2023. május 19.
Tökéletes védekezés, fölényes siker az Alba otthonában
Janurik Kinga hatvanhét százalékos hatékonysággal védett az első félidőben, Bíró Blanka ötvennel a másodikban.

Amennyire különleges volt a héten Európa egyik legnagyobb és legmodernebb sportcsarnokában, az MVM Dome-ban edzeni, épp annyira hathatott szokatlanul ezek után a KÖFÉM Sportcsarnokban kifutni a pályára. A kinti hőmérséklethez képest ráadásul nagyon meleg volt a levegő, úgyhogy a heti igencsak kemény munka mellett emiatt is piheghettek játékosaink már a mérkőzés elején. Néhány percbe telt, amíg felvettük a fonalat, igaz, védekezésben addig se volt különösebb probléma, legfeljebb a néhány kihagyott helyzet miatt lehetett hiányérzetünk.

A hatodik percben vezettünk először, de ha már bevált, hogy a kemény védekezés után könnyű lerohanásokból lőttünk gólokat, akkor gyorsan el is léptünk megnyugtató távolságra. Hét gólt lőttünk zsinórban, hattal vezettünk, miközben az Alba csak nehezen került helyzetbe, ha meg odakerült, akkor Janurik Kinga ihletett formájával találta szemben magát. A túloldalon Tea Pijevic is jól teljesített, negyed óra alatt úgy lőttünk kilenc gólt, hogy a hazai kapus öt védésnél járt, de társai nem tudtak élni ezzel. Józsa Krisztián kétszer is időt kért húsz perc alatt, de nem sokat változott a játék képe: kiváló védekezés mögött extra kapusteljesítmény volt nálunk, így pedig esélyt se adtunk ellenfelünknek.

Tomori Zsuzsanna irányítása alatt is meglehetősen jól működött már a hátsó alakzatunk, de a „különversenyt” az Alicia Stolle-féle hatosfal nyerte – míg az első negyed órában négy gólt kaptunk, addig a másodikban csak kettőt. A prímet ugyanakkor kétségkívül Janurik Kinga vitte, aki tizenkét védéssel és hatvanhét (!) százalékos hatékonysággal zárta az első játékrészt.

Egyébként sem ez volt minden idők legfeszültebb Alba-Fradija, de a harminc perc alatt kiépített tízgólos vezetésünk is elősegítette, hogy felszabadultan, könnyedén kézilabdázhassunk a második félidőben. Pláne úgy, hogy a védekezésünk színvonala nem sokat változott, s ennek köszönhetően egyre-másra vihettük a lerohanásokat. A közte tízről is gyorsan pozitív irányba mozdultunk el, előbb tizenötre nőtt a differencia, majd az ötvennegyedik percben már húszra (11-31).

A végére nem sok kérdés maradt, talán csak az, hogy az egy-egy félidőt kapuban töltő kapusaink közül kinek lesz több védése. Ezt a versenyt végül Janurik nyerte a "csak" ötven százalékos hatékonysággal záró Bíró Blankával szemben - a csapat pedig hússzal lőtt többet a hazaiaknál.

A bajnokság záró fordulójában jövő pénteken az MTK-t fogadjuk hazai pályán, jegyet váltani a megszokott, online felületen lehet.

NŐI KÉZILABDA NB I
25. FORDULÓ
ALBA FEHÉRVÁR KC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 15–35 (6–16)
Székesfehérvár, 400 néző. V: Hajdu, Halász
ALBA: Pijevic – Zrnic 1, Afentaler 3 (1), Ohjama, Boldizsár 3, Utasi 3, Takó. Csere: Kubina (kapus), Sztosics 1, Szmbatjan 2, Dubán, Besszer 1, Szemes, Bojtos, Sulyok 1. Edző: Józsa Krisztián
FTC: Janurik – Malestein 3, Klujber 8, Kisfaludy 4, Tomori, Szucsánszki 1, Márton G. 5. Csere: Bíró B. (kapus), Cvijics 1, Bölk 1 (1), Lekics 2, Stolle 2, Szöllősi-Zácsik 3, Papp D. 4, Hársfalvi 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3. 12. p.: 3–8. 18. p.: 4–10. 24. p.: 5–13. 28. p.: 5–14. 34. p.: 7–17. 40. p.: 8–23. 46. p.: 11–26. 52. p.: 11–30. 58. p.: 14–33
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Józsa Krisztián: – Nem sok mindennel lehettünk elégedettek, sem támadójátékban, sem védekezésben nem nyújtottunk megfelelőt, rengeteget hibáztunk. A Fradi remek tempóban játszott, a védekezése, főleg az első félidőben brutális volt, de a másodikban sem nagyon találtuk az ellenszerét, igaz, a kapusoknak sem, mert nagyon jól védtek. Nehéz a teljesítményünkről bármit is mondani.
Elek Gábor: – Speciális helyzetben vagyunk, a Metz elleni mérkőzés után kötöttünk egy megállapodást a csapattal, innentől rákanyarodunk a final fourra, az élvezi a prioritást. Elég komoly munkával töltöttük az elmúlt időszakot, nagyon örültem annak, hogy ilyen sebességgel játszottunk, látszott, hogy a héten a védekezést gyakoroltuk, valamint mindkét kapusunk bomba formában védett. A futómennyiség és a védekezés feszessége volt a lényeg, ezeket jobban megoldottuk, mint ahogy vártam.

Cikkajánló

A Fradi elvitte a showt a FINAL4 nyitóbuliján

Szucsánszki Zita egy szóval jellemezte Elek Gábort, amikor pedig kimondta, mindenki megőrült – VIDEÓ

„Nem a szimpatikus vesztes szerepéért érkeztünk!”

A FINAL4 előtti nap első programjaként a résztvevő csapatok képviselői álltak a sajtó rendelkezésére – VIDEÓ!

Norvég sztárokkal érkezett Budapestre az Esbjerg

Szombati riválisunk egy FINAL4-os szerepléssel rutinosabb nálunk, az egymás elleni mérleg pedig kiegyenlített.

Kezdje a minibusznál a négyes döntő vasárnapi napját!

Kézilabdás termékek széles kínálatával várjuk szurkolóinkat június 4-én, a Groupama Arénánál.

Pénteken a nyitóbulival indul a FINAL4-program

Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatbemutatóját pénteken 19:30-tól tartják az MVM Dome előtt.

Így jutottunk el a FINAL4-ig

Női kéziseink az egész évad során ezért a hétvégéért küzdöttek. Íme, az út, amely az MVM Dome-ba vezetett!

Szurkolói információk a FINAL4-ral kapcsolatban

A hétvégén csapatunk részvételével az MVM Dome-ban tartják a BL-négyes döntőjét. Íme, néhány fontos tudnivaló!

Korábbi BL-győztesekkel készülünk a végjátékra

Történelmi sikert értünk el a FINAL4-ba jutással, de a csapatból nem lesz mindenkinek ismeretlen a feladat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin