2022. február 10.
KEK RUN: Fuss együtt a fradistákkal!
Kozák Danuta, Németh Hanna, Bujdosó Bendegúz és Kazi Tamás is támogatja a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját!

Március 3-5. között 13. alkalommal rendezi meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az eseményen 6 sportágban, 3 napon keresztül, közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban, s idén már második alkalommal egészül ki a multisport esemény egy futóversennyel.

Az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával, a KEK RUN 2022 elnevezésű eseményre március 5-én kerül sor a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 5.5 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők a 10 km-es távra tudnak nevezni. Ezenkívül a 10 km-es távot akár váltóban is lehetőségük lesz a sportolni vágyóknak teljesíteni.

A Ferencvárosi Torna Club a KEK kiemelt szakmai támogatója, így az FTC négy kiválósága is népszerűsíti az októberi eseményt, a hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta, válogatott labdarúgónk, Németh Hanna, válogatott kézilabdázónk, Bujdosó Bendegúz, és atlétánk, Kazi Tamás.

Kozák Danuta szeretettel vár minden fradistát és érdeklődőt egyaránt a megmérettetésre: „Csak jó dolgokat hallottam a KEK Run futóversenyről! Arra biztatok mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon hozzánk és sportoljon velünk együtt!”

Bujdosó Bendegúz kiemelte, hogy „minden kihívás legnehezebb része a legeleje. Egy 5 kilométeres futásnál az első pár méter. De az első pár méterből lesz az első 50, majd az 500 és végül a kitűzött táv. Ezért is érzem fantasztikus ötletnek a KEK Run-t, mert biztosan lesznek, akik emiatt kezdenek bele a futásba. Soha ne feledjük, az álmaink eléréséhez az első pár lépés a legnehezebb, de a végén egy pótolhatatlan élmény lesz a jutalmunk a kitartásunkért!”

Németh Hanna szerint „a sport a megmérettetés mellett a közösségről is szól, és ezt jól szimbolizálja a KEK, ahova tucatnyi városból érkeznek majd egyetemisták. Jó látni, hogy az esemény rengeteg határon túli fiatalt is vonz Budapestre, ebből is látszik, hogy a sport szeretete univerzális. Remélem, hogy a KEK ezrekhez tudja majd közelebb hozni a sport csodálatos világát, és az amatőr, félprofi és profi sportolók közössége mindenkit az egészséges életmódra inspirál.”

Kazi Tamás már tavaly is részt vett az eseményen, ahol második helyen futott be az 5,5 km-es versenyen. „Tavaly sok Fradi-tanítványommal is versenyeztem, nagy élmény volt ez mindannyiunk számára! Természetesen idén is ott leszek és mindenkit buzdítok a nevezésre!”

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel. 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A nevezési felület valamennyi sportágban elérhető a www.kekbudapest.hu oldalon, s az eseménnyel kapcsolatos további részleteket is ezen a weboldalon talál.

Cikkajánló

Őket ünnepljük ma

Tornászainkat, korábbi jégkorongozónkat és tekézőnket köszöntjük a mai napon.

Rá emlékezünk ma

Egykori atlétánkra emlékezünk a mai napon.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család hét tagját köszönthetjük május 4-én.

FTC125: Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz

Koszorúzások, időszaki kiállítás, új könyv - százak ünnepelték születésnapos klubunkat a Groupama Arénában.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család két tagját köszönthetjük május 3-án.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori labdarúgónkra és vízilabdázónkra emlékezünk május 3-án.

Isten éltesse a 125 éves FTC-t!

Május 3-án ünnepli alapításának 125. évfordulóját a Ferencvárosi Torna Club.

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi-család négy tagját köszönthetjük.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin