2019. augusztus 11.
Zsigmond-parádéval Európa-bajnok az U17-es válogatott!
A ferencvárosi kapus káprázatos teljesítménnyel alapozta meg az U17-es női kézilabda-válogatott Eb-aranyát.

Némileg csendesen ért el a döntőig az U17-es női kézilabda Európa-bajnokság, de szerencsére a kisebb rivaldafényben Magyarország veretlenül menetelt a fináléig. A válogatott keretének jelentős részét a Nemzeti Kézilabda Akadémia adja, miként a szövetségi edző, ifjabb Kiss Szilárd is a NEKA trénere, de a döntő első negyed órájában így is egy ferencvárosi játékos volt a mezőny legjobbja.

A kapus Zsigmond Panna július végén az EYOF-on szerzett bronzérmet ezzel a korosztállyal, az Európa-bajnokságon szereplő kerethez pedig már a torna közben csatlakozott. S ha már ott volt, maradandót alkotott: sokáig jó 60%-os hatékonyság fölött védett, de a szünetig sem nagyon csökkent ötven alá a mutatója. A társak ugyanakkor támadásban jó darabig nem tudtak élni Zsigmond káprázatos védéseivel, nagyon sok hiba jellemezte a játékot, így pedig csak egy-két gólnyira hízott az előnyünk. Könnyen elképzelhető, hogy az eddig üres lelátókhoz szokott lányokat picit megzavarta a hirtelen több százasra bővülő, és megállás nélkül éneklő, doboló szurkolótábor is, mindenesetre szerencsére a játékrész második felében már kevesebb volt az elhibázott ziccer. Így aztán, bár lehetett volna jóval nagyobb is a differencia, négy gólos, megnyugtató vezetésük tudatában mehettek lányaink pihenni (13-9).

A második félidő első öt-hét perce két svéd felzárkózási kísérletet hozott, és mindkettő félig járt sikerrel – kettőre közeledett ellenfelünk, de az újabb Zsigmond-védések, illetve a lerohanás-gólok a 41. percre az eddigi legnagyobb különbséget eredményezték (18-12). Úgy tűnt, ezzel alaposan elvettük a svédek hitét és kedvét, illetve, látszólag az erejük is jobban fogyott, ám ekkor 0-2-re buktuk el a saját emberelőnyünket, és valamelyest újra meccsbe hoztuk ellenfelünket. Megijedni ekkor még nem kellett, maradt négy gól az előnyünkből, de hiába kért időt Kiss Szilárd, ismét két svéd gól következett, mielőtt megint letette volna az időkéréshez szükséges zöld táblát a zsűri asztalra. Kilenc perc maradt a meccsből, s talán a legjobbkor jött Farkas Johanna kiállítást érő faulltal együtt szerzett gólja.

Meg is nyertük az emberelőnyünket, de egyszer még ismét visszajött kettőre Svédország - többször azonban már nem. 28-24-re győzött Magyarország, a döntő legjobbjának pedig a Ferencváros fiatal kapusát, Zsigmond Pannát választották meg!

Szép volt, Panna, szép volt, lányok, gratulálunk!

U17-ES LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (SZLOVÉNIA)
Döntő

Magyarország–Svédország 28–24 (13–9)
A magyar gólszerzők: Koronczai 7, Farkas J. 5, Kukely 3, Kürthi 3, Vámos M. 3, Faragó L. 2, Kajdon 2, Horváth N., Mérai, Woth

A 3. helyért: Dánia–Franciaország 21–28 (9–15)

Az Eb végeredménye: 1. Magyarország, 2. Svédország, 3. Franciaország, 4. Dánia, 5. Oroszország, 6. Norvégia, 7. Németország, 8., Ausztria, 9. Montenegró, 10. Szlovénia, 11. Románia, 12. Szlovákia, 13. Portugália, 14. Horvátország, 15. Hollandia, 16. Spanyolország

Cikkajánló

Drámai, egygólos győzelem az Érd ellen

Hiába kezdtünk jól, az Érd visszakapaszkodott, és óriási harcra késztetett minket.

Bajnoki rangadó jön az Érd ellen

Komoly menetelésből érkezik a Népligetbe az Érd, a bajnokik mellett az EHF-kupában is vitézkedik.

Nyerj két VIP-jegyet és egy dedikált mezt!

Az EHF választása alapján a hét mérkőzését játssza női kézilabdacsapatunk a CSM Bucuresti ellen.

Fölényes győzelemmel hangoltunk a két rangadóra

Az első perctől kezdve dominált női kézilabdacsapatunk, amely végül nagyon megverte a Szombathelyt.

Újra itthon játszik női kézilabdacsapatunk

Négy idegenbeli mérkőzést követően az új évben először lép pályára a Ferencváros az Elek Gyula Arénában.

Elek Gábor és Danyi Gábor vezeti a magyar válogatottat

Vezetőedzőnk a Győr szakvezetőjével közösen március 31-ig szóló megbízást kapott.

Jó kezdés után két pontot szereztünk

Mindkét félidő elején fölényben játszottunk, és az ekkor szerzett előny eldöntötte a meccset.

Elek Gábor őszinte véleménye 2019-ről

Női kézilabdacsapatunk vezetőedzője örömről, bánatról és tapasztalatokról beszélt évértékelőjében – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most