2022. szeptember 23.
MEGJELENT A FRADI MESEKÖNYV!
A Provident családi pályázatának nyertese együtt utazhat csapatunkkal a trabzoni UEL-csoportmeccsre.

A Fradi mesekönyv megjelenésével egy időben a nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot ír ki a Provident Pénzügyi Zrt. az FTC-vel együttműködve. A pályázatra a Fradista leszek! című mesekönyv történetéhez hasonlóan olyan felemelő, kedves focis sztorikat várnak, amelyek a Fradiról és a nagyszülő-unoka kapcsolatról szólnak. A fődíjat elnyerő család négy tagja egy fantasztikus utazáson kísérheti el a Ferencváros férfi labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonban rendezett Európa Liga-mérkőzésre.

A Fradista leszek! című mesekönyv egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat a labdarúgás és a Fradi világába. A mese főhőse egy Gergő nevű kisfiú, aki nagypapájának köszönhetően szereti meg a futballt és a Fradit. A könyv ötletgazdája, a Ferencvárosi Torna Club és támogatója a Provident Pénzügyi Zrt. azt is szerették volna bemutatni a mesén keresztül, hogy milyen fontos a gyerekek bevonása a sport szeretetébe és a szurkolói közösségbe.

A meséhez hasonlóan a nagyszülő-unoka köteléket helyezi középpontba az a családi pályázat is, amelyet 2022. szeptember 23-án, pénteken hirdetett meg közös sajtótájékoztatóján a Provident Pénzügyi Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, ahol a könyv  bemutatójára is sor került. A „Hogyan lettem Fradista” Neked mi a történeted? pályázatra olyan felemelő és kedves focitörténeteket várnak, amelyek ezt a megismételhetetlen családi köteléket mutatják be. A legmegkapóbb történetek beküldőit értékes nyeremények várják, a fődíjat elnyerő család négy tagja pedig egy fantasztikus utazáson kísérheti el a Ferencváros férfi labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonban rendezett Európa Liga-mérkőzésre 2022. november 3-án.

- Az egyik legkülönlegesebb családi kötelék a nagyszülő-unoka kapcsolat. A pályázattal ezt a kapcsolatot ünnepeljük, esélyt adva egy különleges közös élményre. A Provident legfontosabb feladata éppen az a mindennapokban, hogy esélyt teremtsen a családok, idősek, fiatalok számára céljaik eléréséhez, a szabályozott hitelezés lehetőségein keresztül – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. - Bízunk benne, hogy minél több kedves történet érkezik, amik megmutatják, hogy a családok hogyan vonják be a nagyszülőket a gyerekek életébe, a sport szeretetén keresztül.

- A Fradi több mint egy sportklub, ezt mi nem csak valljuk, hanem e szerint is tesszük a dolgunkat – állapította meg Kubatov Gábor, az FTC elnöke. – Sokan, sokszor felteszik azt a kérdést: belőled hogyan lett Fradi drukker? A válasz rendszerint az: mert édesapám kivitt egy mérkőzésre. Ő pedig azért lett az FTC szurkolója, mert ő is az édesapjával tartott az Üllői útra. Apáról fiúra száll ennek a nagyszerű klubnak a szeretete. Ahogy ezt most a gyermekeknek és szülőknek szánt Fradi mesekönyvben is papírra vetettük, kevesebb szöveggel és sok-sok színes, érdekes rajzzal. Ez a könyv egy olyan kisfiú  története, akivel a családja szeretteti meg a Ferencvárost. Az FTC-MVM Sportközpontot is azért alakítottuk családbaráttá, hogy amíg a gyermekek sportolnak, addig a szülők és nagyszülők hasznosan tudják  tölteni az idejüket. A felmérések szerint a kísérők naponta 5-6 órát töltenek el azzal, hogy a kis sportolókat elhozzák edzeni a Fradiba. A mi felelősségünk tehát nem csak a gyermekek  nevelésében van, hanem abban is, hogyan szolgáljuk ki a nagyszülőket, szülőket, esetleg a testvéreket.

A pályázat keretében várjuk a nagyszülő és az unoka Fradival kapcsolatos legkedvesebb közös történetét, valamint a nagyszülő és az unoka közös fotóját, amely felidézi ezt a szép emléket. A beküldött pályázatokat egy háromfős zsűri bírálja el, melynek tagjai Kubatov Gábor, Szirmák Botond és Molnár Mátyás sportriporter. A Ferencváros és a Provident Pénzügyi Zrt. a legmegkapóbb történeteket nemcsak díjjazza, hanem meg is osztja közösségi felületein. A részletes pályázati kiírás és játékszabályzat a blog.provident.hu/hogyan-lettem-fradista oldalon olvasható.

A 72 oldalas különleges minőségű mesekönyv bolti ára 3.899 forint, szerzői Czégány Pál és Volly György, az illusztrációkat Petényi Tibor Z. készítette. Minden könyvben található egy, a főhős kisfiút, Gergőt ábrázoló hűtőmágnes is. A kiadvány értékesítése a Fradi Shopban és a Fradi webshopban indul szeptember 23-án, pénteken, majd 26-án hétfőtől már a Libri és Líra országos bolthálózatokban és online felületeiken is megvásárolható a kiadvány.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2022. szeptember 29. és október 2. között rendezi meg a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. A Ferencvárosi Torna Club kiadványai a Nemzeti Táncszínházzal szemben lévő pavilonnál lesznek megtekinthetők a Millenáris Parkban. Október 2-án, vasárnap 11.00-11.45 között az FTC pavilonnál mesekönyv-bemutatót lesz a Fradi-sas és Fradi játékos(ok) részvételével. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Klubunk hét korábbi sportolóját ünnepeljük ma.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család nyolc tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori atlétánkra, ökölvívónkra és úszónkra emlékezünk március 27-én.

Őket ünnepeljük ma

Március 26-án a Fradi-család négy tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori atlétánkra és jégkorongozónkra emlékezünk március 26-án.

9/9! Az olimpiára készülő Imre Bence a Fradi TV-ben

Az olimpiai selejtezőn hibátlanul teljesítő kézisünk, kapusiskola és Neszmély Boglárka a legújabb adásban.

Heti program

Ezen a héten is számos mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család három tagját köszönthetjük ezen a napon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin