2021. december 27.
Ilyen volt a szakosztályok éve – 1. rész
Négyrészes cikksorozatunk első részében januártól márciusig pillantottunk vissza.

Atlétika
Január végén beindult a fedettpályás versenyek nagyüzeme az atlétáknál. A győri Fedettpályás Újévi GYAC Kupán is kiválóan szerepeltek sportolóink. A fedett pályán magyar bajnok Csóti Jusztina és Máté Tamás is egyéni, illetve egyéni csúcsbeállítással nyert 60 méteren. Rajtuk kívül Pap Kristóf 15.23 méteres ugrással első lett hármasugrásban. A szám érdekessége, hogy az első öt (!) helyen csak fradista ugró végzett. Pap Kristóf emellett az AC Bonyhád téli felkészülési versenysorozatának 1. fordulójában 7.89 méteres ugrással megnyerte a távolugrást, míg Bánóczi Kristóf szintén egyéni csúccsal, 7.05-tel második lett.

A Budapest Nyílt Fedettpályás Bajnokságon három aranyérmet ünnepelhettünk. Csóti Jusztina 60 méteren, Máté Tamás 400 méteren, míg Prekli Zoltán hármasugrásban nyert. A következő hetekben a fedettpályás országos bajnokságra készülve több, kiváló eredményt értek el atlétáink a MASZ Nyílt Fedettpályás Versenyeken. Középtávfutó klasszisunk, az alábbi képen látható Kazi Tamás előbb 1:48.75-ös időt futott 800 méteren, amellyel szenior világcsúcsot állított fel, majd egy héttel később 1:48.74-re javította az eredményt. 

Pap Kristóf remek formája is kitartott, távolugrónk 7.54 méteres ugrásával nyert az ob előtti utolsó versenyen.

 

Birkózás
Birkózóink számára február közepén indult a versenyszezon. A Tatán megrendezett rangos, nemzetközi kötöttfogású birkózó versenyen a 67 kilogrammosok között szereplő Váncza István aranyérmes lett, többek között a szerbek két nagy egyéniségét, Nagy Szebasztiánt és Nemes Mátét is legyőzve.

 

Curling

A Vegyes-Páros Országos Bajnokság A-ligájában a legjobb eredményt a fradista Bíró Bernadett érte el, aki párjával, Szabó Gergellyel éppen lemaradt a dobogóról, miután a negyedik helyen végzett. A Gyümölcs Kupa elnevezésű felkészülési tornán az FTC Jaguars csapata ugyan veretlen maradt, de egy end különbséggel ezüstérmes lett.

 

Kajak-kenu

Az év elején szenzációs igazolást jelentettünk be, eldőlt, hogy az FTC-ben folytatja pályafutását London és Rio de Janeiro ötszörös olimpiai bajnok kajakosa, Kozák Danuta! Mivel világklasszisunk imádja a gyümölcsöket és a zöldségeket, bemutatkozásként egy ízletes smoothie-t készített a Fradi TV-ben.

 

Rövidpályás gyorskorcsolya

A gdanski Európa-bajnokságon Krueger John-Henry szerezte a magyar válogatott egyetlen érmét. A Ferencváros versenyzője 1000 méteren nyert ezüstöt, amely az első Eb-érme is lett egyben. 

 

Teke

Az évet Hegedűs Tímeánál kezdtük, amikor egy teljes napot töltöttünk vele. A Fradi TV-ben bemutatott riportot itt nézheti meg.


Február közepén pedig három hónap után végre folytatódhatott női csapatunk számára a Szuperliga. A Bátonyterenye elleni bajnoki a felnőtt csapatunk 7:1-es, valamint ifjúsági együttesünk 4:0-s sikerével zárult.

 

Úszás
A székesfehérvári 8.11 és 12+ úszóverseny első fordulójában az alábbi fotón látható Verrasztó Evelyn mindkét versenyen indult és három számban, 100 és 400 méter gyorson, illetve 100 méter pillangón is az első helyen végzett. Szakosztályunk összesen 14 érmet, köztük öt aranyat, három ezüstöt és hat bronzot szerzett. Biczó Bence a Golden Tour nizzai állomásán 200 méter pillangón bronzérmet szerzett, míg Verrasztó Dávid vezérletével a győri GYÚSE Regionális Úszóverseny 1. fordulójában a fradisták 16 versenyszámban összesen 11 első, 10 második és egy harmadik helyet szereztek.

A február közepén, a Tüske uszodában rendezett Olimpiai Felkészülési Versenyen Verrasztó Dávid 400 méter győzött, míg 200 méter pillangón második, 200 háton pedig harmadik lett. Török Dominik Márk megnyerte a 200 mellet, 100-on és 400 méter vegyesen pedig a harmadikként csapott a célba. Biczó Bence 100 méter pillangón a harmadik helyen végzett. A hölgyeknél Verrasztó Evelyn 100 méter gyorson lett második.

 

Vívás
Szemes Gergő ott folytatta, ahol 2020-ban abbahagyta. Vívótehetségünk megnyerte a junior és a felnőtt tőr Magyar Kupa 5., illetve 4. fordulóját, a 6. fordulóban pedig bronzérmet szerzett. Horváth Soma szintén a juniorok között lett harmadik, a felnőtteknél pedig ötödik. Csapatban is remekeltünk. A felnőtt női együttesünk ezüst-, míg a férfi csapat bronzérmet szerzett.

A fiatalok sikerein felbuzdulva egy különleges játékra hívtuk Gergőt és Somát.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Április 24-én a Fradi család öt tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi család négy tagjára emlékezünk április 24-én.

Így tart nyitva májusban a Fradi Shop

Május 1-jén és május 3-án is zárva tart a Groupama Arénánál található Fradi Shop.

Rá emlékezünk ma

Korábbi vízilabdázónkra emlékezünk ma.

Simon Tiborra emlékezünk

Halálának 22. évfordulóján emlékezünk meg a legendás 2-esről, Simon Tiborról.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

A Ferencvárosi Torna Club Elnöksége 2024. május 23-a 9.00 órára hívja össze az FTC közgyűlését.

A bajnoki ünneplés kulisszái mögött és Bodrogi90!

A Fradi TV legújabb adásában örömmámor, női kéziseink, Bodrogi Gyula és focistánk faültetése.

Heti program

Ezen a héten is számos mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin