2022. szeptember 23.
Többet érne szimpla két pontnál a Brest elleni győzelem
A francia ezüstérmes ellen szeretne a szurkolóknak és önmagának is bizonyítani női kézilabdacsapatunk.

Noha kedden különösebb erőlködés nélkül múlta felül női kézilabdacsapatunk az Érdet a bajnokságban, a szurkolók egyértelműen jelezték, hogy bár a győzelemnek örülnek, ők szombaton, a Brest elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson várják a „jóvátételt” a ludwigsburgi vereségért. És ugyanezt gondolják, érzik a játékosok is, akik a héten többször is hangsúlyozták a média-megjelenések alkalmával, hogy sajnálják a történteket, és a szurkolókért, a klubért, valamint saját magukért is extra motivációval lépnek pályára a francia ezüstérmes ellen.

Szó se róla, ez lesz a nehezebb feladat a héten, pláne, hogy Alicia Stolle és Kukely Anna biztosan nem játszik, illetve a betegségből lassan-lassan visszatérő Dragana Cvijics és Tomori Zsuzsanna sem lesz élete formájában a másfélhetes kihagyás után. Az egység, a küzdőszellem, na meg a szurkolótábor azonban átsegítheti a mieinket a nehézségeken – és a Brest se verhetetlen.

Ez utóbbit például a Vipers Kristiansand (31-24) és a CSM Bucuresti (26-33) is bebizonyította az elmúlt két hétben. Érdekesség, hogy a franciák mindkét meccsen lőtávolon belül voltak még a negyvenedik perc körül, mindkétszer három gól volt csak a különbség, a hajrában viszont már nem volt esélyük egyik alkalommal sem. Szembetűnő a statisztikák alapján, hogy a hosszú sérüléséből visszatért Djurdjina Jaukovics kezében van a legnagyobb tűzerő és a legtöbb vállalkozószellem is, eddig összesen huszonkétszer lőtt kapura, és tizenhárom gólt szerzett. Ezzel a 186 centiméterre nőtt átlövő a legeredményesebb játékosa a Brestnek, de közel sem elegendő őt kikapcsolni, riválisunk ugyanis beálló és szélső poszton is nagyon jól áll. Előbbi pozícióban Tatjana Brnovics, Pauletta Foppa és Merel Freriks közül választhat Pablo Morel vezetőedző, a két szélen pedig Mauny Constance, Coralie Lassource, Alicia Toublanc és Pauline Coatanea vár bevetésre.

Az előző idényben a nyolcaddöntőben az Odensével szemben búcsúzó együttesből négy meghatározó játékos távozott: Sandra Toft Győrbe, Kalidiatou Niakaté Bukarestbe, Tonje Løseth Odensébe igazolt, míg Sladjana Pop-Lazic befejezte a pályafutását. Az érkezők oldalán a korábbi érdi kapus, Julie Foggea mellett a fent már említett két beálló, Freriks és Brnovics, valamint a Népligetből egy idény után eligazoló Itana Grbics a húzónév. A jelenlegi keret mélységét jól mutatja, hogy a hétközi, nizzai bajnokira négy klasszisát, Pauletta Foppát, Coralie Lassource-t, Pauline Coatanéát és Helene Fauskét el se utaztatta a klub. Nem bánnánk, ha a budapesti repülőről is lemaradnának, de ezzel aligha számolhatunk, úgyhogy a komplett társaság ellen kell megtalálni a győztes taktikát.

A taktika megtalálása mellett a megvalósítás is kulcskérdés lesz, mert a legtöbb hiba éppen ebbe csúszott az elmúlt hétvégén is. Mindenesetre különleges és nagy meccs vár ránk, amelyen a játékosok a maguk és a szurkolók hitét is szeretnék visszanyerni azzal, hogy itthon tartják a két pontot. Kezdés az Érd Arénában 16 órakor, belépők online és személyesen a helyszínen kaphatóak.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne Handball
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2022. szeptember 24., 16 óra
Játékvezetők: Jelena Vujacsics és Andjelina Kazanegra (montenegróiak)
Jegyár: 3500, 5000, 6500 Ft
TV: Sport 1

Cikkajánló

Szoros vereség a második felkészülési mérkőzésen

A magyar női kézilabda-válogatott két góllal kikapott Szlovéniától Ljubljanában.

Döntetlen lett a szlovénok elleni felkészülési meccs

Fordulatos hatvan percet hozott a magyar-szlovén edzőmérkőzés, amely döntetlennel zárult.

Drámai meccsen maradtunk alul a Bresttel szemben

Rossz kezdés után talpra álltunk, az utolsó percben a vezetést is átvehettük volna, de nem éltünk az eséllyel.

Hosszú kihagyás vár Stolléra, rövidebb Kukelyre

Német válogatott kézilabdázónknak a keze, fiatal tehetségünknek a bokája sérült meg a Bietigheim ellen.

Elnöki elismerést kaptak ifjúsági olimpiai bajnokaink

Klubunk vezetősége az EYOF-on aranyérmet szerző női kéziseinket díjazta - VIDEÓ!

Nyolc góllal múltuk felül az Érdet a hétközi bajnokin

Már a meccs elején megnyugtató vezetést szereztünk, és ezt nem is adtuk ki egy pillanatra sem a kezünkből.

Tovább kell lépni, kedden jön az Érd

Női kézilabdacsapatunk kedden már újra pályára lép, a bajnokságban az Érd elleni meccsel folytatja az idényt.

Sokkoló vereséget szenvedtünk a német bajnok otthonában

Mélyen tudása alatt teljesített a három kulcsemberét nélkülöző csapatunk a Bietigheim ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin