2024. május 2.
Isten éltesse a 125 éves FTC-t!
Május 3-án ünnepli alapításának 125. évfordulóját a Ferencvárosi Torna Club.

125 éve ezen a napon alapították meg a Ferencvárosi Torna Clubot Budapest IX. kerületében, a Bakáts téren. Egyesületünk címerében is erre, vagyis a kezdetekre utal a kilenc csík – öt zöld, és négy fehér – amely Budapest IX. kerületét szimbolizálja. A pajzsszerű logó alján található három E betű pedig klubunk jelmondatára utal: Erkölcs, Erő, Egyetértés.

Az FTC immáron 125 évre visszatekintő történelme egyedülálló, egyben példátlan sikerekben gazdag, de nem mehetünk el szó nélkül a nehéz időszakok mellett sem. Egyesületünket az sem törte meg, ha éppen önkényesen elvették színeit és nevét, ha törvénytelenül a másodosztályba száműzték, vagy legjobb játékosait elkobozták.

A Ferencvárosi Torna Club neve minden korban egyet jelentett a sikerrel, a népszerűséggel és a szenvedéllyel. 125 évvel ezelőtt pár lelkes fiatal óhatatlan vágyat érzett aziránt, hogy szervezett, egyesületi kereteken belül űzhesse kedvenc sportágát, a labdarúgást. Az ő vágyálmuk köszön vissza minden egyes mérkőzésen – legyen az bármely szakosztály erőpróbája –, ahol ferencvárosi sportoló pályára lép. A Fradi Szív dobogását semmi nem tudta megállítani, ugyanazt jelenti a már milliósra duzzadt tábornak az FTC zöld-fehér színe, mint amit annak idején a Bakáts téri alapítóknak is jelentett.

Az FTC eddigi fennállása során olimpiai bajnokokat, világ- és Európa-bajnokokat, halhatatlan sportolókat nevelt ki, Magyarország legnépszerűbb sportegyesületeként az idők folyamán a Kárpát-medence egyik legnagyobb legendájává nőtte ki magát. Egy olyan sportklubbá, amelynek szurkolni életérzés, amelynek drukkerei vallási megszállottsággal fohászkodnak a győzelemért.

Fradi volt, Fradi van, és az ember sokkal könnyebb szívvel kíván boldog születésnapot, ha tudja, Fradi akkor is lesz, ha ő saját maga már nem.

Boldog 125. születésnapot, Ferencvárosi Torna Club!

Cikkajánló

Őt ünnepeljük ma

Korábbi tornászunkat köszönthetjük a mai napon.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori labdarúgónkra és evezősünkre emlékezünk.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család három tagját köszönthetjük június 7-én.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család tíz tagját köszönthetjük június 6-án.

Rájuk emlékezünk ma

Három egykori sportolónkra emlékezünk június 6-án.

Apák napi ajánlat szurkolóinknak

Kihagyhatatlan, 20 százalékos akciót biztosítunk drukkereinknek.

SuLiga-döntő: Kitelepül a Fradi-minibusz

Népszerű FTC-termékek közül válogathatnak az eseményre érkezők.

FTC-kötetek az Ünnepi Könyvhéten

Klubunk könyveit a Duna-korzó 53-as számú pavilonjában vehetik meg.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin