2022. január 6.
Új év, régi célok - győzni kellene 2022 első meccsén
Ha nyerünk, előrébb lépünk, de nem várható sétagalopp a Brestet legyőző Buducsnoszt ellen.

Az Elek Gyula Arénában, győzelemmel zárta 2021-et női kézilabdacsapatunk, és ugyancsak saját közönsége előtt, igaz, Bajnokok Ligája-meccs lévén az Érd Arénában nyitja 2022-t – a zárómeccshez hasonló eredménnyel pedig szó nélkül kiegyeznénk.

A BL azonban más kávéház, s ez még akkor is igaz, ha ősszel kiválóan szerepelt együttesünk: nyolc mérkőzésen összesen tizenkét pontot gyűjtött, öt győzelem és két döntetlen mellett csupán egyszer szenvedett vereséget. Az eddigi sikerek az élmezőnybe repítették a Fradit, s bár az utolsó összecsapás után lecsúszott az első helyről, a kilencedik forduló előtt elfoglalt harmadik pozíció is jó alapot nyújt a csúcstámadáshoz. A cél, hogy a tizennegyedik kör után az első két hely valamelyikén álljunk, hiszen ez automatikusan a legjobb nyolc közé kerülést jelentené, de ehhez az élmezőny sűrűsége miatt még további bravúrokra is szükség lesz. Minden pontnak, vagyis emiatt könnyen lehet, hogy minden gólnak, minden hatékony védekezésnek, minden jó döntésnek jelentősége lehet. Ez a Bajnokok Ligája…

Vélhetően az első győzelmét épp a legutóbbi összecsapásán megszerző Buducsnoszt ellen is kőkemény hatvan perc vár ránk szombaton délután, nagyjából olyan, mint amilyen a podgoricai volt. Nyertünk ott ugyan 30-26-ra, de négy góllal összesen kétszer vezettünk az összecsapás során, 1-5-nél és 26-30-nál, a kettő között pedig a vártnál is nagyobb ellenállást tanúsított a számos fiatalt felvonultató rivális. A szünetben döntetlen volt az állás (13-13), a második játékrészben még hátrányban is voltunk (17-16), az 56. percben pedig 25-26 állt az eredményjelzőn, de a hajrában sikerült még egy kicsit javulni, s így győzni. A fantasztikusan védő Janurik Kinga, a kilenc gólt jegyző Angela Malestein, illetve a nyolc lövéséből hétszer eredményes Klujber Katrin volt a kulcsszereplő Podgoricában, s ebből kiindulva megállapítható, hogy ha a Buducsnoszt hasonló szintet hoz, akkor minimum három átlagon felüli teljesítmény szombaton is kell tőlünk.

Arra felkészülhetünk, hogy a montenegróiak a Brest legyőzése (30-28) után felszabadultan, önbizalomtól telve léphetnek pályára, ez pedig hordoz magában veszélyt ránk nézve. A legpontosabban talán a Buducsnosztnál nevelkedő, most azonban minket erősítő Itana Grbics mondta ki a lényeget.

„Sokat fejlődött ősszel a Buducsnoszt, ez győzelemmé érett a Brest ellen, ezért oda kell figyelnünk nekünk is. A miénk azonban továbbra is a jobb csapat, de ezt nem elég tudni, a pályán meg is kell mutatni.”

Szurkolóink mindenesetre ezúttal is nagy segítséget, támaszt jelenthetnek a lányoknak, aki teheti, jöjjön és űzze, hajtsa a csapatot! Azért is különösen fontos, hogy két ponttal gazdagodjunk, mert ebben a fordulóban az élen álló Esbjerg a második Rosztov-Don vendége lesz, vagyis győzelmünk esetén legalább az egyiket biztosan megelőznénk.

A sportcsarnokba való belépés feltétele továbbra is a védettségi igazolvány, valamint felhívjuk mindenki figyelmét, hogy kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. Belépőt váltani online és személyesen (a meccs napján, a helyszínen, 14 órától) is lehet - a készpénzes és a bankkártyás fizetést is elfogadjuk. Emlékeztetjük továbbá az érdeklődőket, hogy érdemes még most, a Buducsnoszt elleni meccs előtt megváltani a Rosztov-Don és a Borussia Dortmund elleni összecsapásra szóló belépőket is, hiszen a három jegy együttes megvásárlása esetén összesen 1500 forint kedvezményt adunk.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
9. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducsnoszt Podgorica
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2022. január 8., szombat, 16 óra
Játékvezetők: Ozren Backovic és Mirko Palackovic (szlovének)
TV: Sport 1
Jegyár: 3000-6500

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin