2019. március 17.
Visszajöttünk a sírból, de győzni így sem tudtunk
Borzasztó első félidő után, mínusz kilencről még egyenlíteni tudtunk, fordítani viszont nem.

Szinte lehetetlen volt megmondani, hogy pontosan mit jelent majd a Magyar Kupa döntőjében, hogy az előző két Fradi-ETO meccsen döntetlenre végzett a két fél, miként afelől is csak reményeink lehettek, hogy a korábbi elődöntőnek, s ezáltal a plusz kettő óra pihenőnek is lehet jelentősége. Aztán, tizenegy perc játék után egészen nyilvánvalóvá vált, hogy a Győr se nem fáradt, se nem görcsös ezen a napon, ellenben idei legjobb formáját futja, miközben nálunk valahogy semmi sem működik.

Amandine Leynaud, a győriek francia kapusa bekezdett négy védéssel, az Eduarda Amorim – Kari Brattset belső védő páros blokkjaival teljesen padlóra tette Háfra Noémit, Lukács Viktória, Kovacsics Anikó és Nerea Pena első kísérlete sem sikerült – óriási volt a baj. 2-7-nél kért időt Elek Gábor, de ez sem jelentett megoldást a problémáinkra, ellenfelünk hatos fala Leynaud-val kiegészülve átjátszhatatlannak tűnt. A mieinknél egyedül Pásztor Noémit lehetett dicsérni, a tizenkilenc éves beállónk szombati formáját tartotta elöl és hátul is, de vele is csak a meccsben maradásért küzdhettünk. Az utóbbi idők sikerei után mélyütéssel ért fel az első félidő – mert bár nem kétséges, hogy van különbség a két csapat között, az sem, hogy melyik irányba, de az előző két döntetlen reménykeltő volt. Az igazság ugyanakkor valahol a kettő között lehet, a pontszerzés erőn felüli eredménynek tűnik, a kupadöntőn látott differencia pedig túlzónak.

Volt közte már kilenc is, a szünetre 18-11-es győri vezetésnél mentek a csapatok, és elképesztő belső erőt mutat, hogy a szurkolóink így is „Mindent bele!” rigmussal jelezték, hogy nem csak a siker idején állnak a csapat mellett.

Ugyanez a tábor úgy negyed óra múlva aztán kis híján az őrület határára ért – feltámadt a csapat, tombolt a lelátó, előbb kettőre zárkózott a Ferencváros, majd két gyors győri gól után 22-22-nél, a 44. percben egyenlített is! Ki hitte volna ezt mínusz kilencnél, vagy akár csak a szünetben?

Időt kért az ETO vezetőedzője, Danyi Gábor, s közben megint az járt az ember fejében, hogy az egyenlítés olyan erényt mutat, amely nem sok csapatnak sajátja a világon, s amelyre a végeredménytől függetlenül büszkék lehetünk. Elképesztően feljavult Bíró Blanka, Nerea Pena és Klivinyi Kinga teljesítménye is, de sajnos jó ütemben fogta meg a meccset a győri tréner, mert újra beleerősített a csapata. Kilenc és fél perccel a vége előtt Elek Gábor is magához hívta a lányokat, amikor 27-24-re vezetett a Győr, de innen már így sem volt visszaút. Három-négy gólon ingadozott az eredmény, Háfra Noémi húzta a szekeret ebben a periódusban leginkább, de az újabb csoda, vagyis újabb egyenlítés nem jött össze.

Az ezüstérem jutott nekünk, de a feltámadás, és a második játékrészben mutatott parádés játék útravalónak igen jó lehet. Mert van még feladat idén...

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA

Döntő

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO 29-32 (11-18)
Debrecen, Főnix-csarnok, 5200 néző. Vezette: Horváth P., Marton B.
FERENCVÁROS: Bíró B. – Lukács, Mészáros R. 1, Háfra 5, Horváth D., Kovacsics 4, Schatzl Nadine 5.
Csere: Szikora (kapus), Pena 7 (5) Klivinyi 1, Klujber 4 (1), Pásztor N. 1, Faluvégi 2.
Edző: Elek Gábor
GYŐR: Leynaud – Knedlíková 2, Groot 8 (3), Oftedal 5 (2), Brattset 4, Amorim 3, Görbicz 3 (3).
Csere: Kiss É, Grimsbö (kapusok), Kristiansen, 3, Hansen 3 Pintea 1, Bódi.
Edző: Danyi Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–3. 14. p.: 2–9. 20. p.: 5–13. 37. p.: 17–20. 44. p.: 22–22. 52. p.: 24–28
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 7/6
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Sajnálom az első tizenöt-húsz percet, hatalmas előnyt adtunk ellenfelünknek. A folytatásért azonban nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen vissza tudtunk kapaszkodni, ám ez hatalmas energiákat emésztett fel.
Danyi Gábor: – Az idény legjobb félidejével kezdtük a meccset, magabiztosan vezettünk. A Ferencváros azonban nem adta fel, remekül küzdve visszajött a meccsbe, és kiegyenlített. A legfontosabb pillanatokban azonban ismét csapatként harcoltunk, ennek köszönhetjük a csodálatos kupagyőzelmet.

 

Cikkajánló

Túl az első héten

Nem ez volt a felkészülés legmegterhelőbb hete, de így is volt már néhány kemény edzés is.

Zsiborás Luca kölcsönben Érden folytatja

A tizenkilenc éves beálló a sérüléséből felépülve az átalakuló érdi együttesben lendülhet játékba.

Nem akárhogyan mutatkoztak be a Fradi új sztárkézisei!

Három új német női kézilabdázónk körbejárta új otthonát, majd váratlant húztak az interjú elején – VIDEÓ!

Bombák még nincsenek, cunderek már vannak - VIDEÓ!

A 2020/2021-es idényre készülő női kézilabdacsapatunk első labdás edzésén a Fradi Média is ott járt!

Nem folytatja a munkáját a Fradinál Tord Ellingsen

Tord Ellingsen öt éven át dolgozott a Ferencváros női kézilabdacsapata mellett.

Cukiság kimaxolva: íme, a Háfra-nővérek kiskutyái!

A Háfra-nővérek, Noémi és Luca életébe nemrég új kedvenc érkezett. Ismerjék meg Igort és Miát – VIDEÓ!

Fradi TV: Bemutatkoznak női kéziseink új igazolásai

Focilegendák a szezonról, újdonsült német kéziseink és atlétika a Fradi TV legújabb adásában.

Múltidéző: hihetetlen sztorik a BEK-menetelésről

Kézilabdázóink nemzetközi sikereire emlékező sorozatunk első részében az 1971-es BEK-ezüstről olvashatnak.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most