2020. augusztus 12.
Springer Miklóst az FTC elnökségi tagjává választották
Szerdától a klubalapító, dr. Springer Ferenc dédunokája is az FTC elnökségi tagja – közgyűlési beszámoló!

Mint a korábbi években mindig, a Ferencvárosi Torna Club 2020. augusztus 12-én, szerdán is az Elek Gyula Arénában tartotta meg évi rendes közgyűlését. A 9 órai kezdéskor megjelent tagok létszáma alapján a testület nem volt határozatképes, így hatvan perc szünetet követően, 10 órakor kezdődött el a megismételt közgyűlés, amely az alapszabály értelmében a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképesnek bizonyult. Az ülés 186 tag jelenlétében kezdődött el.

Első napirendi pontként az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán szólalt fel. Rendhagyó, szép, egyben szomorú kezdéssel nyitott: felsorolta azokat a legendás Fradi-sportolókat, akik az elmúlt egy évben hunytak el.

Az ügyvezető alelnök beszédében kiemelte: „az eredményesség tekintetében sosem volt esztendő áll mögöttünk, de a legnagyobb siker, hogy egészségben mind itt lehetünk.” No igen: felnőtt egyéni sportolóink 302 érmet nyertek hazai, 83-at pedig nemzetközi versenyeken, míg utánpótlás-sportolóink mindent összesítve közel 1000 (!) éremmel tértek haza a viadalokról.

Nyíri Zoltán beszámolója elfogadását követően átadta a szót Pap Gábornak, a sportigazgatóság elnökének.

Pap Gábor felsorolta az elmúlt esztendő sikereit, Szalai Miklós gazdasági főigazgató pedig a könyvvizsgálói jelentést mondta el. Őket Kassai György követte a felügyelőbizottság beszámolójával, majd ismét Szalai Miklós következett, aki ismertette a pénzügyi beszámolót is. A hallgatóság valamennyi felszólalás után szavazott, minden beszámolót elfogadott.

A közgyűlés hatodik napirendi pontjaként a megjelentek új elnökségi tagot választottak, a szavazatok döntő többségét megszerző Springer Miklós (a tavaly elhunyt dr. Springer Miklós fia, a néhai klubalapító, Springer Ferenc dédunokája) csatlakozik a Ferencvárosi Torna Club elnökségéhez.

- Nagyon örülök, hogy Miklós közöttünk van. Részünkről ez egy természetes dolog, korábban az FTC elnöke, Kubatov Gábor beszélte meg az idősebb Springer Miklóssal, hogy ameddig mi itt vagyunk, addig egy Springer mindig lesz az elnökségben – mondta Nyíri Zoltán.

Az FTC idei közgyűlése 11.40 perckor ért véget.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Április 18-án több korábbi sportolónkat köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

A Fradi-család három tagjára emlékezünk április 18-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori vízilabdázónkra emlékezünk április 17-én.

Fradi 125: Rendelje elő!

Jusson hozzá hamarabb az FTC történelmét megörökítő kiadványhoz!

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rájuk emlékezünk ma

Két egykori sportolónkra emlékezünk április 16-án.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin