2024. február 23.
KEK RUN: fuss együtt FTC-sportolókkal!
2024. február 29. és március 2. közt jön a jubileumi XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, a KEK!

Már-már szinte menetrendszerűen indul a tavasz a BEAC határok nélküli sportrendezvényével, ahol hazai és külhoni egyetemista sportolók mérhetik össze tudásukat. 2020 óta a Ferencvárosi Torna Club a rendezvény sportszakmai partnere, amely együttműködésnek köszönhetően idén is segítjük a KEK megvalósulását.

Az együttműködés kapcsán Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke kiemelte, azért is fontos, hogy az esemény mellé álljon a Fradi, mert „tíz határon túliból nyolc fradista, azt szeretném, ha a kilencedik is az lenne˝.

Most jubileumhoz érkezik az esemény: a XV. KEK immáron a “kerek” szám jóvoltából 15 sportágra bővül: futsal, alumni foci, nagypályás labdarúgás, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, darts, futás, e-sport, cheerleading. Illetve idén először kerül megrendezésre a vízilabda torna, valamint a tájfutás, a polefitness és a tánc is bemutatkozik.

A KEK-en nem csak hallgatók és öregdiákok, de bárki részt vehet, ugyanis az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával a KEK Run futóverseny 4. alkalommal rajtol el a március 2-án, a Ludovika Campuson. A verseny kezdő futóknak is kiváló lehetőséget biztosít, hogy megmérettessék magukat, hiszen akik most vágnak bele a futásba, ők az 1,1 km-es távon tudják kipróbálni magukat. Akik egy picit hosszabb távot választanának, ők az 5,5 km-es és a 10 km-es távra tudnak nevezni. A 15. évforduló kapcsán pedig egy új táv is palettára kerül, az igazán elszántak 15 km-t teljesíthetnek.

A Ferencvárosi Torna Club a KEK kiemelt szakmai támogatója, így az FTC három kiválósága is népszerűsíti a márciusi eseményt, a női vízilabdacsapat olimpiai bronzérmes, vb- és Világliga-ezüstérmes, Eb-bronzérmes kiválósága, Leimeter Dóra, a többszörös magyar bajnok, 400 m-es országos csúcstartó síkfutó Molnár Attila, és a magyar bajnoki bronzérmes, válogatott kézilabdázó, Kovacsics Péter.

Leimeter Dóra – aki az ELTE PPK rekreáció szakán végzett és már korábban is a KEK mellé állt.

- Hozzám mindig is közel állt a futás, remek kiegészítő mozgásnak tartom a vízilabda mellett. Több futóversenyen is részt vettem már, mindig magával ragad az a miliő, ami ezt körülöleli. Akár a futótársak elszántsága, akár az őket elkísérő hangos szurkolók. Ezért is biztatok arra mindenkit, hogy jöjjön el egy ilyen eseményre, mert biztos, hogy nagyon jól fogja magát érezni és ha nem is feltétlenül szereti a sportágat, a körítés miatt fel sem tűnik majd neki, hogy mennyit futott.”

Molnár Attila a saját példájából tudja, hogy az egyetemen kötött barátságok mindig különlegesek és nagyon mélyek.

- Az egyetemen kötött sportbarátságok? Na, azok pláne különlegesek. Én a futás szerelmese vagyok, mindig örömmel tölt el, ha másokon is azt látom, hogy kedvelik ezt a csodálatos sportágat. Örömmel hallottam a KEK-ről, nagyszerű kezdeményezés, hogy egymással versengenek az egyetemisták, biztos vagyok abban, hogy a közös cél közelebb hozza majd őket, barátságok születnek, amik kitartanak akár egy életen át.

Kovacsics Péter szerint a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája egy olyan kezdeményezés, amelyhez gondolkodás nélkül csatlakozott.

- Fantasztikusnak tartom, hogy ezekben napokban határainkon belül és azon túl élő magyarok találkoznak és versenyeznek egymással, miközben erősítik a közösség, a magyarság kohézióját. A sport ereje itt is megmutatkozik! A futás különösen közel áll hozzám, szeretek futni, és nem is megy rosszul, úgyhogy arra biztatok mindenkit, hogy vágjon bele: akár itt, a KEK-en, akár a hétköznapokban.”

A futóverseny és a KEK is kiegészül egy jótékonysági gyűjtéssel. 2024-ben ismét a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

A KEK Run futóversenyre február 25-ig kedvezményes nevezésre van lehetőség az alábbi oldalon: https://kekrun.kekbudapest.hu/

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család öt tagját köszönthetjük április 19-én.

Rájuk emlékezünk ma

Férfi labdarúgócsapatunk egykori vezetőedzőjére és egykori játékosára emlékezünk április 19-én.

Őket ünnepeljük ma

Április 18-án több korábbi sportolónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család három tagjára emlékezünk április 18-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori vízilabdázónkra emlékezünk április 17-én.

Fradi 125: Rendelje elő!

Jusson hozzá hamarabb az FTC történelmét megörökítő kiadványhoz!

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin