2021. augusztus 29.
Négy sportolónkat díjazták a DVSC elleni meccs előtt
Két up-labdarúgónk, illetve Eb-győztes tornászunk és vívónk részesült az Albert Alapítvány elismerésében.

Ünnepélyes díjátadóval kezdődött labdarúgócsapatunk szombati, DVSC elleni bajnoki mérkőzése. A találkozó előtt az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány az FTC négy kiemelkedő ifjúsági sportolóját díjazta. Az alapítvány képviseletében legendás, egykori játékosunk, Albert Flórián fia, ifjabb Albert Flórián adta át az elismeréseket.

Díjat kapott futballcsapatunk a 18 éves játékosa, Redzic Damir (a képen jobbról a második), aki 2014 nyarán, Pécsről került a Ferencváros utánpótlásába. Az elmúlt idény legjobb UP-labdarúgójaként 2021 januárjában a Puskás Akadémia ellen debütált a felnőtt csapatban, de a téli edzőtáborban az Algeciras ellen gólt is szerzett. Peter Stöger irányítása alatt a Prishtina ellen bemutatkozhatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében is.

Elismerésben részesült a 14 esztendős Hajdú Bálint (a képen jobbról a harmadik) is, aki az előző idényben az FTC U14-es utánpótlás labdarúgócsapatában 23 gólt szerzett, ezzel pedig ő lett a bajnokság gólkirálya. 

Az Albert Alapítvány természetesen idén is díjazta a 2020-as év legeredményesebb utánpótlás-korú Fradi-sportolóit. Ifjúsági olimpiai bajnok és junior világbajnoki bronzérmes tornászunk, Balázs Krisztián (a képen balról a második) a tavalyi, mersini junior Európa-bajnokságról három éremmel tért haza. Nyújtón aranyat, csapatban ezüstöt, míg az egyéni összetettben bronzot nyert. Idén tavasszal pedig valósággal berobbant a felnőttek közé. A Magyar Bajnokságon korláton első lett, majd a svájci Európa-bajnokságon, élete első felnőtt világversenyén nyújtón nyolcadik lett. Ugyanezen a szeren a várnai és az eszéki Világkupán bronz- és ezüstérmet nyert.

Elismerés járt vívónknak, Szemes Gergőnek (a képen balról az első) is. A Fradi szakosztályát 2017 szeptembere óta erősítő tehetségünk első kiemelkedő nemzetközi eredményét Poznanban érte el 2018-ban, amikor az Európai Körverseny aktuális fordulóban egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmet nyert. 2019 februárjában kadet Európa-bajnoki bronzérmes lett a magyar csapattal, majd az év végén Halléban aranyérmes lett egyéniben az Európai Körversenyen. 2020-ban a poreci kadet Eb-n aranyérmet nyert, majd több felnőtt Magyar Kupa-fordulóban is az első lett.

Cikkajánló

Zöld-fehér sztárok, remek hangulat!

Idén augusztus 28-án, immáron 11. alkalommal jön a Fradi Családi Nap!

Fradi-játékos lett a torna legjobb kapusa

Négycsapatos utánpótlás-tornának adott otthont vasárnap az Elek Gyula Aréna.

Klubunk legeredményesebb fiatal sportolóit díjazták

Az Albert Alapítvány támogatásával megrendezett díjátadón nyolc sportág tehetségei kaptak díjat - VIDEÓ!

Így támogathatja felajánlásával az Albert-alapítványt

2022. május 20-ig van lehetőség rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról.

„A hűség mintaszobra volt”

Az Albert 80 kiállítás bemutatása mellett megemlékezik a legendáról fia és egykori csapattársa is – VIDEÓ!

Albert 80: nagyszabású kiállítással készülünk!

Az Albert-alapítvány és az FTC különleges kiállítással tiszteleg a Császár születésének 80....

Remek idő, jó hangulat - Ez volt a X. Fradi Családi Nap

A rengeteg érdeklődő mellett sztársportolóink is kilátogattak az eseményre – VIDEÓ!

Ezek a programok várnak a X. Fradi Családi Napon!

Szakosztályi kitelepülések, sztársportolóink dedikálása és megannyi izgalmas esemény vár augusztus...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin