2021. december 28.
Az Év Sportolója Gála: duplán jelölt Kozák Danuta
Az FTC hatszoros olimpiai bajnok kajakozója mellett több fradista érdekeltségű csapat is verseng a címért.

Január 6-án, csütörtökön 64. alkalommal rendezik meg Az Év Sportolója Gálát, ahol nyolc kategóriában (az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata, az Év edzője) hirdetnek majd győzteseket. A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége korábban kihirdette a kategóriák 10 nevet tartalmazó jelöltlistáit, december 28-án, kedden pedig bejelentették a sportújságírók szavazatai alapján kialakult hármas listákat is.

Az Év női sportolója kategóriában ott van a jelöltek között a 2021-ben egyéniben olimpiai negyedik, négyesben olimpiai bajnok, párosban olimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnok kajakozónk, a borítóképünkön látható Kozák Danuta. Az egyéni sportágak csapatversenyének listájára felkerült a Kozák Danutával felálló, olimpiai bajnok női kajak négyes, valamint a három FTC-sportolót, Krueger John-Henryt, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort felvonultató, vb-ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolya váltó is.

A hagyományos csapatsportágak három jelöltje között szerepel a több Fradi-játékost is soraiban tudó, a nyári Európa-bajnokságon szereplő férfi labdarúgó-válogatott, valamint a szintén fradistákat felvonultató, egyaránt olimpiai bronzérmes női és férfi pólóválogatott is.

A gálának a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Nemzeti Színház ad majd otthont. A szervezők korábbi közlése szerint – amennyiben ezt az akkor érvényben lévő szabályok lehetővé teszik – 2022. január 6-én nézők előtt rendezik meg a 64. Az Év Sportolója Gáláját, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

Cikkajánló

Rá emlékezünk ma

Nemrég elhunyt klasszis vízilabdázónkra emlékezünk április 26-án.

Őket ünnepeljük ma

Április 26-án a Fradi család hét tagját köszönthetjük.

Őt ünnepeljük ma

Ezen a napon férfi kézilabdázónkat köszönthetjük.

Megkoszorúztuk Czibor Zoltán szobrát Komáromban

Az egykori kiváló labdarúgó 1948 és 1950 között szolgálta a Ferencvárost.

Őket ünnepeljük ma

Április 24-én a Fradi család öt tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi család négy tagjára emlékezünk április 24-én.

Így tart nyitva májusban a Fradi Shop

Május 1-jén és május 3-án is zárva tart a Groupama Arénánál található Fradi Shop.

Rá emlékezünk ma

Korábbi vízilabdázónkra emlékezünk ma.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin