2019. december 5.
Ők az idei Fradi Fair Play-díjasok!
Egy önzetlen és egy életmentő cselekedetet díjazott a Fradi Fair Play Bizottság – VIDEÓ!

A két évvel ezelőtti hagyományteremtés után csütörtök este harmadik alkalommal rendezték meg a Fradi Fair Play Díjátadó Gálaünnepséget az Elek Gyula Arénában. Az eseményen ismét két kategóriában osztották ki a díjakat, amelyeket a Fradi Fair Play Bizottsága szavazott meg.

A Fradi Fair Play Bizottság két éve alakult, a kilenctagú testület két társelnöke olimpiai ezüstérmes korábbi úszónk, dr. Gyarmati Andrea, illetve kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózónk, Bácsi Péter. Rajtuk kívül a bizottság tagja a klub mindenkori elnöke, jelen esetben Kubatov Gábor és ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán.

A Bizottság további tagjai: Méry Katalin, a Magyar Telekom Nyrt. ügyfélszolgálati igazgatója, Deregán Gábor, a MOB Fair Play Bizottságának főtitkára, Sas Sándor, az FTC többszörös paralimpikon erőemelője, Pap Gábor, az FTC Sportigazgatósági elnöke, valamint az FTC nemzetközi projektmenedzsere, Máté Bálint.

A nyertesek

Az Igazi Zöld-fehér Hős kategóriában mindig olyan ferencvárosi sportolót díjaznak, aki az adott évben különleges sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot.

Idén atlétánk, Goschi Anna kapta az elismerést. Sportolónk az országos bajnokságon hármasugrásban is indult, az egyik ugrásánál azonban egy méterrel többet mért a gép. Anna és edzője, Kiss Tibor, valamint szakosztályunk vezetője, Vágóné Solti Mária azonnal jelezték, hogy nem jó az eredmény, de elektromos rendszer lévén már nem tudták törölni az ugrást. Annának át kellett vennie a bronzérmet, de a díjátadó után azonnal megkereste a valós eredmények alapján a harmadik helyen végző kaposvári lányt és átadta neki az érmét.

A Fradi Szív kategóriában az FTC törekvéseit a klub számára fontos társadalmi ügyben támogató magánszemély, cég, vagy szervezet lehet a győztes. A bizottság úgy döntött, hogy 2019-ben az FTC-Telekom Waterpolo női vízilabdacsapatának technikai vezetője és az utánpótlásban edzőként is dolgozó Karácsonyi Vazul cselekedetét ismeri el.

A gyerekkora óta fradista Vazul hősies tettéért érdemelte ki a Fradi Fair Play Bizottság díját, ugyanis egy délutáni edzés alkalmával egy füldugóját lenyelő kislányt mentett ki a medence aljáról, majd gyors és szakszerű elsősegélynyújtásban részesítette, megmentve ezzel a kis sportoló életét.

A díjátadón megjelent jégkorong szakosztályunk utánpótlásának U8-U10-es korosztálya is, amely integráló gyermek siketjégkorongos programjával nemrég kiérdemelte a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díját a Fair Play Eszmeiségének Népszerűsítése kategóriájában.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!


Cikkajánló

Fradi Fair Play: megvannak a díjazottak!

Eldőlt ki kapja az Igazi Zöld-fehér Hős és a Fradi Szív elismerést.

Ismét összeült a Fradi Fair Play Bizottság

A Fradi Fair Play Bizottságának idei első ülésén a 2022-es esztendő teendőiről esett szó.

A tisztaság ünnepe

A Népligetben a nemzetközi Fair Play-nap alkalmából virágültetéssel tették szebbé a környezetet a fradisták.

Fradi Fair Play: megvannak a díjazottak!

A Fradi Fair Play Bizottság idei második ülésén döntött a Fradi Fair Play Díj díjazottjairól.

Ismét összeült a Fradi Fair Play Bizottsága

A Fradi Fair Play Bizottságának idei első ülésén a 2021-es esztendő teendőiről esett szó.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Bejelentés: íme, a Fradi Fair Play Díj idei győztesei

Leandro de Almeida és Bázsa-Mosó László nyerte 2020-ban a Fradi Fair Play Díjat.

Fradi Fair Play Bizottság: megvannak a díjazottak!

A Fradi Fair Play Bizottság idei második ülésén döntött a Fradi Fair Play Díj díjazottjairól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin