2021. március 7.
Szoros vereség a Buducsnoszt elleni első meccsen
Fordulatos és izgalmas meccsen kaptunk ki, mert mindkét félidő hajráját elrontottuk.

Van, ami nem változik… A Buducsnoszt Podgorica otthona, a legendás SC Moracsa látványos és hasznos fejlesztésen esett át, a régi sportcsarnok mellett egy teljesen új pályát húztak fel a komplexumban, de a légkör nem sokban különbözött attól, amit a korábbiakban megszokhattunk. A hazai csapat már jóval a kezdés előtt az öltözőben és a folyosókon hergelte magát, a pályára érkezéskor pedig a hangszórókból üvöltő megzenésített szurkolói rigmusok fogadták. Nagy volt tehát az elszántság, de azt reméltük, hogy a kezdő sípszó után a mieink le tudják majd halkítani az addig hangoskodó riválist.

Ehhez viszont extra teljesítményre volt szükség a csapatunkból, amelybe visszatérhetett a betegsége után Janurik Kinga – Csiszár-Szekeres Klára, Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Schatzl Nadine azonban továbbra is hiányzott.

Iszonyatosan kemény összecsapásokkal indult a meccs, a montenegróiak nyitottan védekeztek, messze felléptek és sajnos sokszor megállították a játékosainkat. Nem működött a támadójátékunk, mert lassan járt a labda, de szerencsére hátul rendben voltunk, illetve Bíró Blanka elkapta a fonalat. A hazai kapus, Barbara Arenhart is, úgyhogy elképesztően gólszegény, de feszült és izgalmas volt az első félidő. Sokatmondó, hogy a huszadik percben, 4-4-nél kért időt Elek Gábor. Eddigre már a két kezdő átlövőt, Emily Bölköt és Klujber Katrint is lecserélte, de Tóth Nikolettel és Szucsánszki Zitával is nehezen találtunk megoldást. Márton Grétára és Kovacsics Anikóra lehetett ugyanakkor számítani, rajtuk kívül azonban csak Emily Bölk tudott mezőnyből gólt lőni az első félidőben. A játékrész hajrájában lett ebből igazán problémánk, amikor a hazaiak jobban koncentráltak a befejezéseknél, és négy góllal elléptek (11-7).

Rögtön Márton Gréta-kiállítással indult a második félidő, s bár kettőre zárkóztunk, a Buducsnoszt gyorsan visszaállította a négygólos differenciát – vagyis úgy tűnt, nem jön még a remélt fordulat. Csakhogy Bíró Blanka továbbra is káprázatosan védett, tartást adott a csapatnak, elöl meg végre gyorsabban és okosabban kézilabdáztunk. Tizennégy perc alatt lőttünk hetet (annyit, mint az első harminc perben), és a 44. percben egyenlítettünk – sőt, Szucsánszki Zita zsinórban szerzett második góljával a vezetést is átvettük (14-15).

Radicsevics törte meg a mintegy tízperces hazai gólcsendet, majd egyenlített is a Buducsnoszt, úgyhogy 16-16-nál fordultunk rá az utolsó tíz percre. A hajrá éppolyan fordulatos volt, mint maga a meccs, előbb visszavettük a vezetést, majd újra ellenfelünk került jobb helyzetbe, az utolsó támadásunkat pedig mínusz kettőnél indíthattuk. Bölk lövéséből nem lett gól, ráadásul maradt is még tizenkilenc másodperc egy Buducsnoszt-támadásra. Hét mezőnyjátékossal támadtak, Pineau pedig bepattintotta a labdát Bíró Blanka lábai között.

Háromgólos vereséget szenvedtünk, ami közel sem jó, de egy hét múlva a visszavágón ez még ledolgozható. Csak épp nagyságrendekkel jobb támadójáték és több jó egyéni teljesítmény kell hozzá.

DELO NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
Nyolcaddöntő

Buducsnoszt Podgorica - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-19 (11-7)
Időpont: 2021. március 7., 16:00
Helyszín: SC Moraca, Podgorica, zárt kapuk mögött
Játékvezetők: Simona Raluca Stancu és Cristina Nastase (románok)

Cikkajánló

Megint Érden, de ezúttal vendégként

A szombati Bajnokok Ligája-meccshez hasonlóan most is két pontot remélünk, s talán kevesebb izgalmat is.

Kapusedzőnk a válogatott stábjában

A magyar női kézilabda-válogatott új szakmai stábjában kapott helyet Duleba Norbert.

„Nem is tudom szavakba önteni, milyen atmoszféra volt!"

A remeklő Janurik Kinga kiemelte, sokat jelentett a szurkolók támogatása a győztes hazai BL-meccsen – VIDEÓ!

Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát

Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most