2021. október 14.
Kovacsics Anikó részvételével megnyitották a 12. KEK-et
Három nap, hat sportág, közel 1500 egyetemista, akik mind együtt sportolhatnak Budapesten.

2021-ben ismét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, azaz a KEK ünnepélyes megnyitójának. A jeles eseményen köszöntő beszédet mondott Dr. Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a KEK védnöke, Szabó László, a BEAC alelnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. A Ferencvárosi Torna Clubot a klub 141-szeres magyar válogatott kézilabdázója, Kovacsics Anikó képviselte.

Dr. Koltay András elmondta, hogy egy egyetemi focikupán hangolódott az esti megnyitóra, valamint, hogy megtiszteltetés számára, hogy csatlakozhattak az ELTE-BEAC-hoz, amely immáron több mint tíz éve hozta létre ezt a rendezvényt. Szabó László kiemelte, hogy számára a sport az egyik legnagyobb közösségépítő erő. Murai László azt mondta, hogy számára a KEK közössége bizonyítja azt, hogy ha van egy baráti társaság és egy jó ötlet, akkor abba érdemes belevágni. Simon Gábor, KEK-alapító kiemelte, hogy a vírushelyzet után, amint lehetséges volt, megrendezte a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

A beszédeket követően a résztvevők a Ferencvárosi Torna Club által a KEK jótékonysági árverésére felajánlott kézilabdát írták alá.

A csütörtökön kezdődő háromnapos rendezvényen hat sportágban közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten.

A Ferencvárosi Torna Club a KEK kiemelt szakmai támogatója, így klubunk több sportolója is népszerűsíti a sporteseményt: többek közt a 141-szeres válogatott kézilabdázónk, Kovacsics Anikó, illetve a 32-szeres magyar bajnok középtávfutónk, Kazi Tamás, de a szombati futóversenyen ott lesz klubunk olimpiai negyedik helyezett úszója, Verrasztó Dávid is.

Ugyan a hivatalos megnyitóra csak csütörtök este került sor, napközben a rendezvény keretein belül számos fiatal részt vett egy stadiontúrán is a Groupama Arénában.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Április 18-án több korábbi sportolónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család három tagjára emlékezünk április 18-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori vízilabdázónkra emlékezünk április 17-én.

Fradi 125: Rendelje elő!

Jusson hozzá hamarabb az FTC történelmét megörökítő kiadványhoz!

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori sportolónkra emlékezünk április 16-án.

A nagy címer-párbaj a Fradi TV-ben!

Zachariassen és Wingo párharca, stadiontúra, derbihős és Fradi SuLiga a legújabb adásban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin