoros meccsen hoztuk el a két pontot az MKC otthonából
Nem játszott jól női kézilabdacsapatunk, de legyőzte otthonában a bronzérmes Mosonmagyaróvárt.

Mosonmagyaróváron folytatta a bajnoki szereplést női kézilabdacsapatunk. Címvédő együttesünk és a tavalyi bronzérmes hétközi összecsapására csaknem teljesen megtelt az UFM Aréna, így kitűnő hangulatban indulhatott útjára a labda. Amely aztán az első percekben akár „meg is szédülhetett” volna az iramtól… Mindkét csapat óriási iramban kezdett, ami a mieink részéről érthető volt, hiszen jóval bővebb kerettel és pihentebben is kezdhettük a meccset, mint a pénteken és vasárnap is Norvégiában pályára lépő hazaiak. Váratlan húzás volt Gyurka Jánostól, be is jött a mosonmagyaróváriaknak, hiszen négy perc se telt még el, amikor már 5-2-re vezetett együttese.

A háromgólos hátrányunk a tizedik percben egyre olvadt (6-5), de 9-6-nál már nem várt tovább, hanem időt kért Elek Gábor. Rendezte a sorokat, feszesebbé vált ettől a védekezés, és a frissen 2021 legjobb női kézilabdázójának megválasztott Márton Gréta harmadik góljával a meccs során először a vezetést is átvettük (9-10). A játékrész utolsó harmadára döntetlennél fordultunk rá, de a szünetre még annak ellenére is kétgólos vezetéssel (14-16) mehettünk, hogy addig kétszer két percen át emberhátrányban kellett játszanunk. Janurik Kinga harminc perc alatt hozott nyolc védése jónak mondható, de a védekezés messze volt a Rosztov-Don ellenitől, ennek tudható be, hogy tizennégy gólt kaptunk egy félidő alatt.

Nem lett volna baj, sőt, ha a meglehetősen megtépázott móváriak kedvét elvesszük azzal, hogy a fordulás után gyorsan közéteszünk még néhány gólt, de ez nem jött össze. Ezzel pedig épp az ellenkezőjét idéztük elő: vérszemet kaptak a hazai játékosok és a közönség is, így aztán küzdhettünk, hogy azzal ellensúlyozzuk a hibákat. Két-háromgólos előnyünkről folyamatosan visszakapaszkodott ellenfelünk, de fontos volt, hogy legalább újra és újra el tudtunk lépni, a hajrához közeledve pedig reméltük, hogy erőben is jobban bírjuk majd. Az utolsó tíz percre fordulva is két-három gólon ingadozott a különbség, de közel sem lehettünk nyugodtak, mert nem volt gördülékeny a játékunk. Emily Bölk, Szöllősi-Zácsik Szandra és Márton Gréta után ebben a periódusban Szucsánszki Zita lökött egy nagyot a csapaton, háromszor talált be néhány perc alatt. Végre a háromból négy gólos differencia lett, közben pedig peregtek a percek – lassan megnyugodhattunk, hogy ha nehezen is, de meglesz a meccs.

Suba Sára kivédett hetesénél pedig végképp eldőlt a két pont, vagyis, ha nem is jó játékkal, de győztünk a tavalyi bronzérmes otthonában!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA

14. forduló

Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-34 (14-16)

UFM Aréna, 800 néző

Játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs

Gólszerzők: Tóth E. 9 (4), Hajtai 6, Török Lilly 4, Asanin 4, Tóth G. 4, Kovács P. 3, Milic 1. ill. Bölk 6, Márton 5, Kovács A. 4, Klujber 4 (2), Szöllősi-Zácsik 4, Szucsánszki 3, Malestein 3 (2), Sirián 2, Hársfalvi 1, Stolle 1, Tóth N. 1.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin