2022. július 22.
Túl az első edzőmeccsen
Női kézilabdacsapatunk a felkészülési idény első edzőmérkőzését játszotta pénteken délután az MTK ellen.

Pénteken délután játszotta női kézilabdacsapatunk az új idény első edzőmérkőzését. Az MTK elleni hatvan perc az időszaknak megfelelően valóban a gyakorlást szolgálta, ezt jelzi az is, hogy a lányok délelőtt még edzésen vettek részt.

A védekezésünk ennek ellenére meglehetősen jó színvonalon kezdte a működését, például, a hetedik percben a visszatérő Tomori Zsuzsanna 2-1-re vezetett Janurik Kingával szemben a „védések” számában. Nem kapusunk tehetett erről, nehéz lett volna mit felróni neki, ugyanis nem kapott még gólt addig, csak épp a lövések se nagyon értek el a kapujáig, mert előtte annyira jól szűrt a fal. Elöl azért nekünk is akadtak gondjaink: egyszer-egyszer szépen felgyorsult a labda, de legalább ennyiszer ki is dobtuk az oldalvonalon kívülre, és néhány komikus jelenet is összejött, amikor menteni próbáltunk ezekben a szituációkban.

A kilencedik percben kaptuk az első gólt – hetesből –, a tizedik perc után pedig jöttek az első cserék. A kezdőcsapat egyébként megegyezett az előző év végén látottal, Janurik Kinga védett, mezőnyben pedig Angela Malestein, Klujber Katrin, Szucsánszki Zita, Béatrice Edwige, Emily Bölk és Márton Gréta került elsőként pályára, míg Tomori Zsuzsanna védekezésben váltotta Klujbert. Kukely Anna és Dragana Cvijics kapott először jelzést a kispadon helyet foglalók közül, aztán még az első félidőben jött Alicia Stolle, Kisfaludy Anett és Szöllősi-Zácsik Szandra is. Az újak közül a szerb beállónk lőtt gólt először, miután átejtette a labdát a kilépő Suba Sára fölött, de Kukely Anna is biztatóan mozgott. A fiatal tehetségünk egy hét lemaradásban van a többiekhez képest, hiszen a junior világbajnokság után ennyi pihenőt kapott még, de Elek Gábor igyekezett ezen a meccsen is pótolni. Az első – egyébként MTK – időkérésnél huszonöt másodpercig csak neki magyarázott, de úgy tűnt, Anna tanulékony, hiszen pár perc múlva épp az ő helyezkedésének köszönhetően szereztünk labdát. Az ugyancsak nyáron hozzánk érkező Andrea Lekics kisebb sérülése miatt ezúttal csak a kispad mellől figyelte a társakat Bíró Blankával együtt.

Noha az edzőmeccseken ez számít legkevésbé, végig magabiztosan vezettünk még a számos hiba ellenére is, igaz, a játékrész hajrájában nem lehettünk elégedettek azzal, hogy az eladott labdák után többször is átrohant rajtunk az MTK – 17-12 állt az eredményjelzőn harminc perc után.

A második félidőre a szélsők cseréltek, Kovács Anett és Hársfalvi Júlia jött, illetve szórta meg magát gyorsan a játékrész elején. Nőtt a különbség ennek köszönhetően, csakhogy plusz tízről egy-egy rossz periódus után némileg közelebb értek a vendégek, s emiatt az utolsó tíz percre is ugyanilyen különbségnél fordulhattunk. A játék képe hasonló volt ahhoz, mint amit az első félidőben láthattunk, és a csapatot is ugyanúgy forgatta a vezetőedzőnk. A hajrában a Kukely-gól is összejött, előbb hetesből, majd megpattanó átlövésből talált be ifjú irányítónk, a csapat pedig végül tizenkettővel múlta felül az MTK-t egy tipikus "első" mérkőzésen, amelyen ugyan sokat hibáztunk, de a célnak abszolút megfelelt.

Tomori Zsuzsanna értékelése:

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK 38-26 (17-12)
A Ferencváros gólszerzői: 
Malestein 7 (2), Kovács 5, Hársfalvi 5, Cvijics 4, Márton 3, Klujber 3, Bölk 2, Edwige 2, Kisfaludy 2, Kukely 2, Szöllősi-Zácsik 2, Stolle 1.

Cikkajánló

Ötgólos siker a siófoki edzőmeccsen

Már az első félidőben kialakult az ötgólos különbség, amely a végén is megmaradt a két csapat között.

Cvijics a drukkerekről: „Lenyűgöző, ezért vagyok itt!”

Női kézicsapatunk világklasszisa élvezte a teltházas meccset és nem győzött hálálkodni a szurkolóknak - VIDEÓ

Teltházas meccsen gyakoroltunk a CSM-mel

Női kézilabdacsapatunk rendkívül hasznos edzőmeccsen egygólos vereséget szenvedett a bukarestiektől.

Nézze élőben a Fradi-CSM edzőmeccset!

Nemcsak a helyszínen lehet élőben követni női kézilabdacsapatunk meccsét, hanem online streamen is.

Kialakult a bajnoki menetrend

Női kézilabdacsapatunk szeptember 2-án, pénteken játssza az új idény első tétmérkőzését.

A debreceni meccsünk is elmarad

A DVSC több játékosa és stábtagja is betegséggel bajlódik, ezért elmarad a felkészülési találkozó.

Változatlan áron válthatnak bérletet szurkolóink

Augusztus 9-én, kedden kezdődik a 2022/2023-as idényre szóló kézilabda bérletek értékesítése.

Vác elleni győzelemmel folytattuk a felkészülést

Az első félidőben óriási volt a különbség a két csapat között, a második azonban már szorosabban alakult.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin