2022. május 18.
Egy hónap múlva vizes-vb, FTC-sportolókkal
Bemutatták a hazai rendezésű vizes-vb érmeit, ezekért a medálokért harcolnak majd a Ferencváros sportolói.

Napra pontosan egy hónap múlva, június 18-án elkezdődik a budapesti vizes világbajnokság, amelyen számos magyar sportolóért, köztük sok fradistáért szoríthatunk majd. A viadal előtt a Magyar Úszó Szövetség sajtótájékoztatón mutatta be azokat az érmeket, amelyekért zajlik majd a küzdelem június 18. és július 3. között. Budapest 2017 után ad otthont ismét a vizes vb-nek. Akkor is és most is beugróként lettünk házigazdák, az idei eseményt ugyanis a japán Fukuoka lemondta, így került a rendezés a magyar fővároshoz. A szerdai sajtótájékoztatóval egy időben a jegyértékesítés is megkezdődött. 

A medencés és a nyíltvízi úszók között is szurkolhatunk ferencvárosi versenyzőnek a vizes világbajnokságon. A medencés versenyzők között Burián Kata 100 háton és 200 háton indul a hazai vb-n, Mihályvári-Farkas Viktória 1500 gyorson áll rajtkőre, Fábián Bettina 400 gyorson indul.

A nyíltvízi úszóknál két ferencvárosi úszó szerepelhet majd a világbajnokságon. Balogh Vivien 5 és 10 kilométeren, míg Gálicz Péter 25 kilométeren indul

A női pólóválogatott kapitánya már kihirdette bő keretét a világbajnokságra, Bíró Attila öt ferencvárosinak küldött meghívót. A kapusok közül Neszmély Boglárka, a mezőnyjátékosok közül Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsanna, Pőcze Panna és a szezon végén az FTC-ből távozó, Vályi Vanda készül együtt a nemzeti csapattal.

A férfiak kapitánya, Märcz Tamás a Világliga európai döntője előtt hirdetett keretet, abban a csapatban hat ferencvárosi szerepelt. A kapuban Vogel Soma, a mezőnyben Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Német Toni, Vámos Márton és Vigvári Vendel képviselte a zöld-fehér színeket, Molnár Erik az utolsó keretszűkítésnél került ki a csapatból. Várhatóan csatlakozik a válogatotthoz az olimpiai bajnok Varga Dénes is.

Luca Damonte az olasz, míg Nemanja Ubovic a szerb pólóválogatott tagjaként szerepelhet a világbajnokságon.

Cikkajánló

Őt ünnepeljük ma

Ezen a napon férfi kézilabdázónkat köszönthetjük.

Megkoszorúztuk Czibor Zoltán szobrát Komáromban

Az egykori kiváló labdarúgó 1948 és 1950 között szolgálta a Ferencvárost.

Őket ünnepeljük ma

Április 24-én a Fradi család öt tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi család négy tagjára emlékezünk április 24-én.

Így tart nyitva májusban a Fradi Shop

Május 1-jén és május 3-án is zárva tart a Groupama Arénánál található Fradi Shop.

Rá emlékezünk ma

Korábbi vízilabdázónkra emlékezünk ma.

Simon Tiborra emlékezünk

Halálának 22. évfordulóján emlékezünk meg a legendás 2-esről, Simon Tiborról.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

A Ferencvárosi Torna Club Elnöksége 2024. május 23-a 9.00 órára hívja össze az FTC közgyűlését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin