2021. május 31.
Szucsánszki triplázott, Elek másodszor a csúcson
Valaki még a második aranyát ünnepelhette • Megvan a házi gólkirálynőnk – Érdekességek a bajnokcsapatról

Mint arról beszámoltunk, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata az MTK elleni sikerével 2015 után ismét megnyerte a magyar bajnokságot. A fantasztikus siker lett a szakosztály 13. bajnoki címe, míg a játékosok közül többen az első aranyérmüket nyerték, de néhányan már átélhették ezt az örömöt hat évvel ezelőtt is a Ferencváros játékosaként.

A rendkívül emlékezetes 2006/07-es és a 2014/15-ös szezon során már a csapat meghatározó tagja volt Szucsánszki Zita, aki immáron háromszoros magyar bajnoknak mondhatja magát. A hat évvel ezelőtti aranyéremből már Háfra Noémi is kivette a részét, így ő kétszeres bajnok a Ferencvárossal. Vezetőedzőnk, Elek Gábor is szintén másodszor ért fel a csúcsra a 2015-ös aranyévet követően. A korábbi 12 bajnoki címből Németh András hétszer, Elek Gyula pedig négyszer vezette sikerre a csapatát.

Rajtuk kívül több játékosunk is már többször ünnepelhetett bajnoki címet más-más együttesben. Német beállónk, Julia Behnke orosz bajnok lett a Rosztov-Donnal, Angela Malestein egyszeres holland és kétszeres német aranyérmesnek mondhatja magát. Kisfaludy Anett (2009), Schatzl Nadine (2011, 2012) és Kovacsics Anikó (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016) pedig korábban a Győrrel nyerte meg a bajnoki trófeát.

A házi góllövőlistán holland jobbszélsőnk, Angela Malestein (a kis képen) végzett az élen 136 góllal. Őt követi 124 találattal szintén egy légiósunk, német válogatott balátlövőnk, Emily Bölk. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az 101 góllal záró Klujber Katrin állhatott fel, így jobbátlövőnk lett egyben a legeredményesebb magyar játékosa a Fradinak.

Bár még a Győrnek két bajnokija hátra van a szezonból, Malestein így is a rendkívül előkelő hetedik helyen végezhet az összesített góllövőlistán. A legutóbbi bajnoki címünk alkalmával nemcsak a Fradi, hanem a teljes NB I gólkirálynője lett a 163 találatot elérő Nerea Pena. Másik érdekesség, hogy csupán két játékosunk, védőspecialistánk, Csiszár-Szekeres Klára és harmadik számú kapusunk, Hadfi Gréta nem szerzett gólt a szezon során pályára lépett kézilabdázóink közül. Kapusaink ellenben ötször is betaláltak. Janurik Kinga háromszor, Bíró Blanka pedig kétszer volt eredményes.

Cikkajánló

A végén már minden meccs csúcspont volt

Julia Behnke, csapatunk meghatározó tagja választotta ki az idénybeli kedvenc fotóit és a nyaráról is mesélt.

Magyar bajnok kézisünk megmutatta féltett kincseit

Tóth Nikolett megható és vicces üzeneteket is kapott a társaktól - Most fel is olvasott ezekből - VIDEÓ!

Közös koreográfia és álomfotó – Janurik Kinga TOP 10

Megtudhatjuk, miről szól Janurik Kinga és Klujber Katrin közös, meccs előtti koreográfiája.

Július 2-án sorsolják a Bajnokok Ligája-csoportokat

Húsz csapat nyújtotta be jelentkezését a 2021/2022-es Bajnokok Ligája-idényre.

Újra kölcsönbe megy Bánfai Kíra

A huszonegy éves jobbszélső a legutóbbi idényt a Debrecennél töltötte kölcsönben.

Megvolt a varázs, ami végig vitt minket az idényben

Csiszár-Szekeres Klára legkedvesebb fotóján egyik kezében kisfia, másikban pedig a bajnoki trófea látható.

Klujber: „Sosem készült rólam lövés közben jó fotó”

Jobbátlövőnk a gólörömmel is szeret erőt mutatni – vele folytatjuk a TOP 10-sorozatot.

Márton Gréti ágya fölé került a bajnoki arany

Márton Gréta TOP 10 – közönségkedvenc balszélsőnk nagy becsben tartja a 21 évesen megszerzett bajnoki aranyat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most