2022. augusztus 10.
Multisport Eb: négy sportágban lesz FTC-sportoló
Kilenc olimpiai sportág kontinensviadala egy helyen - augusztus 11-én rajtol a multisport Eb!

Csütörtöktől jövő vasárnapig München ad otthont a második multisport Európa-bajnokságnak, melynek keretében kilenc olimpiai sportág kontinensviadalát rendezik meg egy helyen. Az eseményen több FTC-sportoló is érdekelt.

Kerékpározóink számára már augusztus 11-én, csütörtökön az előfutamokkal kezdődnek el a versenyek: az első napon női sprintcsapatunk (a rövidpályás gyorskorcsolya-versenyekről is ismerős Jászapáti Petra, valamint Kercsó-Magos Zsuzsa mellett a KSI-s Sáry Boglárka) bizonyíthat. Később a női scratch selejtezőjében Borissza Johanna, a férfi pontverseny kvalifikációs szakaszában pedig Drijver Bertold lesz érdekelt. Augusztus 13-án, szombaton pályakerékpáros kategóriában Kercsó-Magos Zsuzsanna és Borissza Johanna, a férfi scratch selejtezőjében pedig Orosz Gergő és Drijver Bertold indul. 

Augusztus 15-től atlétáink is megkezdik müncheni szereplésüket. Csóti Jusztina és Máté Tamás is két távot vállal, előbbi 4x100 és 4x400, utóbbi 200 és 4x400 méteren versenyez. Ajide Dániel és Molnár Attila szintén tagja a férfi 4x400-as váltónak, mellettük a diszkoszvető Huszák János és a hármasugró Galambos Tibor képviseli az FTC-t.

A multisport Eb kajak-kenu versenyeit augusztus 18-21. között rendezik. A halifaxi vb-n a négyes tagjaként 500 méteren vb-bronzérmet nyert Balla Virág részvétele egyelőre 500 és 5000 méteren tűnik biztosnak.

A tornászok versenyszámaira ugyancsak augusztus 18-21. között kerül sor. Az FTC-Telekom férfi torna szakosztályából Balázs Krisztián a felnőtt csapat tagjaként utazik, míg Zámbori Zala az ifjúsági csapat tagja lesz. A magyar delegáció tagja lesz még szakosztályunk két edzője is, Nagy Zoltán és Janik Pál.

A 2022-es multisport Eb-n több mint 50 ország mintegy 4700 sportolója verseng majd 177 számban.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Klubunk hét korábbi sportolóját ünnepeljük ma.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család nyolc tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori atlétánkra, ökölvívónkra és úszónkra emlékezünk március 27-én.

Őket ünnepeljük ma

Március 26-án a Fradi-család négy tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori atlétánkra és jégkorongozónkra emlékezünk március 26-án.

9/9! Az olimpiára készülő Imre Bence a Fradi TV-ben

Az olimpiai selejtezőn hibátlanul teljesítő kézisünk, kapusiskola és Neszmély Boglárka a legújabb adásban.

Heti program

Ezen a héten is számos mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család három tagját köszönthetjük ezen a napon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin