2021. február 19.
Válogatott kézilabdázónk már a felépülés útján
Női kézilabdacsapatunk játékosának a Metz elleni Bajnokok Ligája-meccsen sérült meg az ujja.

Hétfőtől szerdáig a magyar válogatott edzőtáborában volt jelenése a keretbe aktuálisan behívott kilenc ferencvárosi kézilabdázónak, valamint a szövetségi kapitány Elek Gábornak. Épp emiatt az eredetileg szerdára kiírt Alba Fehérvár elleni bajnoki elmaradt, a hétvégére pedig nem lehetett mérkőzést lekötni, ugyanis a lehetséges ellenfelek mindegyike Magyar Kupa-találkozót vív. Így klubszempontból a karácsony óta megszokott ritmushoz képest szokatlanul laza volt a hét – de, persze, iszonyatosan ráfért már egy tétmeccs nélküli hét a játékosokra. Így volt idő a sérülésekkel bajlódóknak kicsit tölteni a raktárakon, és a szabad hétvége után újult erővel vetheti magát mindenki az edzésekbe.

Csiszár-Szekeres Klárának ennél valamivel több időre van szüksége a visszatéréshez, de az edzések egy részét már a csapattal végezheti. Válogatott játékosunk még a Metz elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, védekezés közben beleakadt az ujja az ellenfél mezébe. Rögtön cserélni kellett, látszott, hogy súlyosabb a sérülés, de az arcán semmi ijedtség nem látszott.

„Tudtam, hogy eltört, mert láttam, hogy milyen szögben áll, és volt már korábban egy hasonló sérülésem, de abban a pillanatban nem éreztem fájdalmat, biztosan dolgozott bennem az adrenalin – idézte fel az esetet Csiszár-Szekeres Klára. – Biztos voltam benne, hogy szükség lesz műtétre, csak azt sajnálom, hogy néhány nap elment, mire hazautaztunk és elvégezték a beavatkozást.”

A műtét után a felépülés második fázisa a gyógytornával kezdődött meg, s ezzel párhuzamosan Szeki az edzések egy részét már a társakkal együtt végezhette.

„A lábmunkát és a felsőtestre történő erősítés jelentős részét már el tudom végezni, abban nem gátol, hogy sínben van az ujjam. Sőt, azt tapasztalom, hogy jót is tesz neki, mert a gyógytornák után mindig bedagad, az edzések közben viszont leapad a duzzanat. A tornáztatás meglehetősen kellemetlen, és nem is könnyű, mert komplex a sérülés, egyik része miatt hajlítani, a másik miatt meg nyújtani nem szabadna, de mégis meg kell oldani. Ha minden jól megy, akkor három-négy hét múlva újra teljes értékű lehetek, de azon is múlik majd, hogy a visszatérésnél mennyire ússza meg az ütközéseket.”

Az ugyanakkor biztos, hogy a következő hetekben még nélküle lép pályára csapatunk az MTK (február 24., 18:30), a Siófok (február 27., 18:00), a Mosonmagyaróvár (március 3., 18:00) és a Buducsnoszt Podgorica (március 7., 16:00 és március 13., 18:00) ellen.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin