2020. május 20.
Végre együtt – edzésbe álltak női kézilabdázóink
A kézilabda mellett a csapattársak is hiányoztak a lányoknak, akik újra elkezdték az edzéseket.

Az elmúlt hetekben alighanem az is pontosan megértette Zorán nagy sikerű dalának első sorait, aki eddig nem figyelte különösebben a mondanivalóját: „Hogy értsd, egy pohár víz mit ér, ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell.” Hiszen – és maradjunk csak a sportnál, sportolóknál – a sokszor kényszernek, kötelességnek érzett edzésről is kiderülhet, hogy valójában iszonyatosan hiányzik, ha megvonják az embertől. A hasonlatnál maradva azt pedig kijelenthetjük, hogy szerdán délután női kézilabdázóink arcáról is az tükröződött, hogy igencsak „megszomjaztak” március közepe óta…

Hozzávetőlegesen két hónap után ugyanis újra edzésbe állt a csapat, azóta pedig még több idő telt el, hogy legutóbb így, Ferencvárosként találkoztak a társak, hiszen a lezárás előtt a keretünk jelentős része a magyar válogatottal készült a végül elhalasztott olimpiai selejtezőre. Szóval, fél négy magasságában szállingóztak a játékosaink az Elek Gyula Aréna bejáratánál – és a mosoly letörölhetetlen volt az arcokról.

„Úgy fel vagyok dobódva, hova is kell most menni?” – érdeklődött például Kovacsics Anikó már az aulában. Kedden a DIAGNOSTICUM Zrt. szervezésében a Neumann Diagnostics Kft. laboratóriuma elvégezte a koronavírus-járvány miatt szükséges vizsgálatokat, majd, miután mindenkinél negatív eredményt hozott a teszt, szerdán már edzhetett is a társaság. A kihagyás hosszúságát jól érzékelteti, hogy a bemelegítés előtt Elek Gábor a híres-hírhedt passzcselét – úgy tesz, mintha elkérné a lasztit, aztán, amikor valaki jóhiszeműen felé hajítja, akkor odébb lép, hogy a passzoló visszahozhassa a távolba guruló labdát… – mindkét Háfra-tesónak eladta. Pedig, elhihetik, nemcsak ezerszer látták, hanem már rég meg is tanulták ezt a trükköt.

„Szülők, férjek nem küldtek nekem semmit? Furcsállom…” – szúrta oda a lányoknak az eligazítás elején Gábor utalva rá, hogy két hónap után végre „elcsalta” őket otthonról, s bár a hangulat amúgy is olyan volt, mint a valaha volt leghosszabb nyári szünetet követő első találkozásnál, ezzel még több derűt csempészett a pályára.

„Újra tanulunk járni, aztán Noni is felegyenesedik, majd tarkón dobáljuk egymást…” – vázolta folytatásképp még mindig a poén eszközével élve a következő hetek programját, végül pedig komolyra is fordította a szót. „Azért is szorgalmaztam, hogy ha lehetőség van rá, minél előbb elkezdjük az edzéseket, mert égető szükség van rá, hogy kézilabda jellegű mozgásokat végezzünk. Nagyon kérek mindenkit, hogy figyeljen magára, megpróbáljuk visszahozni azokat az automatizmusokat, amelyek most kicsit eltűntek.”

Aztán végre valahára elkezdődhetett az edzés, eleinte olyan futóiskolai gyakorlatok is előkerültek, amelyeket itt ritkán lehet csak látni, de, persze, ilyen újrakezdésre is elvétve van csak szükség. A testnevelés órákról ismerős gyakorlatoknál előnyben volt a társakhoz a sérülése után most már óvatosan visszatérő Tóth Nikolett, aki még csak a múlt héten érettségizett, jó húsz percet követően pedig jött a labda, vele meg a passzok, az átadások és a könnyű lövések. Kissé talán recsegtek az ízületek, és a mozdulatok is sarkosnak tűntek, illetve holnap izomláz is jelentkezhet, pedig normál esetben egy ilyen szintű foglalkozást követően ennek nyoma se lenne.

A közel sem maximális erővel végzett lövő gyakorlatokért Duleba Norbert felelt, a kapusedzőnk kifogyhatatlan az efféle kapusokat megmozgató, de a játékosoknak is hasznos feladatokból, így hát egyre másra húzta elő a cilinderből az újabbakat. Közben a vezetőedző a mozdulatokat figyelte, javította, ha valakinél hibát látott, nem sokkal később pedig megállapította, hogy jobb állapotban látja a játékosait, mint várta.

Az edzés utolsó húsz percét prevenciós gyakorlatok töltötték ki, kilenc állomáson dolgoztak kézilabdázóink kétszer negyven másodpercet, a köztes pihenőkben meg folyamatosan egymást ugratták. Tévedtünk, ha azt hittük volna, hogy erre a napra elfogytak Elek Gábor poénjai, a levezető ötperces kocogás után még bedobta a lányoknak, hogy „Rég nem láttalak titeket ilyen jól edzeni…”, de aztán hozzátette, hogy a helyzethez képest valóban rendben talált mindent.

A csapat, ahogy jött, úgy ment is, a fokozott biztonsági előírásokat betartva az öltözőt nem használják a játékosok, de azzal a tudattal a távozás is mosolygós volt, hogy holnap újra edzésre lehet jönni. A tervek szerint június közepéig lesz közös csapat edzés hetente háromszor, majd július 6-án kezdődik az új szezonra való felkészülés.

Kovacsics Anikó: „Feldobódva jöttem meg, alig vártam már, hogy újra együtt edzhessünk. Nagyon hasznos, hogy ebben az átmeneti időszakban a biztonsági előírásokat fokozottan betartva hetente háromszor kézilabdázhatunk, mert ezt a mozgást sehogy máshogyan nem lehet megfelelően modellezni. Főként a vállunkra kell odafigyelnünk, hiszen az kapott legkevésbé terhelést az elmúlt két hónapban, de van rá időnk, hogy fokozatosan vegyük fel a tempót. Minden előírt edzést elvégeztem otthon, sőt, pluszban is dolgoztam, és arra is volt időm, hogy jobban odafigyeljek a mozgásra, étkezésre, ezért úgy érzem, hogy jobb állapotban vagyok most, mint amikor abbahagytuk a játékot.”

Cikkajánló

Szinte minden héten két meccset játszunk

Elképesztően kemény menet lesz: elkészült női kézilabdacsapatunk bajnoki és Bajnokok Ligája-menetrendje.

Portré- és csapatfotózás a kulisszák mögül - VIDEÓ!

Rengeteg nevetés, sok mosoly, pózolás - megmutatjuk, milyen volt női kézilabdacsapatunk fotózása!

Felemás félidők: mínusz hétről nyertünk tizenhárommal

Az első félidőben remeklő MTK-t és gyengén teljesítő Fradit láthattak a szurkolók, aztán fordult a kocka.

Élő közvetítés lesz női kéziseink meccséről

Női kézilabdacsapatunk Szombathely elleni mérkőzésére korlátozott számban bejöhetnek a szurkolók.

Válogatott sztárjaink visszarepültek iskolás éveikbe

Újra iskolapadba ültettük a két fradistát, akik sírva nevetős sztorikat meséltek az elmúlt évekről – VIDEÓ!

Az egység és a játék is alakul

Sok munka vár még női kézilabdacsapatunkra, de ez azt is jelenti, hogy bőven van fejlődési lehetőség.

Hasznos meccset játszottunk a Debrecennel

Női kézilabdacsapatunk jó színvonalú edzőmérkőzésen győzte le Balatonbogláron a DVSC Schaefflert.

Egyszer túléltük a poklot, másodszor már nem lehetett

Botrányok, pokoli meccsek, elképesztő sikerek és BL-ezüst, amely a klub aranyoldalain követel magának helyet.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most