2023. február 8.
Túl sok volt a kihagyott helyzet, pontot veszítettünk
Nehéz meccset vártunk Mosonmagyaróváron, de a kihagyott helyzetek miatt lehetünk igazán csalódottak.

Február elején érkeztünk el az első „tavaszi” fordulóhoz a K&H női kézilabda ligában, és a Mosonmagyaróvár volt az első ellenfél, amellyel másodszor is megmérkőztünk. Ezúttal idegenben, és bár a népligeti meccs se volt egyszerű, az MKC otthonában még nehezebb hatvan percre számíthattunk.

A mérkőzés előtt nagyon szép, megható jelenetet láthattak az UFM Arénát megtöltő szurkolók: a kezdődobást megvásárló Lobitz Ákos a lehetőséget átadta egy mozgássérült kisfiúnak, aki mindkét résztvevő csapattól kapott még egy-egy dedikált mezt és labdát is. Érdekesség, hogy Ákos a helyi klub bérletese, fia azonban klubunk U16-os csapatának a kapusa.

A kezdésnél két korábbi Fradi-játékos, Szemerey Zsófi és Pásztor Noémi volt ott a hazai csapatban, a kölcsönben itt szereplő Tóth Nikolett betegség miatt nem lehetett kerettag – csakúgy, mint nálunk Alicia Stolle, illetve Dragana Cvijics se épült még fel.

Rendben voltunk az elején védekezésben, labdákat szereztünk, és elöl is könnyen kerültünk helyzetbe, csak épp a befejezésekbe csúszott hiba, emiatt nem alakítottunk ki már az első tíz percben jelentősebb előnyt. 2-1-től kezdve mi vezettünk, de sajnálhattuk az elrontott ziccereket, jó lett volna addig ellépni, amíg a Móvár nem találja a saját tempóját. Mintegy negyed óra után rendezte sorait a hazai csapat, s bár kettővel is vezettünk, gyorsan elolvadt az előnyünk, sőt, a 22. percben hátrányba kerültünk (9-8).

Kisfaludy Anettnek óriási munkát kellett elvégeznie, hiszen nem volt helyettese, ráadásul a „szokásos beugró”, Stolle is hiányzott, ezért Szucsánszki Zita próbálta tehermentesíteni, nagyon érezhető volt azonban Cvijics hiánya. Az elrontott lövések után kissé bizonytalanná vált a támadójátékunk, és a játékrész hajrájában éreztük igazán ennek a súlyát, hiszen előbb kettő, majd háromgólosra nőtt az MKC-fór. Amúgy is kiváló volt a hangulat a csarnokban, de ettől különösen tűzbe jöttek a hazaiak, nehéz perceket okoztunk magunknak. A szünetre a háromból egyet sikerült eltüntetni, de az biztos volt, hogy a fordulás után sokkal kevesebb hiba fér csak bele, és az is, hogy újra fel kell gyorsítanunk a támadójátékunkat.

A 35. percben Bölk góljával egyenlítettünk (16-16), de hiába reméltük, hogy ezzel gyorsan kirángattuk magunkat a gödörből, zsinórban hármat kaptunk, időt is kért Elek Gábor. Keservesen nehéz meccs lett belőle, s bár a védekezésünk javult, Janurik Kinga pedig stabilan védett, rengeteg ziccert hibáztunk, Szemerey is elkapta a fonalat.

Szinte minden hazai támadás passzívig ment, de hiába védekeztünk jól, valahogy gólokat kellett szereznünk, és ez iszonyú nehezen ment – tíz perc alatt tudtunk kétszer betalálni, miközben egyet se kaptunk. Nem jött jókor Tomori kiállítása, ezt kihasználva tudott tizenhárom perc után gólt lőni Pásztor (20-18), mínusz kettővel fordultunk az utolsó tíz percre. Tomori alighogy visszajött, Bölk máris leülhetett, de emberhátrányban is gólokra lett volna szükségünk. Nem jöttek, de öt perccel a vége előtt Klujber hetesével így is egyenlítettünk (21-21), igaz, jött egy újabb két perc, ezúttal Szucsánszkinak. Óriási bravúrral jelentkezett Janurik, de a túloldalon nem tudtuk újra visszavenni a vezetést, az idő pedig vészesen fogyott, három és fél perc volt még hátra. Ismét esélyt kaptunk, elementáris erővel robbant ki a „Hajrá, Fradi!” a vendégszektorból, Malestein pedig gólt szerzett.

Jött rá válasz sajnos, mi pedig nem szereztünk gólt a támadásunkból, így fél perccel a vége előtt a hazaiak próbálkozhattak (22-22). Nem nagyon néztek kapu felé, de végig támadhatták a hátralévő időt, vagyis döntetlennel zárult az összecsapás. A veretlenség megmaradt, de újabb pontot veszítettünk, s ez elsősorban a rengeteg elrontott helyzet miatt történt.

NŐI KÉZILABDA NB I
14. FORDULÓ
MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 22–22 (15–13)
Mosonmagyaróvár, 1000 néző. V: Felhő, Öcsi T.
MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerey – Mihály P., Lancz 4 (1), Tóth E. 5 (2), Pásztor N. 2, Kovács P. 3, Stranigg Zs. 1. Csere: Mistina (kapus), Faragó L., Ivancok 1, Tóth G. 5 (1), Sztankovics K., Albek 1, Csire. Edző: Gyurka János
FERENCVÁROS: Janurik – Malestein 4, Klujber 4 (2), Kisfaludy 2, Tomori, Lekics 2, Márton G. 1. Csere: Bíró B. (kapus), Szucsánszki, Bölk 3, Kukely A. 1, Szöllősi-Zácsik 2, Cirjenics-Kovacsics, Hársfalvi 1, Papp D. 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 7. p.: 2–3. 12. p.: 4–5. 16. p.: 6–7. 20. p.: 8–8. 24. p.: 13–10. 35. p.: 17–16. 41. p.: 19–17. 45. p.: 19–17. 55. p.: 21–21.
Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin