2019. augusztus 11.
Zsigmond-parádéval Európa-bajnok az U17-es válogatott!
A ferencvárosi kapus káprázatos teljesítménnyel alapozta meg az U17-es női kézilabda-válogatott Eb-aranyát.

Némileg csendesen ért el a döntőig az U17-es női kézilabda Európa-bajnokság, de szerencsére a kisebb rivaldafényben Magyarország veretlenül menetelt a fináléig. A válogatott keretének jelentős részét a Nemzeti Kézilabda Akadémia adja, miként a szövetségi edző, ifjabb Kiss Szilárd is a NEKA trénere, de a döntő első negyed órájában így is egy ferencvárosi játékos volt a mezőny legjobbja.

A kapus Zsigmond Panna július végén az EYOF-on szerzett bronzérmet ezzel a korosztállyal, az Európa-bajnokságon szereplő kerethez pedig már a torna közben csatlakozott. S ha már ott volt, maradandót alkotott: sokáig jó 60%-os hatékonyság fölött védett, de a szünetig sem nagyon csökkent ötven alá a mutatója. A társak ugyanakkor támadásban jó darabig nem tudtak élni Zsigmond káprázatos védéseivel, nagyon sok hiba jellemezte a játékot, így pedig csak egy-két gólnyira hízott az előnyünk. Könnyen elképzelhető, hogy az eddig üres lelátókhoz szokott lányokat picit megzavarta a hirtelen több százasra bővülő, és megállás nélkül éneklő, doboló szurkolótábor is, mindenesetre szerencsére a játékrész második felében már kevesebb volt az elhibázott ziccer. Így aztán, bár lehetett volna jóval nagyobb is a differencia, négy gólos, megnyugtató vezetésük tudatában mehettek lányaink pihenni (13-9).

A második félidő első öt-hét perce két svéd felzárkózási kísérletet hozott, és mindkettő félig járt sikerrel – kettőre közeledett ellenfelünk, de az újabb Zsigmond-védések, illetve a lerohanás-gólok a 41. percre az eddigi legnagyobb különbséget eredményezték (18-12). Úgy tűnt, ezzel alaposan elvettük a svédek hitét és kedvét, illetve, látszólag az erejük is jobban fogyott, ám ekkor 0-2-re buktuk el a saját emberelőnyünket, és valamelyest újra meccsbe hoztuk ellenfelünket. Megijedni ekkor még nem kellett, maradt négy gól az előnyünkből, de hiába kért időt Kiss Szilárd, ismét két svéd gól következett, mielőtt megint letette volna az időkéréshez szükséges zöld táblát a zsűri asztalra. Kilenc perc maradt a meccsből, s talán a legjobbkor jött Farkas Johanna kiállítást érő faulltal együtt szerzett gólja.

Meg is nyertük az emberelőnyünket, de egyszer még ismét visszajött kettőre Svédország - többször azonban már nem. 28-24-re győzött Magyarország, a döntő legjobbjának pedig a Ferencváros fiatal kapusát, Zsigmond Pannát választották meg!

Szép volt, Panna, szép volt, lányok, gratulálunk!

U17-ES LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (SZLOVÉNIA)
Döntő

Magyarország–Svédország 28–24 (13–9)
A magyar gólszerzők: Koronczai 7, Farkas J. 5, Kukely 3, Kürthi 3, Vámos M. 3, Faragó L. 2, Kajdon 2, Horváth N., Mérai, Woth

A 3. helyért: Dánia–Franciaország 21–28 (9–15)

Az Eb végeredménye: 1. Magyarország, 2. Svédország, 3. Franciaország, 4. Dánia, 5. Oroszország, 6. Norvégia, 7. Németország, 8., Ausztria, 9. Montenegró, 10. Szlovénia, 11. Románia, 12. Szlovákia, 13. Portugália, 14. Horvátország, 15. Hollandia, 16. Spanyolország

Cikkajánló

Felemás főpróba a szezonrajt előtt

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk - és mindkét arcát megmutatta.

Ilyen volt a csapatfotózás

Mosoly és csillogó arcok az Elek Gyula Arénában, avagy ilyen volt női kéziseink hagyományos fotózása - VIDEÓ!

Véglegesek a Bajnokok Ligája-időpontok

Női kézilabdacsapatunk az ősz során ötször szombaton, egyszer pedig vasárnap lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyek az első bajnokira!

Érden kezdi a 2019/2020-as szezont női kézilabdacsapatunk, a vendégszektorba szerdán lehet belépőt vásárolni.

Díjeső, BL-szintű csata és egygólos vereség

Az első félidőben sokáig magabiztosan vezettünk, a másodikban ugyanakkor futottunk a Valcea után.

Új, Gyémánt fokozatú szponzor női kézilabdacsapatunknál

Szponzorációs szerződést kötött a Lidl Magyarország és az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.

Egy rossz és egy jó félidő, de így is győztünk

Rengeteg gólt kaptunk az első játékrészben, de a fordulás után összeállt a védekezés, és legyőztük a Vácot.

Szucsánszki Zita és Elek Gábor megmutatta kisfiát

Exkluzív felvételek! Elek Leventét először a Fradi TV-ben ismerheti meg ország-világ – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most