2022. július 1.
Vb-döntős a junior válogatott!
Sokáig kiélezett mérkőzést játszottunk Svédország ellen, a hajrában azonban nem volt már kérdés a sikerünk.

Noha a világbajnokság bő egy hete elkezdődött már, a magyar női junior kézilabda-válogatott gyakorlatilag csütörtökön érkezett meg a tornára – igaz, Dánia legyőzésével rögtön a legjobb négyben találta magát. Válogatottunk a jóval kisebb játékerőt képviselő csapatokat a csoportküzdelmek során játszi könnyedséggel múlta felül, az első igazi értékmérő a dánok ellen volt, a másodiknak pedig rögtön másnap, a svédek elleni elődöntőt tekinthettük.

És már rögtön az első percekben látszott is, hogy ez valóban komoly csata lesz. A svédek keretében több olyan játékost is találhattunk, aki már a felnőtt mezőnyben, a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, igaz, épp az egyik legnagyobb ígéretnek tartott Tyra Axnér – aki az Ikast mezében az Európa-ligában idén tizenkét gólig jutott – teljesített számunkra leghasznosabban. Az irányító szinte minden pozícióból lőtt, látszott, hogy nagyon szeretett volna visszavágni a tavalyi, Európa-bajnoki elődöntőben elszenvedett vereségért, csak épp nagyon sokat hibázott. Az első harminc percben tíz lövéssel próbálkozott, melyek közül csak kettőből született gól, így bár az első játékrész derekánál háromgólos hátrányban voltunk, még a szünet előtt sikerült fordítanunk.

A csapat eddigi egyik legjobbja, Kukely Anna sajnos kisebb sérülése miatt nem játszhatott ezúttal, ám úgy tűnt, hogy a másik Fradi-kötődésű kézilabdázó, Ballai Borbála lép a helyébe. A Vácnál kölcsönben szereplő játékosunk akkor villant többször is, amikor hátrányban voltunk, vagyis kulcsszerepe volt a felzárkózásban. A két csapat egyébként a valós tudásához képest sokat hibázott, ebből pedig arra következtethettünk, hogy a világbajnoki elődöntő már jelentős nyomást tesz a fiatalokra.

A fordulás után Farkas Johanna és Besszer Borbála állt a sereg élére, és bár egy rövid periódusban a svédek is vezettek, a negyvenedik perchez érkezve – Bukovszky védéseinek is köszönhetően – ismét magyar fölénynek örülhettünk. A svédek azonban nem adták fel, és az akaraton kívül a képességük is megvolt hozzá, hogy tartsák a lépést. Ballai Borbála ugyanakkor ennél a holtpontnál is ragyogóan szállt be a kispadról, gólpasszt, majd gólt jegyzett, így pedig 25-23-as magyar előnynél fordultunk az utolsó tíz percre. Farkas Johannát pedig nem tudták tartani a svédek, ráadásul az utolsó szalmaszálat ellenfelünk a nyitott védekezésben látta, ezzel szemben pedig az alacsony, gyors játékosaink lubickoltak. A véghajrában már nem volt kérdés, megérdemelten győzött a magyar junior válogatott, igaz, a végső különbség talán túlzó a játék képéhez képest. Ez azonban ne nekünk fájjon, világbajnoki döntőbe jutott a csapat, ahol majd Norvégiával mérkőzhet az aranyéremért - ugyanúgy, mint az U20-as korosztály legutóbbi vb-döntőjében, 2018-ban, Debrecenben...

NŐI JUNIOR VILÁGBAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ
SVÉDORSZÁG - MAGYARORSZÁG 25-33 (14-15)
Gólszerzők: Axnér 6 (2), Lindberg 4, Blomst 4, Petersson 3, Nuhanovic 3, Mumbongo 3, Johansson 1, Hallberg 1, ill. Farkas 11 (5), Ballai 6, Besszer 4, Vámos 2, Mérai 2, Kajdon 2, Koronczai 2, Ferenczy 2, Kiss 1, Mlinkó 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin