2022. december 9.
Év Sportolója szavazás: íme, az FTC-s jelöltek!
Az FTC csapatai, sportolói, edzői is jelöltek, de az Év Sportpillanatai között is van érdekeltségünk.

Pénteken elkezdődött a 65. Év Sportolója szavazás, amely december 30-án, pénteken 11 óráig tart. A jelöltlistákat Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke ismertette, a jelöltekre a sportújságírók szavazhatnak. Az FTC csapatai, sportolói és edzői ezúttal is több listán szerepelnek!

Az Év férfi sportolója címre jelölt a 2022-ben olimpiai bajnok, kétszeres olimpiai 3. és négyszeres világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang, valamint a világbajnoki harmadik helyezett és Európa-bajnok Muszukajev Iszmail. Az Év női sportolója lehet Eb-győztes úszónk, Mihályvári-Farkas Viktória.

Az év sportolója címre jelölték az egyéni sportágak csapatai kategóriában a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összetételű, olimpiai bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltót, valamint az Eb-győztes 4x200-as férfi gyorsváltót. Ezen a versenyen Mészáros Dániel az előfutamban állt rajtkőre.

A hagyományos csapatsportágak között pedig lehet szavazni a bajnok és kupagyőztes, valamint UEL-csoportelső férfi labdarúgócsapatunkra és a BL-harmadik férfi vízilabdaegyüttesre is. Mindkét gárda vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov (labdarúgás) és Varga Zsolt (vízilabda) is jelölt az Év edzője címre!

Az Év Sportpillanata-díjra két emlékezetes pillanat esélyes: a címért versenyben van a rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang győzelme 500 méteren Pekingben, amivel megszerezte Magyarország és a Ferencváros első egyéni téli olimpiai aranyérmét, valamint Kristoffer Zachariassen gólja az AS Monaco elleni UEFA Európa Liga-mérkőzésen, amivel a Ferencváros megnyeri csoportját.

A gála előtt tíz nappal sajtótájékoztatót tartanak, ezt a M4 Sport 2022. december 30-án, pénteken 11 órától élőben közvetíti. A szervezők ekkor a sorrend megjelölése nélkül ismertetik a kategóriák első három-három helyezettjét. A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2023. január 9-én, hétfőn, új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezi meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2022 televíziós díjátadót.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Április 18-án több korábbi sportolónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család három tagjára emlékezünk április 18-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori vízilabdázónkra emlékezünk április 17-én.

Fradi 125: Rendelje elő!

Jusson hozzá hamarabb az FTC történelmét megörökítő kiadványhoz!

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori sportolónkra emlékezünk április 16-án.

A nagy címer-párbaj a Fradi TV-ben!

Zachariassen és Wingo párharca, stadiontúra, derbihős és Fradi SuLiga a legújabb adásban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin