2023. július 6.
„A Nemzetért játszunk”
A jövőben együttműködik egymással a Nemzeti Színház és az FTC.

Együttműködési keretmegállapodást kötött egymással a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club - az erről szóló dokumentumokat a Nemzeti Színház részéről Vidnyánszky Attila vezérigazgató, az FTC képviseletében pedig Kubatov Gábor klubelnök látta el kézjegyével csütörtökön. A Groupama Arénában megtartott sajtóeseményen részt vett a Nemzet Színésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, évtizedek óta vállaltan Fradi szurkoló színművész, Bodrogi Gyula, valamint a színház stratégiai igazgatója, Rátóti Zoltán.

- A sport a kultúra része, olyan értékekkel bír, amelyek meghatározóak a társadalom számára minden időben. Egy sporteseményen az összetartó közösség együtt ünnepli szeretett csapatának sikerét. Ez a közös élmény erőt ad, büszkeséget, és a nemzeti identitást is formálja. Magyarország jövője szempontjából kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az értékek megőrzése mind a színház világában, mind pedig a sportban egyre hangsúlyosabban legyen jelen. Ez az együttműködés egy fontos lépés, hogy megvalósítsuk a közös céljainkat és jó példával járjunk elől – foglalta össze gondolatait a közös munkáról Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

- A művészet és a sport ünnepi alkalmakat teremt az ember életében. Emellett mindkét terület közösséget hoz létre és lelkeket ápol – mondta az eseményen Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A teátrum vezetője emlékeztetett: a színház hősöket ábrázol, a focipályán pedig hősök születnek, akikkel szintén azonosulni lehet. - Az Egri csillagokban Dobó harcra hívja, buzdítja katonáit. Hasonlót él meg a néző, mint amikor látja a Fradi játékosait összekapaszkodni, és elszántan elindulni a csatában. Mindkét világ arról szól, hogy büszkévé tegye az embert arra, hogy magyar. Emellett segít abban, hogy minél több jó kedélyt sugárzó embert láthassunk, érezzük összetartozásunkat, sorsközösségünket. A Nemzeti Színház és a Fradi ilyen értelemben nagyon hasonló célok mentén mozog – tette hozzá. 

A Nemzeti Színház a megállapodás alapján többek között kulturális programokkal működik közre majd együttműködő partnere, a Ferencvárosi Torna Club rendezvényein, és mind a ferencvárosi szurkolóknak, mind a Fradi sportolóinak betekintést nyújt a színház kulisszái mögé és elősegíti az elköteleződésüket a színházi kultúra iránt.

Az együttműködés nyitányaként 2023 első, hazai pályán megrendezett Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésén, tehát július 19-én a Groupama Arénában a kezdőrúgást az FTC Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésze részére ajánlja fel, továbbá a hazai bajnoki mérkőzések tematikus napjain lehetőséget biztosít a teátrumnak a közreműködésre, előadásai népszerűsítésére, ahogy a Fradi Családi Napon is. Az FTC kiadványaiban szintén együttműködő partnerként tünteti fel a teátrumot.

- Tizenkét éves korom óta vagyok a Fradi drukkere, mellette még a nemzeti válogatottnak szurkolok – mesélt fradizmusáról röviden a képünkön látható Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, aki nemsokára aktív résztvevője is lesz az együttműködésnek. Arra a kérdésre, hogy mit érzett, amikor a július 19-i kezdőrúgás lehetőségét meghallotta, derűsen úgy válaszolt: - Tíz centivel magasabb lettem.

Az együttműködési megállapodást a felek határozatlan időtartamra kötötték.

Videós beszámoló az eseményről

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család öt tagját köszönthetjük szeptember 27-én.

Rá emlékezünk ma

Szeptember 27-én egykori labdarúgónkra emlékezünk.

Őt ünnepeljük ma

Női labdarúgócsapatunk játékosát köszönthetjük szeptember 26-án.

Rá emlékezünk ma

Szeptember 26-án korábbi labdarúgónkra emlékezünk.

Közönségkedvenc, apa és férj: Ramírez a Fradi TV-ben!

Cristian Ramírez mindennapjai, új kollekciónk, Hesz Máté és ovitorna a legújabb adásban.

Heti program

Ezen a héten is számos mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család hat tagja ünnepli születésnapját szeptember 25-én.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család két tagját köszönthetjük szeptember 24-én.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin