2021. szeptember 16.
Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton
A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Nem úgy indult nemzetközi kupaszereplésünk, ahogyan azt előzetesen elképzeltük, hisz első mérkőzésünkről a vártnál eggyel kevesebb ponttal tértünk haza. A játékosok és a szakmai stáb is szemmel láthatóan csalódásként élte meg a történteket, így hétfőn mindenki sikerre éhesen kezdte meg az edzéseket.

Ezeken a fő feladat a védekezés fejlesztése és stabilizálása volt, ami a hétközi Fehérvár elleni bajnokin az első félidőben kiválóan látszódott, hiszen Bíró Blankának a 13. percig egyszer sem kellett kiszednie a labdát saját hálójából. A második félidőben a megnyugtató előny tudatában kissé már a hétvégére is figyeltünk, talán ezzel is magyarázható, hogy jóval több gólt kaptunk, illetve, a hajrában ki is engedtünk, de a lefújást követően így is magabiztos győzelemnek örülhettünk (25-32).

Az előző hétvégén a csapat hazai szurkolók előtt szerepelhetett a bajnokság első meccsén, s ez nagyban segítette a lányok teljesítményét, a szombati mérkőzésen pedig már jóval több szimpatizánsnak lesz lehetősége buzdítani az együttest az Érd Arénában.

Soron következő ellenfelünk a horvát aranyérmes Podravka Vegeta, amely maximális pontszámmal zárta a tavalyi bajnokságot, mind a huszonhat találkozóját megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig a csoportból való továbbjutás után a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A nyáron mind a szakmai stábban, mind a játékoskeretben számos változás történt: 2013 után visszatért a klubhoz Neven Hrupec vezetőedző, akinek legfontosabb feladata a kilenc távozó játékos minőségi pótlása volt. Dragica Dzono és Magdalena Ecimovic visszavonulásával két rendkívül fontos játékost vesztett el a csapat, őket olyan új nevek helyettesíthetik, mint a 2020-ban a horvát válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerző Larissa Kalaus, valamint a CSM Bucuresti-ből érkező Bianca Maria Bazaliu. Továbbra is a Podravkát erősíti az előző BL-szezon góllövőlistájának 5. helyezettje, Dejana Milosavljevic, így leginkább az ő játékára lesz érdemes figyelnünk védekezés során.

A két együttes rövid időn belül mérkőzik meg újra egymással, a néhány héttel ezelőtti sokgólos barátságos mérkőzésen a mieink diadalmaskodtak (33-37). Azon az összecsapáson az első játékrész elején látott kiegyenlített teljesítményt követően sikerült ritmust váltanunk, így végül magabiztos győzelmet arattunk. A barátságos meccsek merőben eltérnek egy BL-találkozótól, így nem érdemes azok alapján esélyeket latolgatni – de mindenesetre jó, hogy pozitív szájízzel várhatjuk a horvátok elleni találkozót.

Míg a Dortmunddal előző héten játszotta története első mérkőzését a Ferencváros, mostani ellenfelével már 1995 óta vívja a párharcokat, szám szerint ez lesz a kilencedik alkalom. Az összesített mérleg nekünk kedvez, az első egymás elleni találkozón elért 21-21-es döntetlen óta csak a Fradi került ki győztesként az összecsapásokból. A hízelgő statisztika mellett azonban figyelembe kell venni azt is, hogy a Podravka idei első mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a montenegrói Buducsnoszt ellen (29-22), amely az előző idényben minket búcsúztatott a nyolcaddöntőben. A teher mindenképpen a mi vállunkra nehezedik inkább, hiszen a két csapat céljai is különbözőek: míg a Ferencváros szeretne a Final Fourba jutni, addig a Podravka célkitűzése alapján már a csoportból való továbbjutással is elégedett lenne.

Németországi mérkőzésünkből tanulva a megfelelő játéksebesség elérése, a higgadtság és a hatékony helyzetkihasználás lehet a csapat fő célja, ha ezek a tényezők megvalósulnak, egy lépéssel közelebb kerülhetünk a sikerhez.

A csapat nagyon számít a szurkolók segítségére is - belépők még kaphatóak a szombati mérkőzésre online és személyesen is! A kedvezményes "BL-bérleteket" ráadásul már csak most lehet kiváltani.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 2. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - HC Podravka Vegeta
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2021. szeptember 18., 16 óra
Játékvezetők: Amar Konjicanin és Dino Konjicanin (bosnyákok)
Jegyár: 3000-6500 Ft
TV: Sport 1.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin