2022. május 28.
Végigszenvedett meccs után, hetespárbajban nyertünk
Nagyon megnehezítette a dolgunkat a Siófok, de a heteseknél jobban bírtuk idegekkel, és döntőbe jutottunk!

Győzni, és amennyi energiát csak lehet, megspórolni – ezt a két célt fogalmazta meg női kézilabdacsapatunk a szombati Magyar Kupa-elődöntőre, és ebben a fontossági sorrendben. Nem várt ugyanakkor könnyű összecsapás a mieinkre, hiszen a Siófok óriási elszántsággal készült az elődöntőre. Látszott is a felkészülés, hiszen szembetűnő taktikai elemekkel próbálkozott: rögtön hét támadóval igyekezett feltörni a védekezésünket, illetve a végletekig lassították, ölték a játékot. A hét a hattal nem jutottak messzire, 3-0-lal nyitottunk, és nem sokkal később el is engedték ezt a variációt, a tempó és ritmus nélküli kézilabdával azonban nehezen tudtunk mit kezdeni. Sajnos ránk is átragadt, és hátul kiállításokat gyűjtöttünk, leginkább ez okozta a nehézséget az első húsz percben. Két-három góllal vezettünk szinte végig még a háromszor két perc emberhátrány ellenére is, de továbblépni nem tudtunk, később pedig nagyon bánhattuk ezt. A játékrész hajrájában ugyanis a saját sorsunkat nehezítettük azzal, hogy háromgólos előnyünknél ziccert, hetest és ziccerlabdát is rontottunk. A szünetig nagyot léphettünk volna előre abban, hogy az elszántan küzdő siófokiaknak elvegyük a kedvét, ehhez képest az elrontott helyzetek után szépen lassan ledolgozta a hátrányát ellenfelünk, sőt, a szünetre még a meccs során először az előnyt is átvette (11-12).

A fordulás után három és fél perc alatt újabb két kiállítást szedtünk össze, és ehhez képest még örülhettünk, hogy nem lépett el jobban a Siófok. Muszáj lett volna a játékosainknak türelmesnek maradni, de nagyon látványosan szenvedtünk attól, hogy ellenfelünk sokszor csaknem egy percen át adogatta a labdát a falunk előtt. Amikor meg megszereztük, a nagy sietségbe sokszor hiba csúszott – a siófoki kapus, Maja Vojnovic pedig számunkra a legrosszabbkor kapta el a fonalat. Emberhátrányok, kapufák, Janurik Kinga fejéről bepattanó labda – kínkeserves meccs lett az elődöntőből.

Mindezt felmérve a mérkőzés előtti két célból utóbbit hellyel-közzel el is engedhettük, bár a játékosok forgatásából ítélve Elek Gábor még így is próbált spórolni, amennyit lehetett. Küzdöttünk, harcoltunk, Malestein nyolcadik góljával ismét kettővel vezettünk, de az utolsó tíz percre így is döntetlennél fordultunk rá.

Nem számítottunk ilyen végjátékra, és még lehetett fokozni... Kettő perc se volt hátra, amikor döntetlennél időt kértünk, a megbeszélés után azonban az első passznál Itana Grbics kiejtette a kezéből a labdát. Jöhetett a Siófok, kivédekeztük a támadását, maradt negyven másodperc, de lövésig se jutottunk el - ismét Grbics rontott. Hat másodperc volt még hátra, a Siófok időt kért, de ebből a támadásból se lett lövés, döntetlennél szólalt meg a duda, vagyis jöhettek a hetesek.

Az első körben Tamara Mavsar túljárt Suba Sára eszén és Szöllősi-Zácsik Szandra is betalált (1-1). A másodikban Janurik Kinga érkezett és fogta meg Simone Böhme hetesét, Grbics pedig betalált (2-1)! A harmadikban Debreczeni-Klivinyi Kinga gólt lőtt Suba Sárának, de Klujber Katrin is értékesítette a hetesét (3-2). Andjela Janjusevic gólt lőtt Januriknak, Emily Bölk pedig Vojnovicsnak (4-3). Janjusevic jött, és Janurik neki is kivédte a lövését, vagyis megnyertük a párharcot (4-2).

Óriási küzdelem árán, hetespárbajban győzve, de bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe!

Török Bódog Női Magyar Kupa
Elődöntő

FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC 25-24 (11-12, 21-21) hetesek után
Helyszín: Főnix Aréna, Debrecen
Játékvezetők: Felhő Ferenc és Öcsi Tamás
Gólszerzők:  Malestein 8 (4), Bölk 7 (1), Klujber 4 (2), Szöllősi-Zácsik 2 (1), Grbics 2 (1), Hársfalvi 1, Szucsánszki 1, ill. Janjusevics 7 (3), Debreczeni-Klivinyi 6 (4), Juhász 3, Mavsar 3 (1), Jezic 3, (1), Schuch 1, Böhme 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin