2023. szeptember 20.
Tíz perc után ritmust váltottunk és fölényesen nyertünk
Eleinte nem működött a védekezésünk, a tizedik perc körül azonban összeállt a játék az MTK elleni bajnokin.

Az MTK elleni hétközi bajnokival folytatta az idényt női kézilabdacsapatunk, amely a Viperstől elszenvedett vereség után igyekezett talpra állni. Az első percekben szemmel láthatóan még benne volt az ütés a lányokban, nem működött a védekezés, az MTK pedig jó százalékkal értékesítette a helyzeteit. Az előny így is nálunk volt 6-5-ig, de csak egy-egy góllal, illetve a meccs során először – s mint később kiderült, utoljára – a hazaiak 7-6-nál átvették a vezetést. Ez ébresztőleg hatott, ritmust váltottunk, visszavettük a vezetést, sőt, a játékrész feléig már háromra növeltük. Eleinte a csak támadásnál pályán lévő Klujber Katrin, valamint Angela Malestein volt a leggólerősebb, de a tizedik perc után szépen összeállt a játékunk. Stabil lett a védekezés, a támpontokat jól használva Janurik Kinga egyre-másra hozta a védéseket, megélénkültek a lerohanásaink és könnyen lőttük a gólokat.

7-10-nél kért még időt a hazai tréner, Vágó Attila, de nem sokra ment vele, a szünetig már csak három gólt kaptunk, miközben tizenkettőt lőttünk, vagyis nagyjából eldöntöttük a két pont sorsát. Ebben a periódusban volt pályán védekezésben Tomori Zsuzsanna, a támadásainkból pedig Hársfalvi Júlia, Simon Petra és a sérülése után visszatérő Szöllősi-Zácsik Szandra is kivette a részét.

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, felszabadultan kézilabdáztunk, míg a hazaiak akcióból alig-alig voltak eredményesek. Csapatunkat nagyjából ugyanúgy forgatta Martin Albertsen, mint az első játékrészben, csak Márton Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra maradt végig a padon. A kisebb sérüléssel küszködő Böde-Bíró Blankát helyettesítő Mészáros Virág előbb hetesekre érkezett a kapuba, majd az utolsó tíz percet már megkapta, és védésekkel hálálta meg mindezt.

Simon Petra az előző idényben még az MTK játékosaként nyújtott extrát ebben a csarnokban ennél a párosításnál, most azonban már zöld-fehérben – fiatal irányítónk gyönyörű gólokat szerzett, csapatunk egyik legeredményesebb játékosa volt ezen az estén.

Az első tíz percet leszámítva jól teljesített együttesünk, amely végül fölényes győzelemmel nyerte meg az MTK elleni bajnokit, s így hangolt a hétvégi Krim Mercator Ljubljana elleni Bajnokok Ligája-összecsapásra.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
4. forduló

MTK Budapest – FTC-Rail Cargo Hungaria 19-41 (10-22)
Helyszín: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 700 néző
Időpont: 2023. szeptember 20., 18 óra
Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás
Gólszerzők: Farkas 8 (4), Mészáros-Mihálffy 4, Fekete 2, Szabó K. 2, Andróczki 1, Török 1, Pelczéder 1, ill. Klujber 7, Simon 7 (3), Malestein 7, Hársfalvi 6, Kisfaludy 5, Kovács 4, Kukely 2, Bölk 2, Cvijics 1.
Vágó Attila: Próbáltuk lassítani a Fradi játékát, hosszú támadásokat vezetni, de tíz perc után ez nem sikerült. Kevesen vagyunk, elfáradtunk, de ez sem mentség arra, hogy ne küzdjenek a játékosok.
Martin Albertsen: Nehéz meccs volt számunkra a hét közben a norvégiai utazás után, ráadásul vírusos betegséggel is bajlódtunk, több játékosunkat is ez zavarta, és edzeni sem tudtunk rendesen a héten. Először a védekezésünket kellett rendbe tenni ma, de miután ez sikerült, a támadásaink is javultak. Örülök, hogy a fiatal játékosok is jól teljesítettek, Simon Petra különösen jól játszott, és az NB I-ben most először pályán lévő Mészáros Virág teljesítménye is tetszett.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin