2019. augusztus 11.
Zsigmond-parádéval Európa-bajnok az U17-es válogatott!
A ferencvárosi kapus káprázatos teljesítménnyel alapozta meg az U17-es női kézilabda-válogatott Eb-aranyát.

Némileg csendesen ért el a döntőig az U17-es női kézilabda Európa-bajnokság, de szerencsére a kisebb rivaldafényben Magyarország veretlenül menetelt a fináléig. A válogatott keretének jelentős részét a Nemzeti Kézilabda Akadémia adja, miként a szövetségi edző, ifjabb Kiss Szilárd is a NEKA trénere, de a döntő első negyed órájában így is egy ferencvárosi játékos volt a mezőny legjobbja.

A kapus Zsigmond Panna július végén az EYOF-on szerzett bronzérmet ezzel a korosztállyal, az Európa-bajnokságon szereplő kerethez pedig már a torna közben csatlakozott. S ha már ott volt, maradandót alkotott: sokáig jó 60%-os hatékonyság fölött védett, de a szünetig sem nagyon csökkent ötven alá a mutatója. A társak ugyanakkor támadásban jó darabig nem tudtak élni Zsigmond káprázatos védéseivel, nagyon sok hiba jellemezte a játékot, így pedig csak egy-két gólnyira hízott az előnyünk. Könnyen elképzelhető, hogy az eddig üres lelátókhoz szokott lányokat picit megzavarta a hirtelen több százasra bővülő, és megállás nélkül éneklő, doboló szurkolótábor is, mindenesetre szerencsére a játékrész második felében már kevesebb volt az elhibázott ziccer. Így aztán, bár lehetett volna jóval nagyobb is a differencia, négy gólos, megnyugtató vezetésük tudatában mehettek lányaink pihenni (13-9).

A második félidő első öt-hét perce két svéd felzárkózási kísérletet hozott, és mindkettő félig járt sikerrel – kettőre közeledett ellenfelünk, de az újabb Zsigmond-védések, illetve a lerohanás-gólok a 41. percre az eddigi legnagyobb különbséget eredményezték (18-12). Úgy tűnt, ezzel alaposan elvettük a svédek hitét és kedvét, illetve, látszólag az erejük is jobban fogyott, ám ekkor 0-2-re buktuk el a saját emberelőnyünket, és valamelyest újra meccsbe hoztuk ellenfelünket. Megijedni ekkor még nem kellett, maradt négy gól az előnyünkből, de hiába kért időt Kiss Szilárd, ismét két svéd gól következett, mielőtt megint letette volna az időkéréshez szükséges zöld táblát a zsűri asztalra. Kilenc perc maradt a meccsből, s talán a legjobbkor jött Farkas Johanna kiállítást érő faulltal együtt szerzett gólja.

Meg is nyertük az emberelőnyünket, de egyszer még ismét visszajött kettőre Svédország - többször azonban már nem. 28-24-re győzött Magyarország, a döntő legjobbjának pedig a Ferencváros fiatal kapusát, Zsigmond Pannát választották meg!

Szép volt, Panna, szép volt, lányok, gratulálunk!

U17-ES LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (SZLOVÉNIA)
Döntő

Magyarország–Svédország 28–24 (13–9)
A magyar gólszerzők: Koronczai 7, Farkas J. 5, Kukely 3, Kürthi 3, Vámos M. 3, Faragó L. 2, Kajdon 2, Horváth N., Mérai, Woth

A 3. helyért: Dánia–Franciaország 21–28 (9–15)

Az Eb végeredménye: 1. Magyarország, 2. Svédország, 3. Franciaország, 4. Dánia, 5. Oroszország, 6. Norvégia, 7. Németország, 8., Ausztria, 9. Montenegró, 10. Szlovénia, 11. Románia, 12. Szlovákia, 13. Portugália, 14. Horvátország, 15. Hollandia, 16. Spanyolország

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin