2018. december 8.
Társadalmi felelősségvállalás
Klubunk életében fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás.

Fradi Suli Program

 

A kezdeményezésnek köszönhetően három és fél év több mint 160 iskola, több mint 55 ezer diákja találkozhatott sikeres ferencvárosi sportolókkal, akik a tanulás és a rendszeres mozgás fontosságára hívják fel a gyermekek figyelmét. A tanulók lelkesen kérdeznek is sportolóinktól, az egyórás program végén pedig tömött sorokban várják, hogy autogramhoz vagy közös fényképhez jussanak.

 

A programon résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt, Fradi-ajándékokat nyerhetnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy egy kísérővel ingyen megtekinthessenek egy bajnoki labdarúgó-mérkőzést a Groupama Arénában.

 

A 2015 őszén indult kezdeményezéssel körbeutaztuk Magyarországot, sőt már erdélyi és felvidéki intézményekbe is eljutott a Fradi Suli Program.

 

A program a leghatékonyabb eszközökkel igyekszik elérni a különböző korosztályokat. A résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt.

 

A programban a klub valamennyi szakosztályának sportolói, edzői, valamint még élő legendái is részt vesznek, így az ő példájukból okulva a gyerekek hiteles személyektől kaphatnak tanácsokat az eredményes sportoláshoz és az élethez.

 

A Fradi Suli Programot a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte: 2017-ben Fair Play díjjal tüntette ki az FTC-t kezdeményezéséért a Fair Play népszerűsítése kategóriában.

 

 

Egyek vagyunk!

 

2012-ben a Ferencvárosi Torna Club, a hazai sportegyesületek közül elsőként, kampányt indított a kirekesztés ellen. A téma égető fontossága miatt időről időre új figyelemfelhívó kisfilmet készítünk. A 2017-ben készült videónkban minden eddiginél több fradista mutatja meg: a Fradiban egyek vagyunk!

Szimbolikus értékű, hogy utánpótlás labdarúgóink is képernyőre kerülnek a kisfilmben, hiszen nagyon fontos, hogy a jövő generációjának is átadjuk üzenetünket: a Fradiban egyek vagyunk!

 

2018-as megmozdulásunkban a Kisvárda elleni mérkőzésen a családi szektorban gyermekek tartottak fel üzeneteket, valamint egy látványos molinót.

A feliratokon többek között a tiszta játékra, a szenvedélyre, a tiszteletre, a becsületre és a csapatjáték fontosságára hívták fel a figyelmet. A látványos, Fradi-sast és -címert tartalmazó molinó elkészítésekor kézlenyomatokból formáltak szívet a Ferencváros sportolói, és ezúttal a zöldfestékes kezüket feltartva jelezték: a Fradiban egyek vagyunk!

 

 

Fradi Fair Play Bizottság

 

A Fradi Fair Play Bizottság alapszabályában is rögzített célja, hogy felhívja a figyelmet a fair play és a Fradizmus szellemiségének folyamatos szem előtt tartására és az általa képviselt értékek hangsúlyozására, különös tekintettel az erkölcsi szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, valamint az erőszak- és doppingmentes sportra. A bizottság célja, hogy felfedezze és elismerje az FTC azon tagjait, szimpatizánsait, akik munkásságukkal, életvitelükkel, cselekedeteikkel példaképként szolgálhatnak a közösség, a magyar emberek számára.

 

A kilenctagú bizottság két társelnöke olimpiai ezüstérmes korábbi úszónk, dr. Gyarmati Andrea, illetve világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózónk, Bácsi Péter. Rajtuk kívül a bizottság tagja a klub mindenkori elnöke, jelen esetben Kubatov Gábor (aki külföldi útja miatt nem tudott részt venni az alakuló ülésen), és a operatív igazgatója, Nyíri Zoltán.

 

A Bizottság további tagjai: Méry Katalin, a Magyar Telekom Nyrt. ügyfélszolgálati igazgatója, Deregán Gábor, a MOB Fair Play Bizottságának főtitkára, Sas Sándor, az FTC többszörös paralimpikon erőemelője, Pap Gábor, az FTC Sportigazgatósági elnöke, valamint az FTC nemzetközi projektmenedzsere, Máté Bálint

 

Fradi Fair Play díjátadó

A 2017-ben alakult Fradi Fair Play Bizottság a második, november 14-i ülésén döntést hozott arról, hogy kik kapják az első Fradi Fair Play-díjakat. 

 

Az Igazi Zöld-fehér Hős kategóriában olyan ferencvárosi sportolót díjaztak, aki az évben különleges sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot. Az elismerést idén fiatal és tehetséges úszónk, Patlók Olivér kapta, aki több százezer forintot gyűjtött súlyos beteg barátja, Csabi kezelésére.

 

A Fradi Szív kategóriában az FTC törekvéseit a klub számára fontos társadalmi ügyben támogató magánszemély, cég, vagy szervezet lehetett a győztes. A Fradi Fair Play Bizottsága idén a több évtizede a Ferencvárosért szorító szurkolónak, a szinte valamennyi szakosztály sporteseményein drukkoló Kékesi Józsefnek, vagy ahogyan a legtöbben ismerik „Postás Józsinak” ítélte a díjat.

 

 

2018-ban már második alkalommal rendezték meg a Fradi Fair Play Díjátadó Gálaünnepséget az Elek Gyula Arénában.

 

Az Igazi Zöld-fehér Hős kategóriában mindig olyan ferencvárosi sportolót díjaznak, aki az adott évben különleges sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot.

 

Idén utánpótlás triatlonosunkat, Mándli Fannit ismerte el a bizottság. Sportolónk az aquatlon országos bajnokság veresegyházi csapatversenyét úgy teljesítette végig, hogy már az elején súlyos sérülést szenvedett. Fanni azonban nem adta fel, társaiért az úszó- és a futótávot is végigküzdötte. Annak köszönhetően pedig, hogy komoly fájdalommal is remekül szerepelt, csapatát a harmadik helyhez segítette hozzá.

 

A Fradi Szív kategóriában az FTC törekvéseit a klub számára fontos társadalmi ügyben támogató magánszemély, cég, vagy szervezet lehet a győztes. A bizottság úgy döntött, hogy 2018-ban a Provident Zrt. vezérigazgatója, Szirmák Botond támogatását ismeri el.

 

Többek között Szirmák Botond fradizmusának és segítségnyújtásának volt köszönhető, hogy létrejöhetett a Népligeti Sporttelep új közösségi tere, a Provident Park, amelyet a sportközpontukba járó több ezer fiatal használhat. De a Groupama Aréna új, nemrégiben átadott mozgáskorlátozott parkolójának az elkészülésében is óriási szerepe volt.

 

 

Telekom Aktív Szurkolók Program

 

A Ferencvárosi Torna Club elindította Magyarországon úttörő kezdeményezését. Szurkolóink életmódváltó programban vehetnek részt természetes, zöld-fehér környezetben.

 

A Telekom Aktív Szurkolók Program az Európai Unió Erasmus+ Sport programjának támogatásával valósul meg. Hasonló projektet indít többek között a német Bayer Leverkusen, az angol Fulham, a skót Rangers vagy éppen a holland Feyenoord is. A programban résztvevő Fradi-szurkolók szeretett klubjuk stadionját és edzőcentrumait használhatják a foglalkozások során, fejlődésükről pedig a klubok szakmai stábjainak elismert tagjai gondoskodnak.

 

A program két turnusban valósul meg, idén ősszel és jövő tavasszal 30-30 szurkoló részvételével. Olyan, ferencvárosi érzelmű nők és férfiak jelentkeztek, akik szeretnék beiktatni az életmódjukba a rendszeres mozgást, az egészséges táplálkozást és szeretnének megszabadulni a rossz étkezési szokásaiktól, illetve káros szenvedélyeiktől.

 

 

Mozgáskorlátozott parkoló

 

A Ferencvárosi Torna Club és a Provident Zrt. közös együttműködésének eredményeként átadták a Groupama Aréna új, mozgáskorlátozott parkolóját. A FradiMédia végigkövette az igen hasznos munkálatok minden fontos történését. És ott volt a parkoló átadásán is.

 

 

Kórházlátogatás

 

Hagyománynak számít labdarúgócsapatunknál, hogy ajándékokkal lepik meg azon legkisebbeket, akik a piros betűs napokat is a kórházban kénytelenek tölteni.

 

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most