2022. december 14.
Zseniális második félidő, hattal vertük a Győrt!
Bíró Blanka ihletett formában védett, vezérletével legyőztük a Győrt a bajnoki rangadón.

Őrült, feszült hangulat, óriási tempó, csúcskézilabda – a Fradi-Győr mérkőzések állandó jellemzői. A háromból kettő szerdán este is megvolt, az iram azonban ezúttal elmaradt attól, amit általában a két csapat összecsapásain megszokhattunk, igaz, ezen se lepődhettünk meg. Itt is, ott is volt ugyanis hiányzó bőven, épp ezért logikusnak tűnt, hogy senki nem rohanja el az elejét.

A gólok így is potyogtak, negyed óra alatt tizenöt esett (7-8), a védekezés se itt, se ott nem szuperált, a különbség idáig nem is nőtt egynél nagyobbra. Nálunk a beállókból volt hiány, a vendégeknél pedig az átlövőkből, bár a sérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett és Ana Gros is keretben volt a rangadón, sőt, utóbbi a hetesekhez be is állt.

A játékrész derekán kisebb törés jött a játékunkba, elöl elrontottuk a helyzeteket, hátul pedig gyorsan kaptunk gólokat, és 10-14-nél, a 22. percben Elek Gábor időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Jól sikerült mindez, hiszen az egyperces szünet után háromszor találtunk be zsinórban, és egyetlen gólra közeledtünk. Átlövőinknek, Klujber Katrinnak és Emily Bölknek nem igazán ment a játék, de a jobbátlövőbe beszálló Kukely Anna hasznosan és eredményesen kézilabdázott a játékrész második felében. Kétszer is támadhattunk az egyenlítésért is, de mindkétszer belehibáztunk, a szünetre pedig Andrea Lekics szerencsés góljának köszönhetően egygólos hátrányban mehettünk (15-16).

A fordulás után Klujber két góllal jött vissza a pályára, illetve Bíró Blanka bámulatos formában állt be a kapuba – a csarnok meg szinte „ráomlott a pályára”, olyan volt a hangulat. Szinte tökéletesen védekeztünk, Bíró meg bravúrokat hozott, ha mégis helyzetbe került az ETO, így Ambros Martínnak mínusz háromnál, 21-18-nál időt kellett kérnie. Nem volt ezzel vége a fantasztikus sorozatnak, s bár olykor szerencsénk is volt a lövéseinknél, senki nem bánta ezt, 25-19-nél extázisban tombolt jó ezerkétszáz fradista.

Ezt követően sajnos rendezte kissé sorait a Győr, de inkább a kihagyott helyzeteink okoztak problémát, hármat kaptunk zsinórban, Elek Gábor pedig érezhetően jó ütemben tette le a T-betűt a zsűriasztalra. Dragana Cvijics emberfelettit harcolt a falban, a társak meg is találták sokszor a labdával, ennek pedig mindig gól vagy hetes volt a vége.

Nehezen ment a gólszerzés a következő néhány percben, de az időkérés után Bölk betalált, hátul meg Bíró zseniális volt, sorban fogta a győri lövéseket, a hatékonysága ötven százalék fölé kúszott, így Szöllősi-Zácsik gólja nyolc perccel a vége előtt újra közte ötöt jelentett. Cvijics tovább növelte a fórt (29-23), a szurkolókkal együtt tombolt, csaknem leszaggatta magáról a mezt – a legjobb meccsét játszotta a Fradiban, és nagyon közel érezhettük a sikert.

Martín időt kért, hét támadóval küldte vissza csapatát, de hiába került ziccerbe Blohm, Bíró védte a lövését, a túloldalon meg Szöllősi-Zácsik okosan gyalogolt át a győri falon (31-24).

Káprázatos egyéni teljesítmények és lenyűgöző csapatjáték alapozta meg a fantasztikus sikert, amely szurkolóinkkal talán az elmúlt két gyengébb teljesítményt is feledteti. A végén még a gólkülönbségre figyelhettünk, és bár bosszankodtunk, hogy az utolsó percben két hetest is elrontottunk, Szöllősi-Zácsik az utolsó győri támadásnál labdát szerzett, végig rohant, és az ő gólja zárta le a csatát.

Padlón voltunk a hét végén, de dobbantottunk egy hatalmasat, legyőztük a Győrt, és a vesztett pontok tekintetében a bajnoki tabella élére álltunk!

NŐI KÉZILABDA NB I, 7. FORDULÓ
FTC RAIL CARGO HUNGÁRIA–GYŐRI AUDI ETO KC 32–26 (15–16)
Elek Gyula Aréna, 1300 néző. V: Bócz, Wiedemann
FTC: Janurik – Malestein 5 (3), Klujber 4, Lekics 4, Cvijics 6, Bölk 4, Márton 3. Csere: Bíró (kapus), Tomori, Stolle, Kukely A. 2, Szöllősi-Zácsik 4, Szucsánszki, Hársfalvi. Edző: Elek Gábor
GYŐR: Toft – Győri-Lukács 3, Rju Un Hi 2, Broch 1, Hansen 3, Oftedal 5, Schatzl Nadine 4. Csere: Solberg (kapus), Gros 3 (3), Nze Minko 2, Blohm 2, Faluvégi 1, Fodor. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–5. 16. p.: 7–9. 22. p.: 10–14. 34. p.: 18–17. 38. p.: 22–18. 41. p.: 25–19. 56. p.: 31–24
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Mindkét csapatnak komoly nehézségei voltak a sérülések miatt. Meglepett, amit a csapatomtól láttam, főleg védekezésben. Építette egymást a védekezés és a kapusteljesítmény. Nyertünk egy fontos mérkőzést, de még túl hosszú az idény ahhoz, hogy bármi másról beszéljünk.
Ambros Martín: – Remek első félidőt produkáltunk, de a másodikban minden megváltozott. Ellenfelünk jól lőtt a távoli zónákból, majd megtalálta a beállóját is. Nem úgy működött a védekezésünk, hogy a támadásban elkövetett hibákat ellensúlyozta volna. Nincs sok időnk gondolkodni, a hétvégén BL-mérkőzésünk lesz Podgoricában. Hosszú még a bajnokság, és nem csak erről a két csapatról szól, de még ennek a mérkőzésnek is lesz visszavágója.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin