2020. május 4.
Elég a visszaélésekből, megvédjük a Fradit!
Az FTC mostantól még szigorúbban fellép a jogtalan védjegybitorlókkal és a vírus vámszedőivel szemben.

Az idén 121 esztendős Ferencvárosi Torna Club alakulása óta folyamatosan építette fel, alakította ki azokat a megjelenési formákat, melyekkel képviseltetjük magunkat a külvilág felé is. Ezeket a megjelenési formákat, mint védjegyeket (ilyen például a klub közismert címere, az elnevezései, melyet közé tartozik a Fradi név is) a Ferencvárosi Torna Club levédette, és a törvényi rendelkezések alapján oltalom alá helyezte. A hatályos törvényi rendelkezések értelmében a védjegyoltalom hatálya alatt álló szóösszetételt, elnevezést, címert csak és kizárólag a védjegy tulajdonosa használhatja, és kizárólag az ő engedélyével használhatja más azt.

Az elmúlt hetekben, hónapokban sajnálatos módon egyre több olyan jellegű eset történt, melyről a világhálón keresztül szereztünk tudomást, és amely alapvetően sérti a Ferencvárosi Torna Club érdekeit. Több személy, több érdekcsoport a világhálón (Facebook, Messenger, Instagram, stb.) keresztül próbál az FTC által tulajdonolt védjegyekkel (vagy ahhoz hasonlító jelzésekkel) ellátott termékeket értékesíteni anélkül, hogy gyártási vagy értékesítési engedéllyel rendelkezne.

Az általános törvényi előírásoknak megfelelően az FTC elsődlegesen békés úton próbálta rendezni az észlelt eseteket. Jóhiszeműen, elektronikus levélben kereste fel az FTC Jogi Osztálya az érintett személyeket, csoportokat és együttműködésre hívtuk fel őket. Megkereséseink nagyrészt eredményre vezettek, de sajnálatosan napi szinten kerülnek elő újabb és újabb védjegybitorlók, akik - az egészségügyi veszélyhelyzetet és a tiszta Fradi érzületű szurkolóink jóhiszeműségét kihasználva - nyerészkedni próbálnak különféle hamisított, bizonytalan eredetű termékekkel.

A Ferencvárosi Torna Club a megteremtett értékeit mindig védte, védi, és védeni is fogja.

A jogosulatlan védjegyfelhasználók más lehetőséget nem adtak számunkra, mint azt, hogy az értékeink megóvása érdekében a hatóság segítségét kérjük. A mai naptól kezdődően a folyamatos és visszatérő esetek miatt az FTC Jogi Osztálya lép fel polgári és büntető jogi eszközöket egyaránt felhasználva annak érdekében, hogy a jogsértéseket mihamarabb megszüntessük.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család nyolc tagját köszöntjük születésnapján március 29-én.

Rájuk emlékezünk ma

Legendás egykori jégkorongozónkra, labdarúgónkra, úszónkra és utánpótlás edzőnkre emlékezünk március 29-én.

Őket ünnepeljük ma

Klubunk hét korábbi sportolóját ünnepeljük ma.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család nyolc tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori atlétánkra, ökölvívónkra és úszónkra emlékezünk március 27-én.

Őket ünnepeljük ma

Március 26-án a Fradi-család négy tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori atlétánkra és jégkorongozónkra emlékezünk március 26-án.

9/9! Az olimpiára készülő Imre Bence a Fradi TV-ben

Az olimpiai selejtezőn hibátlanul teljesítő kézisünk, kapusiskola és Neszmély Boglárka a legújabb adásban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin