2021. május 22.
Tovább él az álom - Debrecenben is nyertünk!
Ahogy vártuk, iszonyatosan nehéz mérkőzést játszottunk Debrecenben, de Szucsánszki parádéjával győztünk!

Rég tolongtak szurkolók belépőkért, mondhatjuk, szinte emberemlékezet óta nem volt ehhez hasonlóra példa, de most, hogy védettségi igazolvánnyal újra látogathatóak a sportrendezvények, ráadásul a Ferencváros női kézilabdacsapata a bajnoki címért küzd, a mieink DVSC elleni idegenbeli mérkőzésére kevesebb, mint egy óra alatt elfogyott a vendégszektorba szóló összes jegy. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az összes ezúttal 74 darab volt, pedig az eredetileg igényelt, a csarnok befogadóképességének valamivel kevesebb, mint tíz százalékát jelentő kétszáz jegy is biztosan gazdára talált volna.

Így is hazai pályán érezhettük magunkat, és szerencsére ennek a csapat jó kezdése is megágyazott. Noha Kovács Anna rögtön az első támadásnál eredményes volt, Szucsánszki Zita és Emily Bölk húsz másodperc alatt válaszolt rá, és mert a debreceni átlövő következő két próbálkozását hatástalanítottuk, növelni is tudtuk a megszerzett előnyt. Keményen védekeztünk, nagyon élt a falunk, és ugyanúgy a kispad is, minden jó megmozdulás után talpon volt mindenki. Persze, furcsa is lett volna, ha ez másként van, hiszen jól tudtuk, hogy az idényből hátralévő három bajnoki közül ez, a debreceni lesz a legnehezebb.

Kovacsics Anikó hiányában egyértelműen Szucsánszki Zita a pályán a csapat vezére, és a szombaton épp születésnapját ünneplő irányítónk a teljesítményével is kitűnt. Négy gólt szerzett az első húsz percben, támadásban mellette még Emily Bölk játszott igazán jól, átlövései és bejátszásai is gólt értek legtöbbször.

4-8-nál, a nyolcadik percben Kudor Kitti kért időt, majd, miután kissé megakadtunk támadásban, hét perccel később, 8-10-nél Elek Gábor. Hiába léptünk el többször is négy góllal, a Loki nem hagyta magát ennél jobban leszakítani, egy-egy hibánkat kihasználva rendre közelebb férkőzött. Kovács Anna jelentette a legtöbb veszélyt, sajnos a rontott lövései után a játékrész hajrájában újra sült a keze, illetve rajta kívül a debreceni beállók is tevékeny részt vállaltak abból, hogy az előnyünk egy gólra olvadt. A szünet előtt szerencsére Márton Gérta egyszer betalált még, így 14-16-os állásnál jöhetett a pihenő.

A fordulás után kicsit elveszítettük a ritmust, jóval többet hibáztunk, mint addig, s a negyvenedik percben 1-1 után először újra egyenlő volt az állás (19-19). Pont olyan nehéz volt ez a meccs, mint amilyennek vártuk, és amilyenek legtöbbször e két csapat egymás elleni összecsapásai lenni szoktak. Továbbra se találtuk Kovács Anna ellenszerét, de szerencsére nálunk Szucsánszki kitartóan hozta az emberfeletti formát, a második félidő közepén gyakorlatilag egymaga vitte a hátán a csapatot. Az utolsó tíz percre kétgólos előnnyel fordultunk, és nagyon sajnáltuk, hogy nem növeltük háromra az ötvenegyedik percben, mert egy támadás alatt két ziccert is elrontottunk.

Szucsánszki újra villant, de a következő hazai támadásnál Klujber Katrin kiállítása megint tett arról, hogy ne nyugodjunk meg. Az idő azonban ment, fogyott szerencsére – s bár ment volna gyorsabban…

Legalább a Loki is fáradni látszott, és amikor a legjobban kellett, végre Bíró Blanka is hozzászólt a mérkőzéshez! Kovács Anett gólja tette igazán értékessé kapusunk védését, hiszen így öt perccel a vége előtt újra négyre lőtte a csapatot. Nem volt még azonban vége, nem lélegezhettünk fel, mert kettő és féllel hátravolt, amikor megint már csak kettő volt a különbség.

Talán, amikor Angela Malestein értékesítte a hetesét, és még emberelőnybe is kerültünk, vagy még inkább, amikor Szucsánszki még egy belemenést is kiharcolt akkor fújhattuk óriási. Mert innen már nem volt kétség, legyőztük a Debrecent, megszereztük az újabb két bajnoki pontot!

És már csak két bajnoki van hátra, már csak két mérkőzést kell megnyerni az álom beteljesüléséhez!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
24. forduló

DVSC SCHAEFFLER–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 27–29 (14–16)
Debrecen, 1000 néző. V: Horváth P., Marton B.
DVSC: Csapó Kyra – Arany, Kovács Anna 10, Vámos P. 4, Tóvizi, Hornyák D. 1, Vantara-Kelemen 4. Csere: Giegerich (kapus), Deszpotovics 5, Bordás 3, Petrus, Bánfai K. Edző: Kudor Kitti
FTC: Bíró B. – Malestein 4 (3), E. Bölk 5, Behnke 2, Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 10, Márton G. 1. Csere: Janurik (kapus), Klujber 1, Háfra N. 4, Kisfaludy, Schatzl Nadine, Stolle, Kovács Anett 2. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 8. p.: 4–8. 15. p.: 8–10. 23. p.: 10–14. 29. p.: 13–14. 37. p.: 17–19. 40. p.: 19–19. 44. p.: 21–21. 49. p.: 24–25. 55. p.: 24–28
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: –, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: – Az első tíz percben beragadtunk, négy góllal elment a Ferencváros és a maradék időszakot hiába nyertük meg két góllal. Lélektanilag fontos volt, hogy nem tudtuk átvenni a vezetést. A hajrában már sajnos hibáztunk, ez nem fér bele ilyen ellenféllel szemben, de örülök, hogy jó összképet mutatott a csapat. A hibákból tanulni kell, a hátralevő fontos meccseinket pedig meg kell nyernünk!
Elek Gábor: – Nagyon nagy csata volt, de előre tudtuk, hogy így lesz, tisztában voltunk vele, hogy a DVSC nagyon jó formában van, nagyon stílusosan kézilabdázik. Fontos volt a találkozó és tudtuk, hogy nem fogják könnyen és ingyen adni. Akadtak rossz periódusaink, de Szucsánszki Zita teljesítménye és a szívünk átlendített minket a nehézségeken. A legfontosabb momentum talán az volt, hogy a hazaiak egyszer sem tudták átvenni a vezetést, akkor bajban lehettünk volna. A legnehezebb lépést megtettük célunk elérése felé!

Cikkajánló

Az FTC-MTK vegyes csapat játszott a Debrecen ellen

Felkészülési mérkőzésen vettek részt női kézilabdázóink, akik nem szerepelnek az olimpián.

Kovacsics Anikó megsérült, véget ért számára az olimpia

A magyar női kézilabda-válogatott és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitányának a válla sérült meg.

Legutóbb a legjobb négybe masírozott válogatottunk

A magyar női kézilabda-válogatott közel volt az éremszerzéshez a 2008-as olimpián.

Az ötödik hely akkor csalódást jelentett

Athénban a két fontos, hozzánk hasonló játékerőt képviselő rivális elleni meccsét elveszítette válogatottunk.

A legnagyobb, mégis fájdalmas siker született 2000-ben

A magyar női kézilabda-válogatott Sydney-ben szerzett ezüstérme a sportág legnagyobb sikere.

Kökény Beatrix vezetésével újra dobogón végeztünk

Másfél évtized után tért vissza az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott – bronzéremmel ünnepelte.

Kisorsolták az NB I fordulóit

Címvédő női csapatunk a 9. és a 22. fordulóban találkozik legnagyobb riválisával, a fiúk Kecskeméten kezdenek.

Bíró Blanka nagyon várja már az első meccset

Az utazásról és a körülményekről is mesélt kapusunk, aki egyre jobban megszokja a tokiói körülményeket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most