2022. március 28.
Takarékos üzemmódban is átrohantunk az Albán
Több kulcsjátékosunk is a szokásosnál több pihenőt kapott a hétfői bajnokin, amelyet így is simán megnyertünk.

Ötven órával a szombati Bajnokok Ligája-mérkőzést követően kellett pályára lépnie női kézilabdacsapatunknak, miután az Alba Fehérvár nem egyezett bele abba, hogy kedden pótoljuk a február közepén elmaradt bajnokit. Ha már így volt, akkor az elvárható győzelem mellett azt remélhettük, hogy küszködés nélkül tartjuk itthon a két pontot, és azok a játékosok tölthetnek többet a pályán, akik a hétvégén kisebb terhelést kaptak.

Ehhez mindenképp jól jött, hogy nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, gyakorlatilag a tizedik percig nyomatékosítottuk a szándékainkat. Már a harmadik percben (!) időt kért a vendégek edzője, Józsa Krisztián, és bár ezt követően gólt lőtt Besszer Borbála, ismét néggyel válaszoltunk rá (8-1). Érződött, hogy a lányok nagyon csipkedik magukat, hogy meg akarják mutatni valós tudásukat az őket még a súlyos vereség után is éltető szurkolóknak, Szöllősi-Zácsik Szandra például plusz hétnél is méterekről vetődött a labda után. Persze, az elszántsággal nem volt gond szombaton se, inkább görcsösséget szült a nagy tettvágy, ezúttal azonban felszabadult és látványos volt a játékunk.

Plusz nyolc után kissé lelassult a különbség növekedése, de a szünetig így is tizenhárom gólra távolodtunk (21-8) – Kovács Anett hatszor, Klujber Katrin négyszer talált be a fehérváriak kapujába. A nyolc kapott gól annak tudatában különösen dicséretes, hogy a védelmünk oszlopa, Béatrice Edwige nem segíthetett, hiszen a mérkőzés eredeti időpontjában még nem volt a keretünk tagja.

A második félidőben valamelyest alábbhagyott az iram, és többet hibáztunk a támadásaink során, mint az elsőben, így a különbség a játékrész derekáig nem változott jelentősen. A végéhez közeledve azonban a vendégek ereje és a lendülete is elfogyott, ezért a lefújásra tizennyolcgólosra nőtt a differencia. Könnyedén, és még energiát is megtakarítva nyertünk az Alba ellen, hiszen a kulcsjátékosaink közül többen is csak a szokásosnál kevesebb időt töltöttek a pályán. Ez a meccs, a győzelem némileg szépségtapasz lehet a ljubljanai fájó vereség után - de a fő javítási lehetőség szombaton következik. Egészen más, összehasonlíthatatlanul nehezebb lesz, de neki kell futni. És szurkolóink is erre tettek utalást az elköszönéskor: "Nincsen megalkuvás, együtt küzdve megyünk tovább!" - szólt a lelátóról.

KÉZILABDA
NŐI NB I
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–ALBA FEHÉRVÁR KC 39–21 (21–8)
Elek Gyula Aréna, 600 néző. V: Kovács-Sebők, Réti.
FTC: Janurik – Kovács Anett 10, Klujber 6 (3), Szucsánszki 1, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 3, Hársfalvi 4. Csere: Suba (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Stolle 1, Grbics 3, Tóth Nikolett 1, Ballai A. 3, E. Bölk 3. Edző: Elek Gábor
FEHÉRVÁR: Tóth Nikolett – Töpfner 2, Boldizsár, Varga E., Besszer 3 (1), Utasi, Takó. Csere: Kubina (kapus), Gerháth K. 5, Bardi 1, Triscsuk 5 (3), Ohjama 3, Afentaler 1, Sulyok, Domokos D. 1, Dubán. Edző: Józsa Krisztián
Az eredmény alakulása. 8. perc: 8–1. 18. p.: 14–5. 39. p.: 28–13. 52. perc: 34–17. Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Hétfőn lett volna hatvanéves barátom, sporttársam és a szakosztály ikonja, Hemela Zsolt – ezzel a győzelemmel az ő emlékének adózunk. A nagy kurdarccal végződött hétvégi BL-mérkőzés után adósak voltunk magunknak és a minket elkísérő szurkolóknak is. Úgy érzem, hogy valamit törlesztettünk belőle, de a BL-visszavágón is megpróbáljuk viszonozni. A mérvadó a szombat lesz.
Józsa Krisztián: – Semmit nem láttam abból, ami az előző mérkőzéseinken sikerhez vezetett. Minden hiányzott, mind támadásban mind védekezésben, amivel megnehezítettük volna a Fradi dolgát.

 

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin