2019. február 16.
Újabb szerződéskötés, illetve hosszabbítás!
A junior világbajnokunkkal két évvel hosszabbítottunk, saját nevelésű beállónkkal profi szerződést kapott!

Örömmel jelenthetjük be, hogy az elmúlt két évet a Vácnál kölcsönben töltő, ferencvárosi nevelésű junior világbajnok kapus, Suba Sára új szerződést írt alá klubunkkal. Ennek értelmében a tizenkilenc éves tehetség 2021 nyaráig a Ferencváros kötelékében marad, és a következő szezont a tervek szerint kölcsönben az MTK-nál tölti.

„Nagyon jól éreztem magam a Vácnál, de a fejlődésem érdekében váltanom kell – mondta Suba Sára. – Sokat számított a döntésemben, hogy Golovin Vlagyimir nagyon bízik bennem, illetve, a junior válogatottnál dolgoztunk már együtt, vagyis én is tudom, hogy mire számíthatok tőle. Nagy vágyam, hogy egyszer a Fradi felnőtt csapatának legyek meghatározó tagja, ehhez pedig amellett, hogy rengeteget kell dolgoznom, több játékidőre is szükségem van.”

Nem Suba Sára szerződéshosszabbítása az egyetlen jó hír, amelyet most osztunk meg szurkolóinkkal! A tizenhét esztendős Zsiborás Luca az elmúlt hónapokban női kézilabdacsapatunk két beállójának sérülése miatt került az első kerethez, s mivel a saját nevelésű játékosunk meggyőző teljesítményt nyújtott az edzéseken, valamint a mérkőzéseken is tehermentesíteni tudta Mészáros Reát, klubunk profi szerződést kínált a tehetségnek. Lulu a több játéklehetőség reményében és a fejlődése érdekében a szezon hátralévő részét az MTK-nál tölti.

„Meglepett a lehetőség, de nagyon örülök neki, hogy az MTK-nál a tervek szerint rendszeres játéklehetőséghez jutok. Nagyon kedvesen fogadtak a lányok, akiket a közös edzésről már ismertem korábban is, ráadásul Bánfai Kíra a Fradi utánpótlásában is csapattársam volt, szóval ő sokat tud segíteni a beilleszkedésben. Nagyon fordult velem a világ az elmúlt hónapokban, nagyon gyorsan történik minden, de hihetetlenül boldog vagyok és igyekszem megszolgálni a bizalmat” – magyarázta a tizenhét esztendős beálló.

Az MTK-val való együttműködésünk az elmúlt években számos alkalommal bizonyította létjogosultságát, ezért bízhatunk benne, hogy Saci és Lulu esetében is hasznos lesz a kölcsönadás.

„Boldog vagyok, hiszen a junior világbajnok kapusunkkal, Suba Sárával meghosszabbítottuk a szerződést – Saci nyártól az MTK-t erősíti majd, és bízom benne, hogy sok időt a pályán töltve tovább fejlődik - mondta Bognár László, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. - Nagyon örülök és büszke vagyok továbbá, hogy egy újabb saját nevelésű játékosunkkal köthettünk profi szerződést, miután Zsiborás Luca hozzáállásával és teljesítményével kiérdemelte ezt. Fiatal kézilabdázóról van szó, fontos számára, hogy minél több időt töltsön a pályán tétmérkőzéseken, ezért a nyárig kölcsönadjuk őt az MTK-nak.”

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin