2022. szeptember 23.
Többet érne szimpla két pontnál a Brest elleni győzelem
A francia ezüstérmes ellen szeretne a szurkolóknak és önmagának is bizonyítani női kézilabdacsapatunk.

Noha kedden különösebb erőlködés nélkül múlta felül női kézilabdacsapatunk az Érdet a bajnokságban, a szurkolók egyértelműen jelezték, hogy bár a győzelemnek örülnek, ők szombaton, a Brest elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson várják a „jóvátételt” a ludwigsburgi vereségért. És ugyanezt gondolják, érzik a játékosok is, akik a héten többször is hangsúlyozták a média-megjelenések alkalmával, hogy sajnálják a történteket, és a szurkolókért, a klubért, valamint saját magukért is extra motivációval lépnek pályára a francia ezüstérmes ellen.

Szó se róla, ez lesz a nehezebb feladat a héten, pláne, hogy Alicia Stolle és Kukely Anna biztosan nem játszik, illetve a betegségből lassan-lassan visszatérő Dragana Cvijics és Tomori Zsuzsanna sem lesz élete formájában a másfélhetes kihagyás után. Az egység, a küzdőszellem, na meg a szurkolótábor azonban átsegítheti a mieinket a nehézségeken – és a Brest se verhetetlen.

Ez utóbbit például a Vipers Kristiansand (31-24) és a CSM Bucuresti (26-33) is bebizonyította az elmúlt két hétben. Érdekesség, hogy a franciák mindkét meccsen lőtávolon belül voltak még a negyvenedik perc körül, mindkétszer három gól volt csak a különbség, a hajrában viszont már nem volt esélyük egyik alkalommal sem. Szembetűnő a statisztikák alapján, hogy a hosszú sérüléséből visszatért Djurdjina Jaukovics kezében van a legnagyobb tűzerő és a legtöbb vállalkozószellem is, eddig összesen huszonkétszer lőtt kapura, és tizenhárom gólt szerzett. Ezzel a 186 centiméterre nőtt átlövő a legeredményesebb játékosa a Brestnek, de közel sem elegendő őt kikapcsolni, riválisunk ugyanis beálló és szélső poszton is nagyon jól áll. Előbbi pozícióban Tatjana Brnovics, Pauletta Foppa és Merel Freriks közül választhat Pablo Morel vezetőedző, a két szélen pedig Mauny Constance, Coralie Lassource, Alicia Toublanc és Pauline Coatanea vár bevetésre.

Az előző idényben a nyolcaddöntőben az Odensével szemben búcsúzó együttesből négy meghatározó játékos távozott: Sandra Toft Győrbe, Kalidiatou Niakaté Bukarestbe, Tonje Løseth Odensébe igazolt, míg Sladjana Pop-Lazic befejezte a pályafutását. Az érkezők oldalán a korábbi érdi kapus, Julie Foggea mellett a fent már említett két beálló, Freriks és Brnovics, valamint a Népligetből egy idény után eligazoló Itana Grbics a húzónév. A jelenlegi keret mélységét jól mutatja, hogy a hétközi, nizzai bajnokira négy klasszisát, Pauletta Foppát, Coralie Lassource-t, Pauline Coatanéát és Helene Fauskét el se utaztatta a klub. Nem bánnánk, ha a budapesti repülőről is lemaradnának, de ezzel aligha számolhatunk, úgyhogy a komplett társaság ellen kell megtalálni a győztes taktikát.

A taktika megtalálása mellett a megvalósítás is kulcskérdés lesz, mert a legtöbb hiba éppen ebbe csúszott az elmúlt hétvégén is. Mindenesetre különleges és nagy meccs vár ránk, amelyen a játékosok a maguk és a szurkolók hitét is szeretnék visszanyerni azzal, hogy itthon tartják a két pontot. Kezdés az Érd Arénában 16 órakor, belépők online és személyesen a helyszínen kaphatóak.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne Handball
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2022. szeptember 24., 16 óra
Játékvezetők: Jelena Vujacsics és Andjelina Kazanegra (montenegróiak)
Jegyár: 3500, 5000, 6500 Ft
TV: Sport 1

Cikkajánló

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

„Ha leszakadna a lábam, akkor is vállalnám a játékot”

Nem volt zavartalan Klujber Katrin felkészülése az olimpiai selejtezőre, de motiváltan várja a rajtot.

Célegyenesben a női válogatott felkészülése

Csütörtöktől vasárnapig Debrecenre és a női olimpiai selejtezőre figyel a honi kézilabda-társadalom

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin