2023. november 23.
Ők nyerték az idei Fradi Fair Play-díjakat!
A Fradi Szív kategóriában két díjazott volt, de a Fradi Fair Play Bizottság egy különdíjat is kiosztott.

A 2017-ben alapított Fradi Fair Play Bizottság alapszabályban is rögzített célja, hogy felhívja a figyelmet a sportszerűség, a fair play és a fradizmus szellemiségének folyamatos szem előtt tartására és az általa képviselt értékek hangsúlyozására, különös tekintettel az erkölcsi szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, valamint az erőszak- és doppingmentes sportra. A bizottság célja, hogy felfedezze és elismerje az FTC azon tagjait, szimpatizánsait, akik munkásságukkal, életvitelükkel, cselekedeteikkel példaképként szolgálhatnak a közösség, a magyar emberek számára. Ennek szellemében klubunk idén is kiosztotta saját díjait az Elek Gyula Arénában megrendezett Fradi Fair Play Díjátadó Gálán.

Az idei díjátadó különlegessége az volt, hogy Fradi Fair Play Bizottság a Fradi Szív kategóriában két díjat is kiosztott. A Fradi Szív kategóriában olyan szervezetet vagy magánszemélyt ismerünk el, akik valamilyen fontos társadalmi ügyben támogatták az FTC törekvéseit.

A Bizottság döntése értelmében 2023-ban a több, mint 50 éve óriási fradista, a klubon belül a női futball megalakulásában jelentős szerepet játszó, később pedig az utánpótlásban dolgozó, illetve rendszeresen önkéntes társadalmi munkát is végző Maticza Katica, illetve a szintén évtizedek óta Fradi-rajongó üzletember, Zsupányi Péter érdemelte ki a díjat.

- Bármilyen díj egy óriási megtiszteltetés, de ez különösen, a Ferencvárostól. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy ezt az elismerést megkapjam. Azt hiszem, hogy ez a díj az elsők között áll majd a polcomon – mondta Zsupányi Péter.

A Fradi Fair Play Bizottság ebben az évben egy különdíj odaítéléséről is határozott. Idén a Bikal-Egyházaskozár Fradi SuLiga csapata kapta az elismerést, a programban tanúsított példaértékű tevékenységükért és a fair play népszerűsítéséért.

Ha kíváncsi a jelöltekről készült kisfilmekre, illetve a Fradi Fair Play Gála megható történéseire, akkor mindenképpen nézze meg a Fradi TV jövő keddi adását.

Az eddigi díjazottak

Az Igazi Zöld-Fehér Hős- és a Fradi Szív-díjakat 2017 óta ítéli oda a Fradi Fair Play Bizottság. Az előbbi kategóriában 2017-ben Patlók Olivér, 2018-ban Mándli Fanni, 2019-ban Goschi Anna, 2020-ban Leandro de Almeida, 2021-ben Pap Kristóf, tavaly pedig Fekete Dorina vehetett át elismerést, míg a Fradi Szív kategóriában eddig Kékesi József, Szirmák Botond, Karácsonyi Vazul, Bázsa-Mosó László, Volecz Imre, dr. Reha Gábor és Tóth Róbert érdemelte ki a díjat.

Cikkajánló

Őt ünnepeljük ma

Korábbi jégkorongozónkat köszönthetjük ma.

Rá emlékezünk ma

Egykori VVK-győztes labdarúgónkra emlékezünk május 12-én.

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi-család három tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Ezen a napon a Fradi három egykori kiválóságára emlékezünk.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család három tagját köszönthetjük május 10-én.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család két tagjára emlékezünk.

Őt ünnepeljük ma

Korábbi vízilabdázónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Május 9-én a Fradi-család hat tagjára emlékezünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin