2021. július 1.
Fogadalmat tettek olimpikonjaink
Letették olimpia esküjüket a Tokióba készülő magyar sportolók.

- Ez egy páratlan olimpia lesz, páratlan évben, páratlan események után, remélhetőleg páratlan magyar sikerekkel – kezdte köszöntőjét Kulcsár Krisztián. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a budai Millenárison tartott ünnepség nyitóbeszédében kiemelte: bár néhány kvóta sorsa még kérdéses, de a nehéz idők ellenére nagyobb létszámban lesznek jelen sportolóink a japán fővárosban, mint az elmúlt három seregszemlén. A hagyományos fogadalomtétel szövegét Késely Ajna úszó és Péni István sportlövő mondta el.

Az eskütétel pillanatai

A ceremónián több ferencvárosi sportoló sem tudott részt venni (férfi pólósaink a hétvégi BENU Kupa miatt karanténban vannak, míg női kéziseink Elek Gábor irányításával Erdélyben folytatják a felkészülést), de néhányan így is ott voltak az eseményen, köztük az első olimpiájára készülő Vályi Vanda. Válogatott vízilabdázónk mosolygósan nyilatkozott a FradiMédiának, öröme pedig érthető, hiszen élete nagy álma vált valóra azzal, hogy bekerült Bíró Attila keretébe.

- Nem tagadom, már nagyon várom a kezdést. Minden gyerek, minden sportoló erről álmodik, és nekem ez most megadatik: ott lehetek az ötkarikás játékokon! Büszke vagyok rá, hogy Illés Annával együtt ferencvárosi sportolóként képviselhetjük majd hazánkat Tokióban.

Verrasztó Evelyn tokiói pompában

Hogy hány ferencvárosi sportoló lesz ott a közelgő játékokon, az a Fradi TV jövő keddi (július 6.) adásából kiderül, miként az is, hogyan készül a nagy megmérettetésre a szintén olimpiai újonc Mihályfalvi-Farkas Viktória, a Verrasztó Dávid-Verrasztó Evelyn-Jansik Szilárd hármas és a nagy favorit, Kozák Danuta.

A tokiói olimpia 22 nap múlva, július 23-án veszi kezdetét.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Április 18-án több korábbi sportolónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család három tagjára emlékezünk április 18-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori vízilabdázónkra emlékezünk április 17-én.

Fradi 125: Rendelje elő!

Jusson hozzá hamarabb az FTC történelmét megörökítő kiadványhoz!

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori sportolónkra emlékezünk április 16-án.

A nagy címer-párbaj a Fradi TV-ben!

Zachariassen és Wingo párharca, stadiontúra, derbihős és Fradi SuLiga a legújabb adásban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin