2024. április 23.
Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is
A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

A szombati pécsi utazást követően kedden is hosszú túra várt női kézilabdacsapatunkra, amely a bajnoki mezőny legtávolabbi riválisa, a Kisvárda otthonában lépett pályára. Ez így mintegy nyolcvan óra alatt ezer kilométert jelent, de a szombati győzelem után kedden is egyértelműen sikert várt mindenki az együttestől. Még akkor is, ha a keret továbbra is szűk, a hosszú távú hiányzókon túl Andrea Lekics, Béatrice Edwige és Tomori Zsuzsanna se volt bevethető.

A hazaik is hasonló problémákkal küszködtek, ezek ismeretében pedig nem lehetett meglepő, hogy egyik fél sem erőltette a nagy tempót, kevés volt a gyors indulás, s bár ez később jól jöhet, oda kellett figyelni, hogy ne aludjunk bele a meccsbe. Előnybe kerültünk rögtön a mérkőzés elején, de jelentős különbség nem alakult ki, a tizedik percben hárommal vezettünk, amikor Józsa Krisztián, a hazai vezetőedzője időt kért (4-7). A védekezésünk aránylag jól működött, kevés lövést engedtünk a várdaiaknak, de a tizennyolcadik percben ennek ellenére is egyre olvadt a korábban már négyre is hízó előnyünk (9-10). A csapat magától rendezte sorait, két gyors találattal került újra háromra, 10-12-es állás után pedig négyszer talált be zsinórban. Így ha a játék képével nem is lehettünk teljesen elégedettek, a különbség már-már megnyugtatóvá vált. Játékosaink közül az első félidőben Emily Bölköt, Klujber Katrint és Kovács Anettet dicsérhettük leginkább, előbbi kettő ötször, utóbbi háromszor talált be a szünetig.

A másik játékrészt hétgólos előnyben indíthattuk (13-20), ráadásul Bölk gólja már plusz nyolcat jelentett. A meccs képe gyakorlatilag semmit sem változott, továbbra is alacsony volt az iram, de számunkra abszolút megfelelő volt, hogy hat-nyolc gól között ingadozott a különbség. Nem kétséges, hogy a hétvégén, az Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőn ennél sokkal több kell majd, de ezen a találkozón lényegében csak a győzelem számított. Az pedig meglett, s talán még az energiával is sikerült takarékoskodni.

Nyolc perc volt hátra, amikor Simon Petra gólját követően a meccs során először tízre nőtt a különbség, és ha addig volt is bizonytalanság, ezzel minden kérdést lezárt. Idénybeli huszadik bajnokiját is megnyerte a csapat, amelynek mostantól újra a gázra kell lépnie, hiszen jön a már említett Esbjerg elleni oda-visszavágó, majd a Győr elleni rangadó és az idény utolsó fázisa. A célok ismertek, a döntő jelentőségű mérkőzések pedig ez után következnek.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
20. forduló

Kisvárda Master Good SE - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-36 (13-20)
Helyszín: Kisvárda, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2024. április 23., 18 óra
Játékvezetők: Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár
Gólszerzők: Novak 9 (2), Bucsi 4, Szabó 3, Karnik 3, Gém 2, Kovalcsik B. 2, Mérai 1, Juhász 1, Akiyama 1, ill. Bölk 9, Simon 6 (1), Klujber 5, Kovács 5, Malestein 5, Cvijics 3, Márton 2, Kukely 1.

Cikkajánló

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin