2021. december 8.
Tizenöt percig élt a remény a dánok ellen
Az első tíz percben jól játszott a magyar válogatott, de ezt követően nem volt esély a pontszerzésre.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Granollers felbolydult a magyar válogatott érkezésére – a világbajnoki középdöntő első fordulójában rendezett Dánia-Magyarország mérkőzés előtt a helyiek inkább a majd minden második sarkon megtalálható kebabosnál álltak sorba, mintsem a d’Esport sportcsarnok előtt. Pedig a Barcelonától mintegy harminc kilométerre fekvő város lakosságának tíz százaléka még a magyar és a dán szurkolók mellett is elfért volna az 1992-es olimpiára épített létesítményben.

Ennél izgalmasabb felismerés volt a lelátón helyet foglalók számára, hogy a hétfőn megsérülő Klujber Katrin, valamint a dán sajtóban betegnek titulált Anne Mette Hansen is keretbe került. Sőt, mindkettő kezdőként (Klujber csak támadásban) lépett pályára, igaz, egyikük se volt csúcsformában, illetve, Ketit – miután szemmel láthatóan hátráltatta a húzódása – öt perc után lehívta a pályáról Vlagyimir Golovin.

Pedig addig 2-0-ra vezettünk!

Jól indult a meccs: Bíró Blanka-védésekkel, határozott védekezéssel és Márton Gréta-góllal. A hatodik percig sikerült megőriznünk a kapunk makulátlanságát, de a következő nyolc percre se mondhattunk igazán rosszat. Szöllősi-Zácsik Szandra jól találta meg a falban Bordás Rékát, Háfra Noémi és Lukács Viktória is betalált, s bár egyszer-egyszer a dánok is túljártak a védelmünk eszén, háromgólos előnyt építettünk (4-7). A gond itt kezdődött sajnos, Szöllősi-Zácsikon talán most jött ki az orrtörése utáni bő kéthetes kihagyás, mert míg a németek ellen frissen, lendületesen kézilabdázott, addig most jóval több hibával, rajta kívül pedig a belső posztokon szereplők közül igazán csak Vámos Petrában volt veszély.

A háromgólos előnyből egy csapásra hátrány lett (8-7), és ezt követően még arra kellett leginkább figyelni, hogy lőtávolon belül maradjunk. A szünetig egyszer öttel is leszakadtunk, a pihenőre pedig mínusz négynél mehettünk (15-11), és sajnos az összképet látva csoda kellett volna a fordításhoz. Mert ugyan Németország ellen majdnem sikerült ilyen állásból, Dánia jobb csapat, illetve ezen az estén gyakorlatilag egyetlen kiemelkedő teljesítmény se volt a mieinknél. A ferencvárosi játékosok közül Klujber egyébként a szünet után már a melegítőjét se vette le, Szöllősi-Zácsik Szandra inkább csak küzdött és szenvedett, Márton Gréta alig-alig kapott labdát, Bíró Blanka a padon maradt a második félidőben, Kovács Anett viszont jól szállt be, első két lehetőségét gyönyörűen váltotta gólra.

Az újrakezdés után gyakorlatilag szemernyi esélyünk se volt, de a maroknyi magyar táboron nem múlt – soraiban Bíró Blanka és Márton Gréta szüleivel végig, mínusz tíznél, a harmadik elhibázott hetes után is buzdították a lányokat. A dánok meg kedvükre gyakorolhatták a hét mezőnyjátékossal való támadójátékot, és sokat elmond a meccsről, hogy hiába szereztünk labdát kétszer is ilyen szituációban, az üres kapura eleresztett lövésünk még a félpályáig se jutott el, hanem elhalt a blokkban. Nem nézett ki jól ez a meccs összességében, de be kell látni, hogy jelen pillanatban ez a válogatott, ennyi gonddal, problémával csak komoly bravúr árán játszhat szoros meccset az élvonalba tartozó együttesek ellen.

A vereséggel távol kerültünk a továbbjutástól, a középdöntőben pedig még két mérkőzése maradt.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SPANYOLORSZÁG, DECEMBER 1–19.)
A III. SZÁMÚ KÖZÉPDÖNTŐS CSOPORT
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 30–19 (15–11)
Granollers. Vezette: D. Loncar, Z. Loncar (horvátok)
DÁNIA: Reinhardt – Jensen 1, Tranborg, Hojlund 2, Heindahl 2, Anne M. Hansen 5 (1), Pedersen 4. Csere: Sandra Toft (kapus), Haugsted 2, Burgaard 2, Iversen 3, Jörgensen 6 (3), Petersen, Möller 1, Friis 2, Böhme. Szövetségi kapitány: Jesper Jensen
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 1, Szöllősi-Zácsik 2, Bordás 2, Planéta, Vámos P. 3 (1), Márton G. 1. Csere: Szikora (kapus), Klujber, Háfra N. 2, Kácsor 4 (3), Tóth Eszter 2, Szabó Laura, Kovács Anett 2, Fodor Cs., Albek. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása: 8. p.: 1–3. 13. p.: 4–7. 17. p.: 8–7. 22. p.: 12–9. 34. p.: 18–12. 44. p.: 22–15. 53. p.: 27–16
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 7/4

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin