2019. január 28.
Egyek vagyunk!
Az FTC 2012 óta kampányol a kirekesztés ellen, idén pedig újabb megmozdulást szerveztünk – VIDEÓ!

2012-ben a Ferencvárosi Torna Club, a hazai sportegyesületek közül elsőként, kampányt indított a kirekesztés ellen és rendszeresen, kisfilm formájában hívja fel a figyelmet ennek a törekvésnek a fontosságára. Legújabb megmozdulásunkban a Kisvárda elleni mérkőzésen a családi szektorban gyermekek tartottak fel üzeneteket, valamint egy látványos molinót.

A feliratokon többek között a tiszta játékra, a szenvedélyre, a tiszteletre, a becsületre és a csapatjáték fontosságára hívták fel a figyelmet. A látványos, Fradi-sast és -címert tartalmazó molinó elkészítésekor kézlenyomatokból formáltak szívet a Ferencváros sportolói, és ezúttal a zöldfestékes kezüket feltartva jelezték: a Fradiban egyek vagyunk!


Az elmúlt években számos trófeát nyerő labdarúgócsapatunkat Otigba Kenneth, Fernando Gorriaran, Marcel Heister és Takács Zsombor képviselte, korábbi játékosaink közül Lisztes Krisztián és Keller József is beszállt a kampányba. 


A 2015-ben bajnoki címet, 2017-ben Magyar Kupát nyert női kézilabdacsapatunkból a junior világbajnoki aranyat szerző Faluvégi Dorottya és Márton Gréta, valamint Szemerey Zsófi is elhelyezte kézlenyomatát a molinón.


Az előkészületekben részt vettek női labdarúgóink, Samu Anna és Fenyvesi Evelin, jégkorongcsapatainkból Nagy Gergő, Hardi Richárd, Arany Gergely, Lampert Fanni, Szederkényi Lilla, Hidasi Szabina, Hidasi Dorina és Tóth Eszter.


Birkózó szakosztályunkat a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter, valamint Váncza István, Szabados Noémi és Széles József mesteredző képviselte, kajak-kenusainkat Keresztes Kristóf és Fekete Dorina, vívóinkat Zsoldosi Karolina, atlétáinkat Galambos Tibor, míg úszóinkat a junior világbajnok Mihályvári-Farkas Viktória, és a tekéseink is az előkészületek részesei voltak. 


A Ferencváros egységét erősítve mozgássérült sportolóink is részt vettek a molinó előkészítésében: Sas Sándor paraerőemelő, Lévay Petra paratriatlonos és Ocelka Róbert parakerékpáros.


Szimbolikus értékű, hogy utánpótlás-labdarúgóink is részt vettek a kampányban, hiszen nagyon fontos, hogy a jövő generációjának is átadjuk üzenetünket: a Fradiban egyek vagyunk!
A múlt 

Kampányunk 2012-es indulásakor készítettük első, kirekesztés ellen felhívó kisfilmünket. A kampányért a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki az FTC-t, amelyet Kubatov Gábor, a klub elnöke brazil játékosunkkal, Somaliával együtt vett át.A diszkriminatív magatartásforma azonban nem tűnt el egyik pillanatról a másikra, a Ferencváros pedig fontosnak tartotta, hogy időről időre új kampányfilmmel hívja fel a figyelmet a megfelelő magatartásra.


Második kampányfilmünkben labdarúgócsapatunk tagjai hívták fel a figyelmet arra, hogy a kirekesztő magatartás nem elfogadható a lelátón sem. Kampányunkról később Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a Puskás Ferenc Stadionban. 2014-ben labdarúgócsapatunk edzője és játékosai mellett két Fradi-ikon, Lipcsei Péter és Dragóner Attila is szólt a szurkolókhoz. Ismét hangsúlyoztuk, hogy az életben mindenki egyenlő és „csak a Fradi számít!”Következő kisfilmünkben labdarúgóink a kirekesztés elleni küzdelem mellett azt is hangsúlyozták, hogy a rászorulók segítése is a felelősségteljes magatartásforma része.A jelentős grafikai munkával készült 2015-ös videóban labdarúgócsapatunk hét játékosa a labdát használva tisztította meg környezetünket a kirekesztő jelképektől. Somalia és Gera Zoltán főszereplésével hangsúlyoztuk, hogy „csak a szívünk zöld-fehér!”A 2017-es kampányban rekordszámú fradista vett részt. A videó Lofti Begi: Mi vagyunk a Ferencváros című számára készült. Játékosaink és edzőink elmondták, hogy a Fradiban egyek vagyunk, és hogy nálunk az öltözőben nem téma, ki honnan jön

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most